Tummat silmänaluset ja silmäpussit pois!
Kauneus
Tummat silmänaluset ja silmäpussit pois!
Tummat ja ryppyiset silmänaluset jo nuorena? Perintötekijät, elämäntavat ja ikä näkyvät silmissä.
Teksti
,

Kuvat
,

26.9.2018
 |
Kauneus ja Terveys

Vain muutama neliösentti ihoa kasvojen kriittisessä kohdassa. Kas, siinä kauneuspulma, joka voi vaivata nuortakin.

Perusohjeet

  1. NUKU, syö hyvin, liiku ja juo vettä.
  2. SUOJAA iho aurinkovoiteella ja laseilla.
  3. PESE meikit pois aina ennen nukkumaan menoa. Käytä hellävaraisia tuotteita. Älä hankaa voimakkaasti.
  4. KÄYTÄ silmänympärysvoidetta jo nuorena.

Näin hoidat tummuutta ja kuoppia

1. Pulmana tummuus

PRP (Platelet Rich Plasma) Plasmahoito eli vampyyrihoito:

Silmänalusten tummuus johtuu yleensä rakenteellisista tai perinnöllisistä syistä. Laskimosuonet voivat kuultaa ohuen ihon läpi. Plasmahoidossa käytetään hyödyksi hoidettavan omaa verta. Tarkan erotteluprosessin jälkeen verihiutaleilla rikastettua veriplasmaa pistetään ongelma-alueelle. Hoito on tehokas, sillä sen jäljiltä iho alkaa korjata itse itseään. Lopputuloksena iho vahvistuu ja näyttää nuoremmalta.

PRP (Platelet Rich Plasma) Plasmahoito eli vampyyrihoito 300–450 e. Kaikki hinnat ovat suuntaa antavia.

2. Ryppyjä ja kuoppaa

Rasvansiirto:

Silmänympärysiholle voi tehdä rasvansiirron, jossa omaa rasvaa siirretään muualta kehosta ongelma-alueelle. Elävät kantasolut käynnistävät paranemisprosessin ja ihosta tulee täyteläisempi ja kimmoisampi. Hoito on tyyris, mutta siinä voidaan siirtää kerralla jopa kymmeniä millilitroja kasvoille. Tulos on melko pysyvä, sillä rasva ei poistu kehosta samalla tavalla kuin tavanomaisempi, synteettinen täyttöaine hyaluronihappo.

Rasvansiirto noin 1500–2500 e.

3. Kuopat silmien alla

Kyynelurien täyttö:

Kasvojen luuston rakenne, suuri painonpudotus tai iän myötä veltostuva ja oheneva iho voivat tehdä kuopat silmien alle. Ne näkyvät tummina varjoina. Kyynelurien täytössä hyaluronihappoa injektoidaan enintään 0,5 millilitraa lihaksen alle pienellä kanyylilla.

Hoidossa on erittäin tärkeää valita osaava lääkäri. Vääränlainen tekniikka, aine tai pistettävä annos voivat pahentaa ongelmaa tai tuoda tilalle silmäpussit.

Kyynelurien täyttö noin 300–500 e.

4. Pigmenttimuutoksia

Ihon kuorinta:

Joskus silmänalusten tummuus voi johtua ihon pigmenttimuutoksista. Usein ne ovat seurausta auringosta tai hormonitoiminnan muutoksista. Kauneushoitoloissa tehdään mietoja happokuorintoja silmänympärysiholle. Ne voivat vaalentaa ihon pigmenttiä ja auttavat silmänympärystuotteita imeytymään paremmin. Silmänympärysihon kotihoitoon on saatavilla myös entsymaattisia kuorinta-aineita.

Myös laserhoito voi auttaa pigmenttihäiriöihin ja laajentuneisiin verisuoniin silmien alla. Silmänympärysihon kuorinta voidaan tehdä kasvohoidon yhteydessä, kasvohoidot maksavat alkaen 60 e.

