Syksy on käsillä! Katso tästä kivoimmat kynsitrendit
Kauneus
Syksy on käsillä! Katso tästä kivoimmat kynsitrendit
Tässä tulevat syksyn kiintoisimmat kynsitrendit. Kokeile helppoja koristeluja kotona!
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 20.11.2019
Kauneus ja Terveys

Koholla olevat koristeet, kiiltävä kokomusta ja kymmenen minitaideteosta. Valitsimme kiinnostavimmat kynsitrendit, jotka voi toteuttaa helposti ja edullisesti kotona. Kynsien lakkaus voi olla myös terveysteko.

1. Kolmiulotteiset koristeet

Syksyn iso trendi ovat selvästi koholla olevat koristeet, jotka liimataan kynsiin. Helmiä ja koristekiviä voidaan kiinnittää myös ihoon kynsinauhan alapuolelle joko yksitellen tai rivinä.

Koristeet liimataan kynsiin kynsiliimalla. Muovihelmiä ja lasikiviä voi ostaa askartelukaupoista tai kynsitarvikkeita myyvistä liikkeistä. Myös kohotarrat toimivat, ja tarvittaessa kiinnityksen voi vahvistaa kynsiliimalla.

Tämä trendi sopii parhaiten juhlakäyttöön tai kokeneille, sillä koholla olevat koristeet takertuvat helposti esimerkiksi vaatteisiin.

VINKKI: Kokeile myös litteitä koristeita, kuten paljetteja. Liimaa ne kynsille limittäin. Käytä apuna pinsettejä.

2. Keskenään erilaiset kynnet

Keskenään erinäköiset kynnet ovat näyttävät mutta melko helpot lakata.

Nyt on muodikasta lakata saman käden kynnet tai jopa koko kymmenikkö keskenään erinäköisiksi. Lopputulos on näyttävä, mutta lakkaaminen varsin yksinkertaista.

Tyyli syntyy jo kahdella lakalla. Lakkaa pohjaväri ja anna kuivua hyvin. Tee koristelu toisenvärisellä lakalla. Käytä ohutta sivellintä ja teippiä, jolla saat rajattua eriväriset alueet.

VINKKI: Jos haluat päästä helpolla, kokeile valmiiksi keskenään erinäköisiä tekokynsiä, jotka kiinnitetään kynsien pinnalle napakalla teipillä. Voit myös yhdistellä kynsiä useista tekokynsipakkauksista.

3. Vastakohdat

Yhdistä kynsissä eri värejä ja mattaa sekä kiiltävää koostumusta sekä koristeita yllättävästi, niin saat kiinnostavia tyylejä.

Lakkaa kynnet vaikkapa beigellä mattasävyllä ja tee sen päälle koristeluja monivärisellä tai kullanhohtoisella kimallelakalla. Tai lakkaa kynnet läpinäkyvällä tai hennon aprikoosinsävyisellä lakalla ja liimaa päälle värillisiä helmikoristeita.

VINKKI: Lakkaa yksi kynsi per käsi metallisävyllä ja muut samansävyisellä mattalakalla – tai toisinpäin.

4. Verkkopinta

Kierrätä vanhat verkko­sukkahousut kynsikoristeina! Tämä trendi vaatii sorminäppäryyttä tai apurin.

Jos aikaa ja askarteluintoa piisaa etkä pelkää säväyttää, kokeile verkko­pintaisia kynsiä. Leikkaa ensin tiheistä verkkosukka­housuista tai muusta verkkomateriaalista valmiiksi kynsiesi kokoisia paloja. Huomioi, että materiaali venyy jonkin verran.

Lakkaa sitten kynnet haluamallasi värillä. Kiinnitä verkkopalat kynsiin, kun lakka on vielä märkää ja anna kuivua. Parhaan keston saat, kun levität verkkokynsien päälle vielä päällyslakkaa. Siisteimmän lopputuloksen saat apurin kanssa.

VINKKI: Kokeile muutakin verkkoa kuin mustaa. Ihonvärinen verkko ja vaalea lakka ovat elegantti yhdistelmä!

