Värjää tyvikasvu kotona
Kauneus
Värjää tyvikasvu kotona
Värjättyjen hiusten juurikasvun saa peitettyä helposti kotikonstein.
Teksti

Kuvat

23.2.2015

Näin onnistut varmasti:

1. Suojaa hiusten ja ihon raja paksulla voiteella. Tee sen jälkeen keskijakaus ja sujauta käsiin kumihanskat. Sekoita väriaineet muovikipossa tasaiseksi massaksi. Kastele sudin pää värimassassa ja painele väriä jakauksen kummallekin puolelle niin, että tyvikasvu peittyy.

2. Värjää ensin kokonaan hiusten toinen puoli. Etene keskijakauksesta alaspäin kohti korvaa. Tee sudin toisella päällä noin sentin välein jakaus ja nosta hiusosio kasvojen toiselle puolelle. Ota sutiin lisää väriä ja painele se tyvikasvun päälle. Toimi toisella puolella samalla tavalla.

3. Kun sivut on värjätty, siirry hiusten takaosaan. Aloita keskeltä päälakea ja jatka kohti niskaa. Etene vaakasuoraan korvalta korvalle. Nosta värjätyt osiot päälaelle. Taivuta päätä etukenoon, jotta alimmat osiot on helpompi käsitellä. Haro lopuksi kaikki hiusosiot taakse pois kasvoilta.

4. Kun värin vaikutusaika on loppu, pidä hanskat kädessä ja kastele hiusten tyveä hieman vedellä. Hiero hiuspohjaa voimakkaasti sormenpäillä. Näin väri lähtee paremmin irti hiuspohjasta. Huuhtele, kunnes vesi on kirkasta. Pese hiukset sampoolla varmistaaksesi, että viimeisetkin värin rippeet ovat irronneet.

Kysymys: Miten saan hiusrajaan jämähtäneen värin irti? Vielä kostea väri irtoaa parhaiten veteen kastetulla vanulapulla pyyhkimällä. Kuivuneen värin liuottaa hiuskiinteen sisältämä alkoholi. Suihkauta hiuskiinnettä vanulappuun ja hankaa kevyesti.

Noudata ohjeita ja ole tarkka

  1. Hiusten tyvi- tai juurikasvusta puhutaan, kun värjätyt hiukset kasvavat ja niiden luonnollinen sävy alkaa näkyä päälaelta ja hiusrajoista.
  2. Tee itse vain pieniä värimuutoksia: peitä harmaa juurikasvu tai värjää maksimissaan muutaman asteen tummempi tai vaaleampi tyvikasvu. Värinpoistot ja raidoitukset on hyvä jättää kampaajalle.
  3. Noudata väripakkauksen ohjeita. Markettien väripakkaukset riittävät noin kahden senttimetrin tyvikasvun peittämiseen. Koko pään värjäys vaatii hiusten pituudesta riippuen 2-3 pakkausta. Yhdellä paketilla sävystä tulee epätasainen.
  4. Värjää hiukset likaisina, koska tali estää väriä jämähtämästä hiuspohjaan. Suojaa kädet kumihanskoilla ja vaatteet kulahtaneella paidalla, joka on helppo riisua ennen pesua.
  5. Painele väriä tyveen sudilla. Tasaisen värin saa, kun lisää reilusti värimassaa jokaiseen hiusosioon.
  6. Pese hiukset huolellisesti ja käytä hoitoainetta, koska se sulkee hiuksen pinnan niin, ettei väri pääse heti haalistumaan.
Kommentoi +