Testasimme kuusi erilaista sheavoidetta - voittaja "levittyy ja imeytyy kuin unelma"
Kauneus
Testasimme kuusi erilaista sheavoidetta - voittaja "levittyy ja imeytyy kuin unelma"
Testasimme rutikuivalle iholle ja käsille kuusi erilaista sheavoidetta. Katso, mikä vei voiton!
Teksti

Kuvat

1.7.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Testaajan vartalon iho on erityisesti talvella rutikuiva ja kädet atooppiset. Hän testasi tuotteita molempiin. Aputestaajana toimi leikki-ikäinen, jolla on kauttaaltaan atooppinen iho. Testatut tuotteet arvioidaan asteikolla 1–5.

Balmyou Nilotica Shea Butter

Balmyou Nilotica Shea Butter 23,95 e/100 ml

Pisteet: 4/5

Lupaus: Puhdistamaton sheavoi Ugandasta. Pehmeä Nilotica-lajike on miellyttävä käyttää. Kosteuttaa, ravitsee ja uudistaa ihoa. Vegaaninen. Hajusteeton. Väri- ja säilöntäaineeton.

Koostumus: Kellertävä, sileä ja todella pehmeä. Helppo ja nopea levittää. Sulaa iholle nopeasti. Imeytyy nopeasti myös käsiin. Tuoksu on mieto.

Teho: Erinomainen. Tekee ihosta todella pehmeän.

Arvio: Huippuhyvä tuote ravitsee muttei jätä ihoa tahmaiseksi tai öljyiseksi. Ihanuuden vuoksi voide on vaarassa kulua nopeasti. Sopii myös atoopikolle. Ylellinen. Kaunis lasibambupurkki.

Flow Cosmetics 100 % Shea Body Butter

Flow Cosmetics 100 % Shea Body Butter 11,25 e/130 ml

Pisteet: 2/5

Lupaus: Ilman liuottimia puhdistettu luomu­sheavoi. Täyteläinen voide sopii herkälle ja kuivalle iholle sekä vauvojen ihonhoitoon. Säilöntä- ja väriaineeton. Kotimainen sarja.

Koostumus: Vitivalkoinen ja vispattu. Melko jähmeä. Sulaa hitaasti, etenkin jos annostelee reilusti. Tuoksuton.

Teho: Hyvä.

Arvio: Tämä sheavoi on hyvin hoitava ja ­tehokas, mutta se voisi sulaa käsissä nopeammin. Ei ärsytä atoopikon ihoa. Sopii naamioksi rutikuiviin kohtiin. Metallirasia on helppo kierrättää.

Karethic Velouté de Karité Pur Mango

Karethic Velouté de Karité Pur Mango 24 e/50 ml

Pisteet: 5/5 PARAS!

Lupaus: Luomusertifioitu, Reilun kaupan puhdistamaton neitsyt­sheavoi. Kevyempi kuin perinteinen sheavoi, koska sisältää mangoa. Ravitsee ja pehmentää kuivaa ihoa.

Koostumus: Kellertävä ja sileä voide. Erittäin pehmeä, muuttuu nopeasti öljyksi, helppo levittää. Mangon tuoksu on aluksi voimakas ja voi jakaa mieli­piteet.

Teho: Loistava. Jättää ihon samettiseksi.

Arvio: Suorastaan silkkistä sheavoita on ilo käyttää, ja sen teho on mainio. Levittyy ja imeytyy kuin unelma. Pehmentää tuntuvasti. Pidän tuoksusta, lapsi ei. Testin kallein ja pienin purkki. Testin paras.

L’Occitane Shea Baby Bonding Time Massage Balm

L’Occitane Shea Baby Bonding Time Massage Balm 26 e/125 g

Pisteet: 4/5

Lupaus: 98-prosenttisesti luonnollinen voide sisältää 70 prosenttia Reilun kaupan shea­voita Burkina Fasosta. Ravitsee ja suojaa. Kehitetty vauvojen herkälle iholle.

Koostumus: Valkoinen ja vispattu. Muistuttaa kuohkeaa kermavaahtoa. Vaahto sulaa iholle nopeasti ja tuoksuu vastustamattoman hyvältä.

Teho: Erinomainen. Ihosta tulee pehmeä ja joustava.

Arvio: Ylellinen ja tehokas, ihastuin täysin! Vauvavoide ei ärsytä atoopikonkaan ihoa, vaikka on hajustettu. Kaunis metallirasia pääsee kotona ­uusiokäyttöön. Testin toiseksi paras.

The Body Shop Shea Butter from Ghana

The Body Shop Shea Butter from Ghana 18,50 e/150 ml

Pisteet: 3/5

Lupaus: Monikäyttöinen, puhdistettu sheavoi Ghanasta. Sopii kasvojen ja vartalon ihon, hiuksten ja huulien teho­kosteuttamiseen.

Koostumus: Valkoinen, jähmeä voi. Sulaa käsiin, kun sitä lämmittää hetken. Tuoksu­ton.

Teho: Todella hyvä.

Arvio: Tämä on matalan kynnyksen, perus­hyvä sheavoi kaikille. Uudel­leen­ suljettava, ohut muovi­pussi on varmasti muovi­rasioita ekologisempi. Mutta kun pussi tyhjenee, pohjalle on vaikea yltää.

Urtekram Pure Shea Butter Body Balm

Urtekram Pure Shea Butter Body Balm 20,90 e/140 ml

Pisteet: 2/5

Lupaus: Luomulaatuinen, puhdistettu sheavoi hoitaa ja suojaa ihoa. Rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa vuoden ympäri. Sopii vartalolle, kasvoille, kynsille ja hiusten latvoille.

Koostumus: Valkoinen ja tuhti. Todella jähmeä koostumus on vaikea saada sulamaan ja levittymään.

Teho: Hyvä.

Arvio: Pidän sarjan tuotteista yleensä paljon, mutta tämä on pieni pettymys: tuote sulaa hitaasti enkä saa sitä levittymään iholle. Plussa tuoksuttomuudesta! Metallirasia on helppo kierrättää.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehden numerossa 14/2019.

Kommentoi +