Täydellisyys on tylsää! Poimi tyylivinkit Jenna Lyonsilta, jota saamme kiittää lenkkarimuodista
Tyyli
Täydellisyys on tylsää! Poimi tyylivinkit Jenna Lyonsilta, jota saamme kiittää lenkkarimuodista
Jenna Lyonsin tunnistaa jo kaukaa sliipatusta nutturasta ja paksuista pokista. Ne terävöittävät katseen lisäksi koko asun.
Teksti

Kuvat
,

19.8.2022
 |
Trendi

Tyylimuusana: Jenna Lyons

Suunnittelija Jenna Lyonsia, 52, tituleerataan naisena, joka opetti Amerikan pukeutumaan. Mahtipontinen nimitys on peruja hänen 27-vuotiselta uraltaan muotibrändi J. Crew:n luovana johtajana. Lyonsin tapa sekoittaa katutyyliä ja jäykkää toimistopukeutumista mullisti muotia 2010-luvun taitteessa. On osittain hänen ansiotaan, että lenkkareita alettiin käyttää muuallakin kuin juoksupoluilla.

Tavaramerkkinsä, vahvat pokat ja tiukan nutturan, hän keksi vahingossa: Lyonsin tapa hukata lukulaseja kävi niin kalliiksi, että hän päätti pitää niitä jatkuvasti päässä. Pieleen mennyt polkkatukkakokeilu taas johti tiukkaan niskanutturaan. Tyylistä tuli niin tunnistettava, että nykyään kun Lyons haluaa naamioitua, hän jättää tukan auki ja laittaa lasit laukkuun.

1. Värikäs klassikko

Jenna Lyons on luonut uransa puhumalla klassikoista. Hänelle se tarkoittaa vaatteen ajatonta, usein miesten pukeutumisesta inspiraation saanutta leikkausta. Vaatteen väri voi olla silti villi. Sama pätee käsilaukkuihin. Hän suosii punaista ja keltaista.

2. Hyvä balanssi

Täydellinen asubalanssi luodaan näin: Kolme oikein ja yksi yllätys. Kuvittele vasta silitetty kauluspaita, midimittainen nahkahame, valkoiset lenkkarit ja asuun juuri sopivasti kitkaa tuova rento takki. Armeijatakeista inspiraationsa saanut paksu puuvillarotsi on trenssiä yllättävämpi lisä kevään asuihin.

3. Pientä korjailua

Kehysten valitseminen on helpointa, kun silmälasireseptissä on vain hieman miinusta tai plussaa. Silloin pokat voivat olla kepeät tai niistä voi puuttua vaikka koko alareuna. Vahvat muovikehykset taas ovat varmin valinta, jos paksuutta on enemmän.

4. Lisää katsetta

Lyonsin perinnöllisen sairauden vuoksi hänellä ei ole juurikaan ripsiä tai kulmakarvoja. Tämä inspiroi häntä perustamaan vuonna 2020 irtoripsiä valmistavan Loveseenin. Sen erikoisuus? Luonnollinen lopputulos ja mahdollisuus jatkuvaan kuukausitilaukseen.

5. Pokka pitää

Voimakkaat pokat tekevät saman, kuin ripsiväri ja kylmakynä: ne antavat kasvoille raamit. Jos musta tuntuu liian kovalta, kokeile pehmeämpää, ruskeansävyistä kilpikonnakuosia. Myös murretut vihreät ja tummanpunaiset ovat yllättävän imartelevia sävyjä.

1. Fendin kehykset, 350 e, Synsam. 2. Saint Laurentin kehykset 320 e, Instrumentarium. 3. Irtoripset 20 e, Loveseen. 4. Retropy E5 -lenkkarit 125 e, adidas. 5. Nahkalaukkuun mahtuu läppäri. 485 e, Aesther Ekme.

6. Printin paikka

Jenna Lyons opetti sen, kuinka ujuttaa printit osaksi klassista toimistotyyliä: pue ne navan alapuolelle. Liehuvat kuviohousut piristävät ajatonta tyyliä ja näyttävät ihanalta niin tumman kašmirneuleen, valkoisen teepaidan kuin kauluspaidankin kanssa.

7. Laatikosta ulos

Lyonsin tyyli nojaa katutyyliklassikoihin, joita hän hyödyntää myös juhlapukeutumisessa: collegepaita höyhenhameen kanssa, chinot paljettijakun parina tai armeijatakki iltapuvun päällä. Yllättävät kontrastit tuulettavat tunkkaisia pukeutumissääntöjä.

8. Jokapaikan höylä

Harva vaate on yhtä tasapuolisen talvinen, kesäinen, juhlava ja arkinen, kuin skarppi paitamekko. Pue se nyt poolon ja leveälahkeisten farkkujen kanssa, keväällä vyön ja parkatakin pariksi ja kesällä sellaisenaan.

9. Itsensä näköinen

Lyonsilla on kaksi supervoimaa. Toinen on hänen taitonsa tehdä asuun se viimeinen silaus ja toinen on kyky näyttää omalta itseltään ihan aina. Katso etenkin hänen valkoisia kauluspaitojaan, jonka hihat hän rullaa erityisella J. Crew -tekniikalla.

1. Drew-paita 190 e, Filippa K. 3. Neuletakki 79 e, arket. 4. Army-takki 270 e, Totême. 5. Silkkihousut 249 e, Tommy Hilfiger.

10. Riittävän hyvä

Täydellisyys on tylsää. Lyonsin oppikirjassa hiukset, meikki ja asu eivät saa olla samalla kertaa täydellisesti. Jossain täytyy olla särö. Asian voi muotoilla myös näin: jatkossa huonot hiuspäivät johtuvat vain siitä, että noudattaa tyyliasiantuntijan oppeja.

3 × Lyonsin sisustusvinkit

Tee erilailla

Lyonsin entinen Brooklynin koti on yksi Pinterestin tallennetuimmista. Kun trendit suosivat kokovalkoista, hän maalasi seinät mustalla kalkkimaalilla. Oppitunti? Jos se on ennalta-arvattavaa, valitse toisin.

Kaunis sommitelma

Valitse sävyjä samasta väriperheestä, mutta hyödynnä eri tekstuureja ja mittasuhteita. Väriteemaan turvautuminen auttaa ryhmittelemään pienesineitä sommitelmiksi ja karsimaan ylimääräistä tavaraa.

Ihana tauluseinä

Valitse pienen postikorttikuvan ympärille leveä paspartuuripahvi ja kokeile turvallisen valkoisen sijaan mattamustaa. Unohda mittanauha ja ripusta taulut epäsymmetrisesti.

Kommentoi +