Heräsitkö silmät turvonneena? Nämä neuvot ja tuotteet auttavat silmäpusseja pienenemään nopeasti
Kauneus
Heräsitkö silmät turvonneena? Nämä neuvot ja tuotteet auttavat silmäpusseja pienenemään nopeasti
Silmäpussit voivat johtua monesta syystä. Liian lyhyistä yöunista, suolaisesta tai kosteasta illasta ja myös stressistä. Onneksi on monta keinoa päästä eroon silmien turvotuksesta.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 11.7.2023
Eeva

Silmänympärysiho on alle millimetrin paksuinen eli hyvin, hyvin ohut. Mutta se on myös –etenkin myöhemmällä iällä – muuta kasvojen ihoa löysempää ja helpommin venyvää ja tuppaa siksi turpoamaan huomattavasti muuta ihoa enemmän ja näkyvämmin.

Turvotus on oire, ei syy

Luomien turvotus on aina oire jostakin. Syyt voivat löytyä allergiasta, tulehduksesta, tukkeutuneista talirauhasista, liiallisesta suolan tai alkoholin käytöstä tai huonosti nukutuista öistä. Myös turhan runsas silmänympärysvoiteen käyttö turvottaa luomia, samoin voi tehdä hivenen liian tuhti voide ja jopa stressi.

Unettomuus näkyy silmien alla

Etenkin stressi ja unettomuus heikentävät verenkiertoa silmänympärysalueella. Heikentynyt verenkierto hidastaa nesteiden poistumista ohuelta ihoalueelta, jolloin luomet tuppaavat turpoamaan. Verenkierto hidastuu myös iän myötä ja kun iho ajan mittaan vielä veltostuu, silmäpussit kasvavat aiempaa helpommin ja selvästi näkyvämmiksi.

Painovoimallakin on osuutensa turvotukseen. Kuten kaikki tiedämme, vesi valuu alaspäin. Jos nukut vatsallasi naama tyynyä vasten, kärsit selällään nukkujaa todennäköisimmin aamuturvotuksesta.

Turvotus ei pysy piilossa meikin alla

Elintavat ja ihonhoito ovat parhaat aseet turvotuksen hoidossa. Meikillä silmäluomien turvotusta on vaikea peittää. Jos kuitenkin haluat käyttää meikkiä, suosi hajusteettomia, öljyttömiä ja koostumukseltaan mahdollisimman ohuita meikkejä.

Jos käytät valokynää, levitä se silmäpussin viereen, suoraan kyynelvakoon, älä koskaan pussin päälle, siellä se vain korostaa turvotusta. Vältä myös valoaheijastavia tuotteita ja suosi mieluummin mattaisia koostumuksia. Vaaleus ja valo kun saavat kaiken näyttämään vähän suuremmalta.

7 keinoa ehkäistä silmien turvotusta

1. Nuku selällään, pää korkean tyynyn päällä.

2. Vältä suolaisia ruokia etenkin iltaisin.

3. Liike on lääke. Se auttaa myös stressiin ja edistää nestekiertoa. Kevyt iltakävely saattaa helpottaa myös aamuturvotukseen. Sen lisäksi että se lievittää stressiä ja parantaa unenlaatua.

4. Jos turvotus on päivittäistä, vaihda paksu, voidemainen silmänympärysvoide geelimäiseen ja silmämeikinpoistoaine öljyttömään.

5. Oikea määrä silmänympärysvoidetta on nuppineulan pään kokoinen määrä. Se riittää molempiin silmiin. Suurempi määrä vain turvottaa.

6. Tehosta nestekiertoa hieronnalla. Painele kevyesti silmänympärysvoidetta silmän sisänurkasta ulkonurkkaa ja sitten vielä ohimoita kohti. Älä kuitenkaan hankaa, sillä hankaaminen on myrkkyä ohuelle ja helposti rypistyvälle iholle.

7. Pidä jääkaapissa silmänympäryksille tarkoitettua gua sha -lastaa. Kylmyys jo itsessään karkottaa turvotusta ja lastalla hierominen tehostaa nesteiden poistumista.

Helpota silmien turvotusta tuotteilla

Elemis Pro-Collagen Hydra-Gel Eye Mask 72,90 e

Nopean apu silmien turvotukseen

Jääkaapissa säilytetty hydrogeelinaamio on nostalgisia teepusseja allergiaystävällisempi vaihtoehto turvotuksen hoitoon. Ehkä markkinoiden nopeimmin vaikuttavat ja tehokkaimmat silmänaamiolaput silottavat silmänympärykset ja poistavat turvotuksen minuuteissa. Ärsyttämättä.

Foreo Iris 2, 179 e.

Hiero turvotus pois

Käteen kivasti istuva ja näppäränkokoinen silmänympärysalueen hierontalaite edistää nestekiertoa T-Sonic™-teknologian avulla. Laite on saanut inspiraationsa aasialaisesta lymfahierontatekniikasta. Se vähentää jännitystä silmienympärillä ja tehostaa verenkiertoa, jonka ansiosta silmänympärystuotteiden vaikuttavat aineet pääsevät vaikuttamaan tehokkaammin. Etenkin kun käytät sitä päivittäin.

Medik8 Crystal Retinal Ceramide Eye3, 58 e.

Hoida silmien turvotusta öisin

Voiteen ja seerumin yhdistävä, iltakäyttöön tarkoitettu all-in-one silmänympärystuote madaltaa juonteita ja ryppyjä, häivyttää tummuutta ja poistaa turvotusta. Sen lisäksi se ravitsee, kosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Voiteessa on kosteuttavia keramideja ja hyaluronihappoa, rauhoittavaa kamomillauutetta sekä silottavaa ja kiinteyttävää kaksoiskapseloitua retinaldehydea.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG 11,90 e.

Laita nesteet kiertoon

Jos olet valmis tekemään kaikkesi turvotuksesta eroon pääsemiseen. Levitä silmänympärysvoiteen alle kofeiinia sisältävää seerumia. Tässä seerumissa on vihreästä teestä peräisin olevaa kofeiinia ja tehokkaasti kosteuttavaa skvalaania.

Yin Your Skin Niva -lusikka 49,90 e

Lusikoi turvotus pois

Näppäränmuotoinen lusikka vauhdittaa lymfakiertoa ja poistaa turvotusta. Luonnonkivestä valmistetun lusikan muotoilu sopii erityisen hyvin silmänympärysalueen käsittelyyn. Käytä hieronnan alla silmänympärysvoidetta tai geeliä, jolloin lusikka liukuu iholla nätisti, eikä venytä ohutta hipiää.

Kommentoi +