Hauskaa ja vastuullista! Nämä uudet suomalaiset muotimerkit hurmaavat ja ravisuttavat muotimaailmaa
Tyyli
Hauskaa ja vastuullista! Nämä uudet suomalaiset muotimerkit hurmaavat ja ravisuttavat muotimaailmaa
Tunnetko jo nämä uudet Suomi-muodin nimet? He muuttavat ja ravisuttavat muotimaailmaa – ja täyttävät vaatekaapit ihanilla asuilla.
Teksti

Kuvat

29.9.2022
 |
Trendi

Suomi-muodin uusia nimiä ovat muun muassa Latimmier, The FRNM, Almada Label ja Kuusama. Ne ja muut uudet suomalaiset muotimerkit ja -suunnittelijat tekevät vastuullista muotia, joka on samalla kiinnostavaa ja ihanaa. Ota nimet muistiisi, sillä näistä kuullaan vielä!

Uusi maskuliinisuus

Kun haluat, että vaatteella on arvot, katso Latimmierin tuoretta mallistoa. Luksusta ja ekologisuutta sekoittava mallisto on tehty kaikille, jotka haluavat korostaa maskuliinisuutta. Eikä sana tarkoita sitä, mitä se on yleensä tarkoittanut. Mallistoon kuuluu esimerkiksi upea neulemekko.

Valkoiset hihat 230 e, irtokaulukset 90 e, neulemekko 970 e ja housut 790 e, Latimmier. Puukengät 285 e, Terhi Pölkki.

Lämpimästi sinun

Kun olet tottunut hyvään, et voi vaihtaa huonompaan – ja puhumme nyt kaulaliinoista. House of Wilow’n kaulaliinat ovat pehmeää ja pörröistä mohairia ja alpakkaa ja niin ihania, että toivoo, että kevään tuloa voisi vielä vähän siirtää. Psst! Merkki tekee myös upeita kimonoita.

Mohair-alpakkakaulahuivi 270 e ja kaksi kaksiväristä kaulahuivia (vaaleanpunainen & musta sekä sininen & musta) 180 e/kpl, House of Wilow.

Röyhelöiden lumo

Jos röyhelöt ja frillat saavat sydämesi sykkimään, tunnet varmaan juuri nyt vahvan sykkeen. Silkkimekko on niin upea, että olisi sääli jättää sen käyttäminen vain juhliin. Napita ylös arkena ja jätä reilusti auki juhlissa.

Silkkimekko 585 e, HEDVIG.

Romantiikan aika

Miten ihanat kansallisromanttiset nimet vaatteilla ovatkaan! Kekri, Ohra, Kyntö ja Päre. Myös jokainen The FNRM -merkin vaatteista on ainutlaatuinen, sillä ne tehdään ylijäämä- tai leikkauspaloista tilauksen mukaan. Kaipaisiko vaatekaappisi siis persoonallista säväystä? Asuja voi myös vuokrata.

Savotta-puuvillatakki 1 480 e ja silkkihousut 650 e, The FNRM.

Hopee ei oo häpee

Korut, jotka on tehty erityisesti ihmisille, jotka eivät pidä koruja – onpa kiinnostavaa! Mari Isopahkalan ja Mika Paasosen korut on tehty jokapäiväiseen käyttöön, mutta ne eivät näytä yhtään tylsiltä. Psst! Korujen hopeasta on jopa 90 prosenttia kierrätettyä.

Aina-korusarja: hopeakorvakorut ja hopeasormukset 380 e/kpl, Arkimuoto.

Uudet klassikot

Jos vaatekaapistasi puuttuvat turva- ja luottoneuleet, olet tullut perille. Almada Labelin neuleiden mallit ovat ajattomia ja materiaalit niin laadukkaita, että jos sinä vain jaksat hoitaa niitä, nekin jaksavat kestää. Neuleissa on käytetty mulesing-vapaata mohairia, ja se on hyvä juttu. Emme suosittele googlettamaan asiaa tarkemmin.

Neule 259 e ja neuletoppi 129 e, Almada Label.

Tilauksesta sinun

Jaksatko odottaa hieman? Nimittäin kun tilaat vaatteen Saima Helsingiltä, ompelukone käynnistyy usein vasta tilauksen jälkeen. Ekologinen ja vastuullinen merkki on tullut tutuksi upeista trensseistään, mutta katsomme ihaillen myös rukkasia ja toppahuiveja.

Trenssitakki 389 e, lyhyt toppaliivi 329 e, toppahuivi 99 e ja rukkaset 89 e, Saima Helsinki.

Hitaasti hyvä tulee

Entä jos kääntäisi muotimaailman uusiksi: unohtaisi trendit ja miettisi ensin materiaaleja? Niin tekee Kuusama, joka ostaa ensin materiaalit, ja sitten vasta miettii, mitä niistä saisi. Ja miltä hidas muoti näyttääkään: klassikoilta, sanoisimme.

Raidallinen puuvillakauluspaita 139 e ja vaaleanpunainen pellavapaita 169 e, Kuusama.

Tyyli Suzanna Gembege

Meikki & hiukset Kira Muesa

Malli Monica / As you are

Kuvauspaikka Mäntsälän ilmailukerho

Kommentoi +