Kiinnostaako tehokas vartalonhoito? Testasimme kolme hyvää vaihtoehtoa
Kauneus
Kiinnostaako tehokas vartalonhoito? Testasimme kolme hyvää vaihtoehtoa
Sinunkin kehosi saattaa kaivata keppiä, kaulinta tai kiviä! Kauneus ja Terveys testasi bambuhieronnan, maderoterapian ja kuumakivihieronnan.
Teksti

Kuvat
,

15.7.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Bambuhieronta: Nirvana, joka avaa jumit

Hoito: Voimakas vartalohieronta, jossa koko keho käsitellään erikokoisilla bambukepeillä. Apuna käytetään vartaloöljyä. Lopuksi pää ja niska hierotaan käsin.

Kenelle: Paljon treenaaville, mutta myös paljon tietokoneen ääressä istuville, stressaantuneille ja lihasjumeista kärsiville. Bambuhieronta on ylellinen vaihtoehto urheiluhieronnalle. Sopii hyvin myös miehille.

Mitä tekee: Avaa tehokkaasti lihasjännityksiä. Hieronta vaikuttaa syvälle lihaksiin. Se vilkastaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hoidon päättävä hartia- ja päähieronta on taivaallisen rentouttava.

Miltä tuntuu: Bambuhieronta todella tuntuu – hyvällä tavalla! Pahojen jumikohtien avaaminen voi olla hiukan kivuliasta. Etenkin pohkeissa ja reisissä se muistuttaa faskiahierontaa. Kokonaisuutena kokemus on silti aivan huikea: tehokas ja hyvin rentouttava. Hieronta on poikkeuksellisen perusteellinen, pienimmätkin lihakset huomioidaan. Öljy pehmentää ihoa.

Hoidon jälkeen: Olo on rento ja energinen muttei nuupahtanut, kuten usein pitkän hieronnan jäljiltä. Juo paljon vettä, sillä hieronta todella laittaa nesteet liikkeelle. Vaikutuksen huomaa seuraavanakin päivänä.

Hyvä tietää: Jos kärsit selkä- tai jalkavammoista, kysy, sopiiko hoito. Hoitaja säätää hieronnan voimakkuutta asiakkaan pyynnöstä. Pyydä rohkeasti hennompaa tai voimakkaampaa otetta. Jos toivot ennemmin hellää sivelyä, valitse suosiolla toinen hoito.

Erityistä: Testihoitola on jokaista yksityiskohtaa myöten kaunis ja sen tunnelma on aidosti rauhoittava. Hierontapöydässä oleva, kasvojen alle jäävä rengas on hyvin muotoiltu: naamaan ei yllättäen jää painaumia. Erityiskiitos siitä, että myös hoitotilan sisäkatto on verhoiltu. Selällään makaavan asiakkaan ei siis tarvitse katsella ilmastointi- tai loisteputkia.

Hinta ja hoitopaikka: 119 e/90 min. Namina Wellness Spa, Helsinki. namina.fi.

Bambuhierontaa tehdään hoitoloissa ympäri maan.

Bambukeppi avaa lihasjumit. Hoito on onnistunut yhdistelmä tehokasta hierontaa ja ylellistä rentoutusta.

Maderoterapia: Kaulimella kyytiä nesteille

Hoito: Vartalohoito, jossa vatsaa, pakaroita ja jalkoja hierotaan erikokoisilla puukaulimilla ja isolla puulastalla. Apuna käytetään vartaloöljyä. Hoitomuoto on lähtöisin Kolumbiasta.

Kenelle: Niille, jotka haluavat vilkastaa kehon nestekiertoa ja/tai vähentää selluliittia. Luonnollinen vaihtoehto kiinteyttäville laitehoidoille. Sopii myös treenaavan lihashuoltoon.

Mitä tekee: Tehostaa lymfakiertoa ja vähentää nestekertymiä. Voi edistää selluliitin vähenemistä ja siten silottaa ihoa. Hieronta ulottuu lihaksiin, joten helpottaa myös lihasjumeja ja avaa lihaskalvoja eli faskioita.

