Syksyn yllättävimmät muotitrendit ovat tässä: nyt puetaan nahkainen toppatakki ja eräjormalta lainatut housut
Tyyli
Syksyn yllättävimmät muotitrendit ovat tässä: nyt puetaan nahkainen toppatakki ja eräjormalta lainatut housut
Kun syksyn 2022 muotitrendeihin tutustuu, saattaa roihahtaa syvä ihastus nahkaan. Sitä on nyt toppatakissa, mekossa ja minihameessa. Toinen iso trendi on miestenosastolta hankitut ylisuuret housut tai eräretkiltä tutut reisitaskuhousut.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 31.10.2022
Trendi

Nahkaa, toppaa, ihania liivejä ja sukkahousujen kanssa puettuja minihameita. Syksyn yllättävimmät muotitrendit ovat tässä.

Lainaa jormalta

Ei tarvitse olla eräjorma, jotta voi käyttää reisitaskuhousuja. Rennot, yksiväriset housut ovat supermukavat ja käytännölliset (taskuja!) eikä asu näytä eräretkeilijän asulta, kun yläosassa ovat raikkaat sävyt (ja ehkä jotain muuta kuin monen taskun eräliivi).

T-paita 65 e, Samsøe Samsøe. Neuletakki 790 e, Marni / Beam Store. Housut 185 e, Weekend Max Mara Helsinki.

Takkikauppaa

Montako takkia ihminen tarvitsee? Lasketaan: vähintään joka vuodenaikaan yksi hyvä arkeen, ulkoiluun ja ehkä siistimpi juhlaan. Ja sitten se takki, jolla on tunnearvoa ja se, joka puetaan, kun kaipaa jotain räväkämpää. Montako tuli – äh, aika monta.

Takki 2 900 e ja farkkuhame 1 200 e, Louis Vuitton.

Yhtä neuletta

Jos neulesetti tuo mieleesi Täydelliset naiset -sarjan Bree Van de Kampin helmikoruissaan, käännä aivot uuteen asentoon. Koko asu neuleesta -trendi nimittäin on ihana ja jatkuu ja jatkuu. Emmekä ihmettele yhtään: kun on kerran kokeillut (kutittamatonta) kokoneuleasua, on vaikea siirtyä takaisin kainalosta hiertäviin ja reisiä painaviin, kovempiin materiaaleihin.

Neulepusero 490 e ja -hame 450 e, MM6 / Beam Store. Kengät 239 e, Dr Martens.

Aina yhdessä

Harva vaate on oikeasti ikuinen, mutta nahka-asu pääsee lähelle. Siinä auttaa rakkaus, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa nahansuoja-ainetta ja tuuletusta sateenjälkeisessä kosteassa ilmassa.

Nahkamekko, 549 e, Gestuz.

Liivijengi

Jos rakastat monitoimimeikkejä, ehkä rakastat myös toppaliiviä. Se lämmittää sinua niin syksyn ensimmäisinä kirpeinä päivinä ulkona kuin talvella liian kylmissä sisätiloissa – ja toimii myös istuinalustana syksyn viimeisissä ulkojuhlissa. Psst! Osta riittävän väljä, jos haaveilet pitäväsi sitä myös ulkotakkien päällä.

Toppaliivi 150 e, Envii. Housut 395 e, Heron Preston / Stockmann. Kengät 239 e, Dr Martens.

Nahkainen tikki

Toppa ja nahka yhdessä? Kyllä! Kiitämme tämän keksijää yhtä lailla kuin tyyppiä, joka loi keksijäätelön. Jos toivot takista lämmittäjää myös talvipakkasilla, etsi aitonahkaista yksilöä. Tekonahkainen sopii paremmin sateisiin syyskeleihin.

Neuleliivi kašmiria 399 e, Arela. Nahkainen toppatakki 669 e, Gestuz. Housut 40 e, Zara.

Uusi leveyspiiri

Mikä on väljääkin väljempi? Ainakin tämän kauden trendikkäimmät housut. Ne istuvat vyötäröltä, mutta sen jälkeen alkaa ihana ilmavuus. Psst! Suuntaa kirppareilla ensin miesten puvunhousurekille ja hanki tarvittaessa vyö. Jos teet edullisen löydön, ei harmita, jos lahkeet rispaantuvat nopeasti ylipitkinä.

Toppatakki 790 e, Filippa K. T-paita 65 e, Samsøe Samsøe. Housut 40 e, Zara. Kengät 239 e, Dr. Martens.

Minimitta

On ihana pukeutua syksyyn – ja silti pitää kevään ja kesän suosikkihankinnoista kiinni. Kaappiin palanneet minihameet saavat vain pohtimaan sukkahousuvalintoja. Trendin toimituksen ikisuosikkeja: Heist ja Wolford. Psst! Jos inhoat sukkahousuja, anna niille vielä mahdollisuus ja osta reilusti isompi koko – saatat yllättyä niiden mukavuudesta.

Pusero 290 e, Our Legacy / Beam. Nahkatakki 499 e ja -hame 279 e, Gestuz.

Suuri tummuus

Jos rakastat mustaa, muoti on puolellasi – sitä väriä on aina tarjolla. Mutta jos kaapissasi alkaa olla monensävyistä, haalistunuttakin mustaa, kokeile värjäämistä. Pesukoneessa värjää helposti etenkin puuvillavaatteet niin tummiksi kuin ne olivat parhaina päivinään.

Neulemekko 400 e Filippa K. Liivi 685 e, By Hinders. Korut kaikissa kuvissa mallin omat.

Tyyli Anna Komonen

Meikki & hiukset Miika Kemppainen

Malli Anni / Sisterhood Management

Juttu on julkaistu Trendissä 8/2022.

Kommentoi +