5. Kirjaimet ja numerot

Käsillä voi viestiä myös kirjaimellisesti, kun taiteilee kynsilakalla ja siveltimellä kynsiinsä aakkosia. Syksyn muotinäytöksissä nähtiin monenlaisia kynsiin kirjailtuja tekstejä.

Jos kirjainten maalaaminen kynsiin tuntuu vaikealta, kokeile valmiita kirjaintarroja. Kiinnitä ne hyvin kuivuneen värilakan päälle ja viimeistele päällyslakalla.

VINKKI: Tunnusta ikäsi ja synnyinvuotesi syntymäpäiväjuhlissasi numerotarroilla koristelluilla kynsillä. Hauska idea vaikkapa kastejuhlaan tai nimiäisiin on liimata lapsen nimikirjaimet tai koko nimi kynsiin.

6. Musta ja valkoinen

Muoti- ja kauneustalo Chanelilla on tapana tehdä kynsilakkasävyjä, joista koko maailma villiintyy. Tänä syksynä sen hittivärit ovat yllättävän klassisia mutta jälleen ajankohtaisia: kiiltävät musta ja valkoinen. Kokeile yhdessä tai erikseen. Varaa lisäaikaa kynsien kuivattamiseen, sillä varsinkin kiiltävä kokovalkoinen paljastaa kolhut armottomasti.

VINKKI: Lakkaa kynnet valkoisiksi ja anna kuivua. Maalaa kynsien keskelle pystypalkki mustalla lakalla joko vapaalla kädellä tai teipin avulla. Klassinen mutta moderni manikyyri on valmis.

7. Metallinhohto

Hohtava kynsilakka on jo eräänlainen klassikko, sillä metallisävyt ovat aina muodissa. Erityisen näyttävä valoa heijastava lakka on pitkissä kynsissä suurena pintana.

Kokeile metallilakkaa myös samansävyisen peruskynsilakan parina. Väritä ranskalaisen manikyyrin kärkiosat vaikkapa hopeanhohtoisella lakalla ja kynsipeti harmaalla. Kimaltavat lakat sopivat hyvin myös koristeluun.

Älä lintsaa aluslakasta ja hanki tehokas kynsilakan­­poisto­aine, sillä kimalle tarttuu tiukasti kynsien pintaan.

VINKKI: Soinnuta metallilakan sävy käyttämiisi koruihin tai kelloon.

8. Väritön ja nude

Nudekynsiin saa särmää kullanvärisillä pystyraidoilla. Ne on helppo tehdä teipin avulla.

Vaaleat sävyt ovat monesta tylsiä – mutta myös hienostuneita, klassisia ja tarvittaessa huomaamattomia.

Nudelakka on myös helppo: Mitä vaaleampi sävy, sitä paremmin se kestää katseita kuluneenakin. Kokeile hiekan, toffeen, maitokahvin, mudan ja myyrän sävyjä.

Vaalea tai väritön lakkaus sopii myös moneen sellaiseen työhön, jossa värikäs lakkaus ei ole sallittu tai suotava.

VINKKI: Tiesitkö, että sytostaattihoitoihin menijöille suositellaan kynsien lakkaamista? Syöpähoidot haurastuttavat kynsiä, ja lakka voi helpottaa pulmaa. Miehillekin löytyy sopiva versio, vaikkapa väritön ja mattapintainen.

9. Klassikot

Jos olet epävarma kynsilakkasävyn valinnasta tai et kaipaa trendikkyyttä, luota klassikoihin.

Ranskalainen manikyyri vaaleilla sävyillä sekä viininpunainen, fuksianpunainen, kirkkaanpunainen ja hennon vaaleanpunainen tai luonnonvalkoinen lakka eivät ole karkaamassa minnekään. Ne ovat aina muodissa.

VINKKI: Tyylikäs mutta työläs valinta ovat myös lakkaamattomat tai ainakin sen näköiset, hyvin hoidetut ja huolellisesti muotoillut kynnet. Muista hoitaa myös kynsinauhat.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 12/2019.

Kommentoi +