Terhi Suorlahti esittää uutuussarjassa noloa rehtoria
Kulttuuri
Terhi Suorlahti esittää uutuussarjassa noloa rehtoria
Terhi Suorlahti tuli suomalaisille tutuksi Putous-sarjasta. Nyt hän on Rehtori-komediasarjan Sari, yläkoulun ei-toivottu pomo.
Teksti

Kuvat

15.1.2020
 |
Eeva

Näyttelijä Terhi Suorlahti esittää Rehtori-komediasarjassa Saria, yläkoulun kunnianhimoista mutta epäpätevää rehtoria, joka löytää itsensä usein kummallisista tilanteista.

■Millaisia rehtorimuistoja sinulla itselläsi on?

”Asuin koululaisena Jyväskylässä. Rehtorit ovat muistoissani etäisiä miehiä. Heille pokkuroitiin edessäpäin, mutta takana heille saatettiin naureskella. Puhutteluihin en joutunut koskaan, sillä olin kiltti musiikkiluokkalainen.”

■Miltä sinusta tuntui esittää Sarin kaltaista hahmoa?

”Nautin joka hetkestä. Sari on samaan aikaan törkeä, häikäilemätön ja rakastettava. Hän ei määrity kenenkään äitinä, tyttärenä tai puolisona, vaan omana itsenäisenä itsenään. Teatteri- ja televisioalan kannalta on tärkeä ja iso muutos, että viime vuosina naiset ovat uusissa produktioissa yhä useammin päärooleissa.”

■Sarja ei ole pelkästään kepeä. Mitä sen pinnan alla on?

Anna Brotkinin ja Paula Korvan käsikirjoitus on oivaltava. Sarjassa moni opettaja elää pidennettyä nuoruutta, jolloin työpaikalla sattuu ja tapahtuu. Käsittelyssä on myös ajankohtaisia aiheita, kuten seksuaalista häirintää, nyt valokeilassa vain on 14-vuotias poika ja ajattelematon naisrehtori.”

Sarjaa kuvattiin koko kesä. Oliko syksysi yhtä kiireinen?

”Kalenterini on ollut kaksi vuotta koko ajan täynnä. Nyt on väljempää. Nuorimmaiseni meni elokuussa ensimmäiselle luokalle ja nautin, että minulla on mahdollisuus lähettää hänet aamulla kouluun ja ottaa vastaan iltapäivällä.”

Rehtori-sarja alkaa MTV3-kanavalla 18.1.2020. Sarjaa on aiemmin esitetty C More -kanavalla.

Haastattelu on julkaistu Eevassa 9/2018. Nettiversiota on muokattu.

Kommentoi +