Miltä tuntuu: Tehokkaalta. Hoitajan otteet ovat rivakat. Iho, kudokset ja lihakset tottuvat nystyräiseen työkaluun nopeasti, joten alun epämukavuus karisee ja kaulimen alla voi jopa rentoutua! Pahimmissa selluliitti- ja nestekertymäkohdissa hieronta vähän kirpaisee. Vatsan ja kylkien käsittely on jännittävää, jos niissä on rasvaa vähän, mutta sekään ei satu.

Hoidon jälkeen: Jalat tuntuvat hyvin kevyiltä. Illalla huomaan, että keskivartalolla on vähemmän turvotusta. Vettä tulee juotua kuin automaattisesti, sillä jano on kova loppupäivän.

Hyvä tietää: Parhaat tulokset saa 5–10 hoidon sarjalla. Jos saa herkästi mustelmia, hoidosta voi tulla niitä. Mikäli kärsit jalkavammasta tai -vaivasta, varmista etukäteen lääkäriltä, saako jalkoja kaulita.

Erityistä: Hoito voidaan kohdistaa myös käsivarsiin helpottamaan appelsiini-ihoa.

Hinta ja hoitopaikka: 60 e/45 min. Sarjahoidot 270–540 e. Samira El-Nahhal, Delooks-kauneushoitola, Helsinki. delooks.fi.

Maderoterapiaa tehdään myös muissa hoitoloissa esimerkiksi Kirkkonummella ja Turussa.

Maderoterapiassa vartaloa hierotaan puisilla kaulimilla ja lastalla. Kroppa tottuu kaulintaan nopeasti, eikä se satu.

Kuumakivihieronta: Tasaisempi iho kiven alla

Hoito: Kokovartalohoito, joka tehdään kuumilla kivillä ja Ekopharma-sarjan tuotteilla. Marjainen kuumakivihoito sisältää vartalokuorinnan ja -naamion sekä hieronnan.

Kenelle: Tehokasta vartalon ihon hoitoa ja rentoutusta kaipaaville. Sopii myös niille, jotka eivät pidä tavanomaisesta hieronnasta.

Mitä tekee: Pehmentää ja ravitsee ihoa. Kivien lämpö vaikuttaa syvälle lihaksiin, mikä rentouttaa ja lievittää jännityksiä.

Miltä tuntuu: Todella rentouttavalta. Käsittely on silti lähempänä ylellistä vartalohoitoa kuin lihasjumien avausta. Kivet ovat kuumia, mutta eivät polttavia.

Hoidon jälkeen: Virkistyneeltä ja pehmeältä. Kuorinta ja hieronta vilkastavat verenkiertoa, mikä näkyy ihon sävyssä. Myös selluliitti erottuu hoidon jälkeen vähemmän.

Hyvä tietää: Kuumakivihieronnan jälkeen ei suositella saunomista eikä kovaa treeniä. Suositus on juoda paljon vettä ja ottaa rennosti. Puolentoista tunnin pötköttely hoidettavana irrottaa tehokkaasti arjesta. Hoito onkin mielekkäintä varata ajankohtaan, jonka jälkeen ei tarvitse tehdä mitään erityisen tuottavaa.

Erityistä: Hoidossa käytetään kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Kuorintavoide tuntuu miellyttävältä eikä raavi ihoa. Hoitajan on myös selvästi helpompi poistaa se iholta pyyhkeillä kuin vartalohoidoissa keskimäärin. Tämä tukee hoidon rentouttavaa vaikutusta.

Hinta ja hoitopaikka: 115 e/90 min. Kauneushoitola Hilla, Helsinki. hoitolahilla.fi.

Kuumakivihierontaa tehdään hoitoloissa ympäri Suomen.

Kuumakivihieronta on tehokasta vartalon ihon hoitoa ja rentoutusta kaipaaville.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 6/2020.

Kommentoi +