Liuskoittuvatko kynnet? Näillä vinkeillä saat kauniit, kestävät kynnet
Kauneus
Liuskoittuvatko kynnet? Näillä vinkeillä saat kauniit, kestävät kynnet
Onko sinulla tapana rapsuttaa kynsilakkaa irti kynnestä tai avata kynsillä purkkeja? Molemmat voivat vaurioittaa sekä kynnen kärkiä että pintaa.
Teksti

Kuvat
,

18.7.2022
 |
Trendi

Jos kynnet liuskoittuvat jatkuvasti, syy voi löytyä arjen pienistä tavoista. Kynsiasiantuntija ja Blue Lagoon -hoitoloiden kynsipuolen vastaava Nita Nyman kertoo, miten voi saada kynsistä vahvemmat.

Näin saat kauniit kestävät kynnet:

1. Hanskat käteen.

Jos tiskaat käsin, kannat tavaroita tai revit pahvilaatikoita, kyntesi ovat kovilla. Pahvilaatikoiden käsittely rikkoo kynnet ja vesi ja saippua liottavat rasvaa. Hanskat suojaavat kynsiä myös mahdollisilta kolhuilta.

2. Öljyä kynsinauhoille.

Terve kynsi on kosteutettu ja joustaa kevyesti – eikä silloin katkea tai liuskoitu niin herkästi. Kynnen kuntoa edistää kaksi kertaa päivässä levitetty kynsinauhaöljy. Öljyä voi laittaa paitsi kynsinauhoille myös kynnen päälle, reunoille ja kynnen vapaan reunan alle.

3. Viilalla on väliä.

Kynsien lyhennys onnistuu parhaiten ja turvallisesti hienojakoisella kynsiviilalla. Liian karhea viila voi aiheuttaa liuskottumista. Katso viilan karkeus, joka ilmoitetaan grit-luvulla. Mitä pienempi luku, sen hienompi. Esimerkiksi 180 on hyvä kotikäyttöön. Lasiviila on aina turvallinen valinta.

4. Kynsilakanpoistoaine vaihtoon.

Jos vaihtelet kynsilakkaa viikoittain, käytä asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. Asetoni saattaa kuivattaa kynttä, joten asetoniton versio on kynnelle ja iholle hellävaraisempi vaihtoehto.

5. Kokeile kynttä vahvistavaa ibx-hoitoa.

Kaksivaiheisessa hoitolahoidossa hoitoneste imeytetään lämmön avulla kynsilevyjen väliin ja kovetetaan uv- tai led-valolla. Näin se kiinnittää uloimmat kerrokset yhteen. Se ehkäisee liuskottumista. Hoito sopii myös rakennekynsien poiston jälkeen.

6. Valitse taitava tekijä rakennekynsille.

Oikein laitettu, huollettu ja poistettu rakennekynsi ei kuluta kynttä, mutta väärin tehtynä se voi ohentaa kynttä. Usein kynnet tuntuvat rakennekynsien poiston jälkeen taipuisammilta, kuten saunan jälkeen. Mutta jos rakennekynnet on tehty oikein, kynnet normalisoituvat nopeasti saman päivän aikana.

6 x Kiinnostava tuote

1. Avokado-, oliivi- ja jojobaöljy imeytyvät nopeasti ja kosteuttavat kynsiä. Dadi’ Oil -kynsinauhaöljy 7 e, Famous Names / Blue lagoon -hoitolat. 2. Seerumi sisältää uudistavaa niasiiniamidia ja kosteuttavaa avokado­öljyä. Renewing -käsi- ja kynsiseerumi 14,90 e, Atelier Rouge. 3. Vadelmanmakuiset nallekarkit sisältävät kynsien ja hiusten tarvitsemaa biotiiniä. Hair & Nails -vitamiinit 18,90 e/60 kpl, Vitayummy. 4. Aprikoosin siemenöljyä sisältävä käsivoide on geelimäinen, mutta se sulaa iholle nopeasti. Lupaa tuoda kiiltoa kynsiin. 8,50 e, Melvita. 5. Pro-keratiinia sisältävä kynnenkovettaja estää kynnen kärkeä liuskottumasta ja lohkeilemasta. Scientifique K+ kynnenkovettajatussi 16 e, Mavala. 6. Hieman pinkki erikoislakka lukitsee kosteutta kynnen sisään ja siten lisää sen lujuutta. Hard To Resist -kynnenvahvistaja 15,90 e, Essie.

Kommentoi +