Uskaltaisiko vaalentaa hiukset kotona? Kokeile balayage-tekniikkaa ja trendikästä vauvahiusten vaalennusta
Kauneus
Uskaltaisiko vaalentaa hiukset kotona? Kokeile balayage-tekniikkaa ja trendikästä vauvahiusten vaalennusta
Kääk, kellastunut tukka kaipaa raikastusta! Näillä vinkeillä onnistut hiusten vaalennuksessa kotona.
Teksti

Julkaistu 4.8.2020
Trendi

Vaalennus löytyy marketista

Valitse hiusten vaalentamiseen nimekkäimpien valmista­jien tuotteita, koska niiden teho on yleensä testattu kampaamoissa ennen markettimyyntiin tuloa.

Huomaa, että vaalennusaineet ja hiusta vaaleaksi värjäävät aineet ovat eri asia. Vaalennusaine pystyy vaalentamaan värjättyä hiusta, mutta vaalennusväri vaalentaa vain käsittelemätöntä hiusta. Psst! Koko pak­kausta ei tarvitse käyttää kerralla.

Apujoukot

Varminta on vaalentaa hiukset kaverin kanssa, sillä hiusten takaosaa on vaikea nähdä itse. Käytä paketeissa olevia harjoja tai hyödynnä ripsiharjaa tai pullasutia.

Jos teet perinteisiä palkkiraitoja, erottele ja suojaa raidat tuorekelmulla. Älä käytä foliota. Se saattaa kuumentaa ja nesteyttää vaalennusainetta, jolloin hius ei vaalene.

Jos pakkauksessa tulee mukana raidoitushuppu, älä hiero päätä raidoituksen jälkeen, jotta väri ei valu hupun alle. Se voi tehdä hiuksiin vaaleita täpliä.

Tekniikka kuntoon

Helpointa on värjätä vain itsellesi näkyviä osia ja tehdä todella ohuita raitoja. Balayage-tekniikka on hyvä. Siinä vaalennetaan vain latvoja vapaalla kädellä.

Valitse vaalennettavat, muutaman sentin levyiset osiot. Tupeeraa jokaisen vaalennettavan osion tyveä, jotta osio pysyy koholla. Harjaa tupeeraus lopuksi auki, jolloin tupeerattu, vaalentamaton tyvi laskeutuu vaalennettujen hiusten päälle. Loppu­tulos on pehmeä ilman tiukkoja rajoja.

Uusvanha raidoitus

Hentojen vauvahiusten vaalentaminen ysärihenkisesti on helppo valinta, koska etummaiset hiukset on helppo erotella vaalennettavaksi. Tarkkaile vaalennus­tehoa, sillä etummaiset hiukset ovat hauraimmat ja katkeilevat helposti.

Vältä keltaisuus

Noudatithan pakkauksen vaikutusaikaa? Jos hiuksista tuli liian keltaiset, taita sävyä hopeasampoolla tai -naamiolla. Psst! Älä huoli, vaalennus on ammattilaisillekin vaikein pala.

Pelasta korppu

Jos hiukset kuivahtivat, tee rakennepaikkaava hoito ja pidä viikkoja taukoa vaalentamisesta.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +