Sporttisen mukavaa päälle! Nämä rennot asut sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen – Maryan Abdulkarim näyttää mallia
tyylivinkit
Sporttisen mukavaa päälle! Nämä rennot asut sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen – Maryan Abdulkarim näyttää mallia
Laadukkaat urheiluvaatteet sopivat myös osaksi arkipukeutumista. Maryan Abdulkarim esittelee käytännölliset ja kauniit asut.
Teksti
|
Kuvat
Julkaistu 14.12.2022
Eeva

Toimittaja Maryan Abdulkarim tekee parhaat löydöt siskojensa vaatekaapeista.

Sopivasti kirjavaa

Kerrospukeutuminen toimii talvisäässä. Jos arastelet näyttäviä printtejä, kokeile yhdistää ne turvallisiin perusvaatteisiin.

Kupropusero 220 e ja -housut 205 e sekä nahkalaukku 205 e, Marimekko. Puuvillapoolo 99,90 e, Gant. Adidas-merkkinen hijab 29,95 e, Zalando.

Pehmeyden ehdoilla

Pehmeä merinopuuvilla on talven suloisin materiaali. Harmoninen asu piristyy yhdellä värikkäällä vaatteella.

Jakku 429 e, Andiata. Merinopuuvillahuppari 139,99 e sekä housut 139,99 e, Nanso. Puukengät 265 e, Terhi Pölkki. Laukku 34,99 e, KappAhl. Nike-merkkinen hijab 34,95 e, Zalando. Sukat 12 e, Cos.

Rennolla asenteella

Hupparikin voi olla konttorikelpoinen vaate.

Huppari 29,99 e, KappAhl. Ribbipoolo 49,99 e, Nanso. Nike-merkkinen hijab 34,95 e, Zalando.

Jos työpäivä jatkuu jumppaan, valitse laukuksi huoleton ja tilava kangaskassi.

Puuvillatrikoot 65 e, Papu. Lenkkarit 35,99 e, Reserved. Kangaskassi 45 e, Saima. Alumiininen Sigg-juomapullo 19,90 e, Partioaitta.

Valmiina treeneihin

Puuvillaneule laskeutuu kauniisti ja rauhoittaa sporttista kokonaisuutta.

Christian Wijnants -neule 350 e,  Asuna. Paita alla 43,90 e, Nosh. Adidas-sortsit 28 e,  Stockmann. Nike-merkkinen hijab 34,95 e, Zalando.

Palaverin paikka

Moderni jakkupuku on rento ja tyylikäs samaan aikaan.

Marc Cain -bleiseri pehmeää trikoota 285 e, Stockmann. Merinovillapusero 139 e, Nouki. Housut 29,99 e, KappAhl. Saumattomat trikoot 29,99 e, Lindex. Lenkkarit 159 e, Saucony. Adidas-merkkinen hijab 29,95 e, Zalando.

Maryan Abdulkarim, millainen on oma tyylisi?

En ole lainkaan tyylitietoinen ihminen. Valitsen ylleni sen vaatteen, joka on puhtaana. Kävelen nopeasti ja reippaasti, joten vaikkapa kapeat hameet jäävät hankkimatta. Onneksi minulla on samankokoisia siskoja – jos olen pukeutunut hyvin, olen takuulla käynyt siskon vaatekaapilla.

Miten tyylisi on muuttunut iän myötä?

Nuorempana olin hoppi-tyttö New Yorkin räppäreiden tyyliin. Käytin löysiä, roikkuvia housuja. Pukeutumiseni on muuttunut feminiinisemmäksi, vaikka edelleen vedän usein hupparin ylleni.

Oletko tehnyt pukeutumismokia?

Nigerian-matkalla ostin trendikkäästä liikkeestä asun, jonka vannotettiin olevan unisex-mallinen. Lentokentällä ihmiset katselivat ja hihittelivät kulkiessani ohitse. Kysyin virkailijalta, onko ylläni miehen vaate. Näin oli. Vaikka vaatteilla ei ole sukupuolta, Nigeriassa en halua ehdoin tahdoin pukeutua miehen vaatteisiin. Olen käyttänyt asua television Jälkiviisaat-lähetyksessä.

Kenen tyyliä ihailet?

Pidän esimerkiksi Maria Veitolan tavasta pukeutua: yhdistelmät ovat hulluja ja hauskoja. Yhdysvaltalaisen Billy Porterin juhlatyylissä yläosana saattaa olla smokki, alaosana liehua upea taftihame. Amerikkalainen huippumiekkailija Ibtihaj Muhammad on vaikuttanut siihen, että jopa suuret urheilu- merkit ovat alkaneet kehitellä laadukkaita huiveja ja hijabeja.

Minkälainen on hyvä huivi?

On monia erilaisia tapoja peittää pää. Kun huivi peittää hiukset, puhutaan yleensä turbaanihuivista. Hijab peittää sekä hiukset että kaulan. Pidän hijabeista, jotka on valmistettu joustavasta, hengittävästä materiaalista. Napakkuuskaan ei ole haitaksi.

Tyyli: Noora Makkonen

Meikki ja hiukset: Fatma Bendris

Kuvauspaikka: Kahvila-joogastudio: Roots Helsinki

Artikkeli on julkaistu Eevassa 1/2022.

Kommentoi +