Tanssinopettaja Niina Harju: Tyylini on sporttinen ja spontaani
Tyyli
Tanssinopettaja Niina Harju: Tyylini on sporttinen ja spontaani
Niina Harju ostaa vaatteet tunteella muttei sorru hutiostoksiin. Alelöytö muokataan sopivaksi ompelijalla.
Teksti

Kuvat

23.5.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Vaatteet ovat minulle rakas harrastus. Pidän kaikesta, mikä liittyy muotiin. Tykkään myös viikkailla vaatteita ja huolehtia niistä hyvin. Minun on vaikea luopua mistään, koska kaikilla vaatteillani on tarina. Silti minulla on aina jokin kirpputoriprojekti meneillään.

Pidän näyttävistä asuista, mutta yhtä ainoaa tyyliä minulla ei ole.

OLEN SPONTAANI OSTAJA enkä sovita juuri koskaan. Tilaan vaatteita paljon netistä. Se ei silti johda hutiostoksiin. Silmäni on harjaantunut, joten tiedän, mikä minulle sopii. Osaan ennakoida, millaisista vaatteista pidän vielä vuosienkin jälkeen. Jos löydän hyvät korkokengät, ostan niitä monessa eri värissä.

Olen ompelijan vakioasiakas. Saatan hankkia alennusmyynnistä edullisen vaatteen, vaikka se ei istuisi täydellisesti tai siinä olisi liian lyhyet lahkeet. Tiedän, että luotto-ompelijani saa korjattua siitä minulle sopivan.

Oivallus: ”Pukeutumisessa on tärkeintä oma hyvä fiilis. Trendikkyyttä ei kannata miettiä liikaa.”

PUKEUTUJANA OLEN suunnitelmallinen. Mietin aina tarkasti koko asukokonaisuuden ja millaiseen tilaisuuteen olen menossa. Arjessa valitsen jo edellisenä iltana seuraavan päivän vaatteet: asun, jonka puen päälleni, sekä mukaan lähtevät vaihtovaatteet.

TYÖSSÄNI TANSSINOPETTAJANA tärkeintä ovat kengät ja treenitrikoot. Omistan kasapäin lenkkareita ja tanssikenkiä. Sekä kenkien että housujen pitää istua täydellisesti. Trikoot ovat huonot, jos ne eivät kestä pesua tai niitä pitää kiskoa ylös jatkuvasti.

Vapaa-ajalla pidän eniten mekoista, hameista ja haalareista. Yhdistän naiselliseen asuun usein jotain sporttista. Heti kun sää sallii, kuljen paljain säärin.

Kotona vaihdan saman tien päälle mukavat collegehousut, topin ja villasukat. Mikään ei saa kiristää tai puristaa.

HALUAN, ETTÄ HIUKSENI ovat hyvinvoivat ja väri on luonnollinen. Käyn säännöllisesti kampaajalla leikkauttamassa latvoja ja freesaamassa kiiltoa. Pidän tukkaa paljon kiinni liikkuvaisen työni vuoksi. Siksi minimoin muun rasituksen: en juuri käytä muotoilutuotteita ja pesen hiukset vain kerran viikossa.

OMISTAN ISON ARSENAALIN MEIKKEJÄ, mutta arjessa käytän vain muutamia. Suosin luonnonkosmetiikkaa ja kokeilen eri brändejä. Ikisuosikkini on Nuxen Huile Prodigieuse Or -vartaloöljy, jolla saa hehkua iholle. Pidän kovasti huulipunista, mitä kirkkaampi väri sen parempi!

TYYLISYNTINI ON RUNSAS PAKKAAMINEN. Otan viikonloppureissullekin ison matkalaukun. Koskaan ei tiedä, mitä tarvitsee ja millaisiin tilanteisiin joutuu!

Pitkät lomamatkat ovat sitten jo melkein kriisin paikka ja pakkaaminen aivan omaa luokkaansa. En todellakaan ole minimalisti.

Niina Harju

Ikä: 42

Ammatti: Tanssinopettaja, yrittäjä

Asuinpaikka: Helsinki

Perhe: Avomies ja 8- ja 5-vuotiaat pojat

Harrastukset: Juoksu ja kaikenlainen ulkoliikunta

Trikoot ja tanssikengät ovat Niinan työasu. Latinotanssikengät hän ostaa Footlightista, ja niitä kuluu kolme paria vuodessa. Trikoissa saa olla väriä ja kuvioita. Housut alhaalta ylös Nike, Adidas, Lindex ja Patúa.

Vihreään tekoturkkiin liittyy sympaattinen tarina. Niina ihaili sitä ompelijansa luona niin kauan, että lopulta tämä lahjoitti sen hänelle. Farkut Levi's, neule H&M, pipo Asos ja nilkkurit Clou.

Jos asu on tylsä, asusteet pelastavat aina. Kellot ovat Dieselin ja Leijonan, korvakorut Asosin, H&M:n ja &Other Storiesin.

Vaatteessa pitää olla jokin juju. Alennusmyynnistä ostetun haalarin kaunis selkämys pääsee oikeuksiinsa, koska Niina korjautti vaatteen istuvammaksi ompelijalla.

Paljettianorakkimekko on H&M x Moschino -mallistoa ja juuri sopivan kreisi vaate. Se pääsee käyttöön viimeistään kesän festareilla.

Elisabetta Franchin nahkamekon Niina osti itselleen 40-vuotislahjaksi Milanosta. Se oli sen verran kallis, että hankinta vaati tukipuhelun äidille. Kengät ovat Rizzon.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 4/2019.

Kommentoi +