Laserhoito pigmenttimuutoksille tai verisuonille noin 300–450 e.

Varo korostamasta silmäpussia!

Oikea paikka peitevoiteelle on silmäpussin alla, siinä mihin varjo tulee. Kokeile tummille silmänalusille värinkorjausvoidetta. Oranssi taittaa vastaväriään eli peittää sinertäviä silmänalusia. Korjausvärin päälle tarvitaan peitevoide. Valitse sävy, joka on hieman vaaleampi kuin ihosi.

Näin nitistät silmäpussit

5. Silmät pusseilla

Lymfahieronta ja silmänympärystuotteet:

Syöt suolaista ja juot liian vähän vettä? Silmäpussit täyttyvät nesteestä. Tämä on yksilöllinen ominaisuus. Se voi liittyä imuneste- eli lymfakiertoon, joka ei kaikilla toimi samalla tavalla. Kosmetologin tekemä lymfahoito voi auttaa. Kevyttä lymfahierontaa voi tehdä myös kotona. Kun hieronnan yhdistää viilentäviin tai kosteuttaviin silmänympärysnaamiolappuihin, silmänympärykset saavat kosteutta, samalla verenkierto vilkastuu ja turvotus laskee.

Kiinnitä kotona huomiota silmäympärysvoiteen levitystapaan: levitä tai taputtele sormenpäällä silmänympärysvoidetta lymfakierron mukaisesta nenästä korvaan päin. Heikoin sormi eli nimetön on paras herkälle iholle. Nuppineulanpään kokoinen nokare riittää, sillä liian suuri määrä tuotetta voi aiheuttaa turvotusta.

Lymfahieronta kasvohoidon yhteydessä 49–60 e.

6. Veltostuminen

Interferenssi- ja stimulaatiovirta:

Silmänympärysiho koostuu monesta pienestä lihaksesta, jotka iän myötä alkavat veltostua. Hoitoloissa voidaan tehdä interferenssi- ja stimulaatiovirtahoitoja. Ne perustuvat lihastoiminnan aktivoimiseen pienillä lihassupistuksilla, jolloin kudosten kiinteys ja elastisuus paranevat. Hoitoja tehdään laitteella, joka on suomalainen keksintö. Se on alun perin kehitetty hermohalvauksen hoitoon.

Hoito tehostaa aineenvaihduntaa sekä edistää solujen ravinnonsaantia ja kuona-aineiden poistumista. Parantuneen lymfakierron ansiosta nesteet lähtevät liikkeelle ja silmäpussit pienenevät. Hoito on nopea, kivuton ja siinä ei ole toipumisaikaa. Tulokset näkyvät heti.

Radiofrekvenssihoito on samankaltainen hoitomuoto, mutta sen teho perustuu energiaan, joka lämmittää ihon eri kerroksia aktivoiden kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Interferenssi- ja stimulaatiovirta noin 39–45 e.

7. Löysä ja roikkuva iho

Plasmamenetelmä:

Plasmamenetelmällä voidaan kutistaa löysän ihon aiheuttamia roikkuvia luomia, silmäpusseja ja silmäryppyjä. Plasmamenetelmässä puudutetulle iholle johdetaan ohuella neulalla energiaa, joka muodostaa lähellä ihoa plasmasalaman. Salama kiinteyttää ihoa välittömästi. Neula ei koske ihoa missään vaiheessa. Iholle syntyy pieni rupi, joka paranee noin viikon kuluessa.

Hoito aktivoi ihon omaa elastiini- ja kollageenituotantoa, joka tekee ihosta kimmoisamman. Lopulliset tulokset on nähtävissä kolmen kuukauden kuluttua.

Plasma koostuu sähköisesti varatuista hiukkasista. Sitä on kuvailtu aineen neljänneksi olomuodoksi kiinteän, nesteen ja kaasun lisäksi. Plasmaa voidaan muodostaa kaasumaisesta tilasta lisäämällä energian määrää, eli lämpöä ja painetta.

