Vaivaako silmänympärysiho? Ota avuksesi kasvovesi, ja muut yllättävät tavat ja tuotteet!
Kauneus
Vaivaako silmänympärysiho? Ota avuksesi kasvovesi, ja muut yllättävät tavat ja tuotteet!
Tuntuuko, että elämä näkyy silmänympärysiholtasi? Tässä 5 hyvää vinkkiä ja 6 täsmätuotetta silmänympärysihollesi.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 6.5.2022
Trendi

Tummat silmänympärykset, silmäpussit ja juonteet – tuntuuko, että arjen paineet näkyvät ohuelta silmänympärysiholta? Kosmetologi Minna Monthan kertoo lempeät keinot, miten elämän merkkejä voi halutessaan hoitaa.

1. Pehmennä milium kotona

Kovat valkopäiset luufinnit eli miliumit voi poistattaa kosmetologilla, joka irrottaa ne neulalla. Jos ajatus neulasta inhottaa, niitä voi kokeilla poistaa myös kotihoidolla. Koska luufinnit johtuvat ihon kuivuudesta, kosteutus auttaa. Laita noin viikon ajan kerrostaen silmän­ympärysvoidetta iholle ja pyörittele finniä sormien välissä. Kun iho kosteutuu, kova helmi pullahtaa ihosta.

2. Sivele silmäpussia pois

Pakastekylmät lusikat virkistävät ihoa, mutta jos haluat silmäpussista pienemmän, laita lusikalla neste liikkeelle. Älä paina vaan sivele ihoa sisänurkasta ulkonurkkaan. Painaminen voi lytistää ihan ihon alla olevan lymfanestekanavan eikä neste silloin liiku. Lusikoiden sijaan voit kokeilla gua sha -lastaa tai sivellä ihoa sormin.

3. Valitse tehokkaat raaka-aineet

Silmänympärysvoiteen käytön aloittamista suositellaan parikymppisille, mutta ei hätää vaikka jätit sen tekemättä. Jos aloitat myöhemmin, ota käyttöön vahvemmat, ikäsi mukaiset aineet. Kevyiden geelien sijaan valitse täyteläisiä voiteita, joissa on kosteuttavia keramideja, kirkastavaa C-vitamiinia ja uudistavia peptidejä. Maltillisesti voi aloittaa A-vitamiinin käytön.

4. Pullista juonteita kasvovedellä

Monet juonteet kasvoilla johtuvat yksinkertaisesti ihon kuivuudesta – ei välttämättä iästäsi. Iho tarvitsee silloin enemmän vesipohjaisia tuotteita kuin tuhteja voiteita. Ota käyttöön kasvovesi ja tarjoa ihollesi janojuomaa.

5. Kokeile mikroneulausta

Ihon neulaaminen auttaa moniin ongelmiin: sillä voi napakoittaa silmäpusseja, poistaa pigmenttimuutoksia ja vahvistaa ihoa, jolloin silmänaluset eivät kuultaisi niin tummana. Lyhyillä neuloilla tehtävän hoidon tuloksia voi odottaa kolmen hoitokerran jälkeen.

Psst! Pigmenttiläiskä tulee usein silmän alle, juuri aurinkolasien reunan kohdalle. Levitä siis aurinkovoide silmän allekin ja käytä laseja: se vähentää siristelyäkin ja siten juonteita.

6 x kiinnostava silmänympärystuote

10 minuutin naamio kosteuttaa silmän­ympärysihoa. Sisältää C-vitamiinia ja peptidejä. Moisture Recharge -silmän­ympärysnaamio 32 e, BTB13.

Voiteen niasiiniamidi ehkäisee ihon pigmentoitumista. Voide lupaa vähentää silmänalusten tummuutta. Age Delay -silmänympärysvoide 19,50 e, Aco.

Kutisevaa ja punoittavaa ihoa rauhoittaa hyaluronihappoa sisältävä voide. Atoderm Intensive Eye -silmänympä­ryshoitovoide 30 e, Bioderma.

Kotimainen voide sisältää kultaa, joka suojaa ihoa ja vähentää punoitusta. Ceramide & Gold -kiinteyt­tävä silmänympä­rysvoide 73 e, Purodoré.

Seerumeita sisältävät laput vähentävät silmäpussien ja tummien silmänalusten näkymistä. Crystal Eyes -silmänaluslaput 18 e, Phformula.

Sävytetty CC-voide kosteuttaa ja tasoittaa ihon sävyä. Neutraloi ihon sinertäviä sävyjä. GlowPrime CC -silmänympärysvoide 27,90 e, Beautyact.

Kommentoi +