Valmis ja kaunis vartissa - 3 nopeaa trendikampausta
Kauneus
Valmis ja kaunis vartissa - 3 nopeaa trendikampausta
Nyt on muotia iso tukka, donitsinuttura ja lenkkikampaus. Sovella hiustrendejä arjessa helposti ja nopeasti näillä vinkeillä.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 22.3.2019
Kauneus ja Terveys

Miten hiustrendejä voi soveltaa arjessa helposti ja nopeasti? Poimi vinkit tästä ja kokeile heti.

Iso tukka

Tupeerattu iso tukka palaa muotiin. Tupeeraus vie jonkin verran aikaa, mutta vaiva palkitaan. Tämä kampaus palvelee monta päivää.

1. Suihkuta hiuksiin rakennesuihketta. Se vähentää liukkautta.

2. Tupeeraa hiusten tyvi osioittain. Aloita päältä ja etene kohti niskaa.

3. Levitä tai suihkuta tupeerattaviin osioihin tuuhentavaa muotoilutuotetta. Tee tupeeraus luonnonharjasharjalla: se ei tee hiuksista sähköisiä.

4. Kun olet tupeerannut koko tukan tyven, silota hiusten pinta harjaamalla. Tee se hellävaraisesti, ettet litistä kovalla työllä hankittua muhkeutta!

5. Suihkuta hiuksiin hiuskiinnettä, jotta kuohkeus kestää ja saat kampaukseen lisää kiiltoa.

Vinkki: Tee kampaus hieman likaisiin hiuksiin. Näin tupeeraus onnistuu helpoimmin. Myös volyymi pysyy paremmin kuin täysin puhtaissa hiuksissa.

Donitsinuttura

Päälakinutturaan saa uutta ilmettä hiusdonitsilla. Se kieputetaan kahdeksikon muotoisena osaksi kampausta, jolloin donitsi antaa myös lisämuhkeutta ohuelle tukalle.

1. Suihkuta hiuksiin rakennesuihketta. Sen ansiosta kampaus on helpompi tehdä ja kestää paremmin.

2. Tee tiukka poninhäntä päälaen korkeimmalle kohdalle. Kiinnitä se ohuella kumilenkillä. Häntä on helpoin solmia pää alaspäin: käännä pää lattiaa kohti, harjaa kaikki hiukset alas, kokoa poninhännälle ja kiinnitä. Nosta pää ylös.

3. Jaa poninhäntä kahteen yhtä suureen osioon. Kieputa donitsia kahdeksikon muotoisesti puolelta toiselle, niin että molemmat hiusosiot pujotetaan donitsin läpi vuorotellen.

4. Tee hännästä rennompi avaamalla sitä ja vetämällä siitä hiusosioita sormin. Näin nutturasta tulee isompi.

5. Kieputa donitsiin kieputettu poninhäntä nutturaksi kiinnityskohtansa ympärille. Piilota latvat pinneillä ponnarin tyveen. Kiinnitä hiuskiinteellä.

Vinkki: Jos tukkasi on piikkisuora tai ohut, kiharra hiukset ennen nutturan tekoa puikkokihartimella. Näin saat kampaukseen rakennetta ja runsautta.

Lenkkikampaus

Lenkkikampaus on uusi letti! Tämä kampaus syntyy todella nopeasti ja sopii myös puolipitkiin ja polkkapituisiin hiuksiin.

1. Suihkuta hiuksiin rakennesuihketta ja hiuskiinnettä.

2. Tee jakaus haluamaasi kohtaan.

3. Erota sivuhiuksista kaksi osiota. Sipaise niihin rakennevahaa. Solmi hiusosioista niin monta lenkkiä kuin haluat tai niin pitkälle kuin hiuksia riittää. Kiinnitä jokainen lenkki paikoilleen pinnillä. Varmista, että pinnit jäävät piiloon hiusten alle.

4. Tee sama pään toiselle sivulle.

5. Kokoa solmittujen osioiden latvat yhteen takaraivolla. Kiinnitä pinnillä tai hiuslenkillä.

6. Puristele latvoihin rakennevahaa, niin kiharat erottuvat kauniimmin ja säilyttävät muotonsa. Viimeistele hiuskiinteellä.

Vinkki: Jos haluat latvoihin lisää volyymiä, kiharra tukka kauttaaltaan ennen kampauksen tekoa. Lenkkejä voi solmia koristeeksi myös esimerkiksi niskanutturaan. Kiinnitä lenkit hiuspinnien avulla.

Kampaukset: Heidi Alastalo, meikki: Anu Levy

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 2/2019.

Kommentoi +