Kiinteytys plasmamenetelmällä noin 290–450 e.

8. Riippuvat luomet

Silmäluomileikkaus:

Iän myötä saattaa esiintyä ihon liikakasvua, mikä saa silmäluomet roikkumaan. Luomet veltostuvat ja alkavat jossain määrin roikkua jokaisella. Joskus silmänympärysihoon ja luomille saattaa lisäksi kerääntyä ylimääräistä rasvaa, jota on vaikea poistaa ilman leikkausta. Silmäluomileikkaus voidaan tehdä sekä ala että yläluomelle. Leikkauksia tehdään veitsellä tai laserin avulla. Sen tekee plastiikkakirurgi tai silmälääkäri.

Leikkaushaavat paranevat parissa viikossa ja sairaslomaa kannattaa varata pari viikkoa.

Silmäluomileikkaus noin 1 300–3 000 e.

Asiantuntijat: Sairaanhoitaja Susanna Hanhineva/Medical Clinic Lux, Sky- ja Cidesco-kosmetologi Sari Ritvanen/Iho- ja kauneushoitola Lumo, Sky-kosmetologi (EAT), maahantuoja-kouluttaja Ansu Malinen/Adelain Beauty.

Lähteet: Cityklinikka ja Plastic Surgery Center.

Kokeile

Voide, seerumi, öljy vai hieronta? - Kosteuta, kirkasta, silota ja taistele turvotusta vastaan.

➊ Laput silmillä! Talikan Eye Therapy Patch -laput syväkosteuttavat ja siten silottavat ihoa. Samaa paria voi käyttää monta kertaa. 43 e/6 kpl.

➋ Elvyttäjä. Bioeffectin EGF Eye Serum -kantasoluseerumi tehoaa kaikkiin ikääntymisen merkkeihin. Kevyt koostumus ja kätevä annostelunokka. 75 e.

➌ Kirkastaja. Nivean Cellular Perfect Skin Eye Illuminator -voide häivyttää tummuutta ja kosteuttaa ihoa. 14,90 e.

➍ Luksussilottaja. Sisleyn Sisleÿa Eye & Lip Contour Cream -voide hoitaa kaikkia silmänympärysihon ongelmia. Mukana saa rullan, jolla voi hieroa ihoa ennen levitystä. 139 e.

➎ Hieroja. Foreon Iris on ladattava, silmänympärysihon hierontalaite. Se vilkastaa verenkiertoa, mikä voi lievittää tummuutta ja turvotusta. Sopii myös voiteen imeyttämiseen! 139 e.

➏ Viilentäjä. L’Oréal Paris’n Revitalift Laser x3 tehoaa tummuuteen, juonteisiin ja pusseihin. Metallinen levityskärki helpottaa turvotusta. 23,90 e.

❼ Ravitsija. Elizabeth Ardenin Advanced Ceramide Capsules Eye -kapseleissa on unelman kevyttä öljyä, joka ravitsee ja silottaa ihoa. 71 e/60 kpl.

➑ Nostattaja. Lieracin Lift Eye Lift -seerumi kiinteyttää ja kirkastaa silmänympärysihoa. Levitysnokka hieroo silmänympärysihoa hellästi! 47 e.

➒ Kosteuttava. Kiinnitä pienet hoitolaput silmien alle ja saat kiinteyttä, hoitoa ja kirkkaamman ihon. Lappuja voi käyttää myös suun ympärillä. Sensain Extra Intensive 10 Minute Revitalising Pads, 10 paria/124 e.

❿ Edullinen tehopakkaus. Cienin Q10 Anti-Wrinkle Eye Cream -silmänympärysvoide kosteuttaa, kirkastaa ja laskee turvotusta. 3 e. HP

Kommentoi +