Näitä metsästetään nyt nettikaupoista ja kirppareilta! Jättitakki, turvavaatteet, superlahkeet ja muut syksyn 2022 mukavimmat muotitrendit
Tyyli
Näitä metsästetään nyt nettikaupoista ja kirppareilta! Jättitakki, turvavaatteet, superlahkeet ja muut syksyn 2022 mukavimmat muotitrendit
Syksyn 2022 muotitrendit ovat ihanan mukavia: nyt pukeudutaan löysiin farkkuihin, pehmeisiin neuleisiin, untuvapeittoa muistuttaviin takkeihin sekä jätskin ja toffeen herkkusävyihin. Kirjailija Emmi-Liia Sjöholm näyttää, millaisia syksyn trendivaatteet ovat päällä.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 13.10.2022
Trendi

Nämä ovat syksyn 2022 muotitrendit:

1. Jättitakki

Syksyn muoti kiteyttää Kim Kardashianin opit tyylitellyistä kotiasuista. Untuvapeittotakki ja savensävyinen body taipuvat myös töihin – varsinkin jos konttori on kotona.

Takki 600 e, By Malene Birger. Body 20 e, H&M. Sormus 280 e, The Label is Juicy/ Vimma.

2. Löysät farkut

Vihdoinkin! Täydellisesti lököttäviä farkkuja löytyy muualtakin kuin miesten osastolta. Ne istuvat ihan kaiken kanssa mutta ovat kotonaan etenkin kesätopin ja skarpin bleiserin luona.

Farkut 130 e, Tommy Jeans. Bleiseri 199 e, Gestuz. Toppi 18 e, Kappahl. Laukku 250 e, Tommy Hilfiger. Balleriinat 159 e, Vamsko. Kaulakoru 1 295 e, Au3 Goldsmiths.

3. Syreenin lila

Jo väri-ilmiöksi muodostunut syreenin lila väri jatkaa elämäänsä syksyllä ruskean ja vaaleanvihreän rinnalla.

Äläkä hylkää kesälippistäsi syksyllä, se tuo asuun kuin asuun ripauksen huoletonta sporttisuutta.

Lippis 50 e, Gant. Paita 25 e, Kappahl. Nahkahousut 399 e, Gestuz. Lenkkarit 30 e, H&M.

4. Väri-yhdistelmät

Tummat sävyt tuovat turvaa, vaaleat virkistävät. Tämä raikas kombo kopioidaan suoraan Tanskan-maalta: alle toffeenkeltaista ja päälle jäätelönsinistä. Psst! Jos kaipaat ylle tummia sävyjä, kokeile kuparinkeltaista ja musteensinistä.

Takki 830 e, hame 340 e, ja neule 430 e, By Malene Birger. Kengät 375 e, Terhi Pölkki. Laukku 329 e, Pihka Collection. Korvikset 185 e/kpl The Label is Juicy/ Vimma.

5. Neulemekko

Kauden retein asuidea lainataan Jil Sanderin näytöslavalta: pehmoisin neulemekko ja päälle nahkahanskat. Asu viimeistellään asennekengillä ja lempikoruilla.

Mekko 500 e, Balmuir. Sormettomat käsineet 150 e, Sauso. Saappaat 229 e, Vamsko. Sormus 280 e ja korvikset 185 e/kpl, The Label is Juicy/ Vimma.

6. Valkoiset röyhelöt

Valkoinen puuvillapaita on klassikoiden klassikko, mutta nyt se kiinnostaa röyhelöversiona. Teoriassa helppo mutta käytännössä vaatelias vaate kesytetään näin: silitä jo illalla ja tunge rypistyvä helma päivän edetessä housujen sisään. Kahviroiskeita voi kutsua printiksi.

Paita 425 e, Teija. Farkut 60 e, JJXX/ Jack & Jones. Kengät 375 e, Terhi Pölkki.

7. Superlahkeet

Syksyn metsästetyin saalis niin nettikaupoissa kuin kirppareillakin on kauttaaltaan väljät mutta vyötäröltä istuvat puvunhousut. Suosi ikuisia sävyjä, kuten hiilenharmaata, pikimustaa, musteensinistä ja pehmeän ruskeaa. Kun viileys saapuu, lisää vain neule – ja talven luottoasu on kasassa.

Housut 139 e, Gestuz. Toppi 18 e, Kappahl. Kengät 235 e, Terhi Pölkki. Käsilaukku 1 290 e, Marni/ Stockmann. Korvakorut 185 e/kpl, The Label is Juicy/ Vimma.

8. Klassikkotrenssi

Jos Suomessa satsataan johonkin, olkoon se takki. Beige trenssi on aina hyvä sijoitus. Jos sellainen löytyy jo kaapistasi, nyt on hyvä aika tarkistaa sijoituksen kunto – ja kenties kiikuttaa arvokkaimmat yksilöt pesulaan huollettaviksi.

Takki 945 e, Hedvig. Lippis 50 e, Gant. Housut 190 e, By Malene Birger. Laukku 1 290 e, Marni/ Stockmann. Toppi 18 e, Kappahl.

9. Mukavuus

Välillä tekee mieli luovuttaa, myös vaatekaapilla. Silloin käperrytään turvavaatteisiin, jotka ovat parhaassa tapauksessa laatukamaa Suomesta. Kaikki kiristävä siirretään sivuun ja ylle poimitaan väljää ja vaivatonta. Psst! Halón housujen materiaalina on ympäristöystävällinen tencel.

Neule 345 e, huivi 160 e ja housut 255 e, Haló from North. Kengät 235 e, Terhi Pölkki.

Meikki & hiukset Emma bentley

Malli kirjailija Emmi-Liia Sjöholm

Stailaajan assistentti Ella Kankkunen

Kuvauspaikka Rikhardinkadun kirjasto

1 kommentti