Sopiiko lyhyt tukka sinullekin?
Kauneus
Sopiiko lyhyt tukka sinullekin?
Kampaaja Mika Yli-Hannuksela on erikoistunut naisten lyhyisiin hiuksiin. Lyhyt mitta sopii lähes kaikille, kunhan malli valitaan ja leikataan oikein.
Teksti

Kuvat

6.11.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Kenelle lyhyt tukka sopii parhaiten?

Kapeakasvoisille ja niille, joilla on symmetriset ja sopusuhtaiset kasvonpiirteet sekä selkeästi erottuva luusto, kuten korkeat poskipäät. Klassisia esimerkkejä ovat näyttelijät Halle Berry ja Winona Ryder. Väitän silti, että liki kaikille löytyy sopiva lyhyt malli. Se edellyttää, että kampaaja osaa valita sekä leikata tyylin, joka imartelee asiakkaan päänmuotoa ja piirteitä.

Ovatko lyhyet hiukset aina helpot?

Riippuu hiuslaadusta ja -mallista. Lyhyt tukka on vaivaton pestä ja kuivata. Mutta jos hiuslaatu on vaikka hyvin suora ja veltto, muotoilu vaatii kyllä aikaa ja vaivaa.

Millainen lyhyt malli on naisellinen?

Kaikista saa naisellisen yksityiskohdilla ja oikealla leikkaustekniikalla, jos haluaa! Kuulen rasittavan usein, että lyhyt tukka on poikatukka. Etenkin monelle miehelle naisellisuus on yhä yhtä kuin pitkä tukka. Tämä asenne voi saada naiset pelkäämään hiusten lyhentämistä.

Miten usein lyhyttä tukkaa pitää leikata ja värjätä? Onko se halvempaa kuin pitkätukkaiselle?

Jos lyhyt tukka leikataan hyvin, sen kanssa pärjää jopa 6–8 viikkoa. Väri tai tyvikasvu voi vaatia käyntiä useammin, jos esimerkiksi värjää piiloon harmaita tai vaalentaa hiuksia radikaalisti. Kampaamokäynnin hinta muodostuu pitkälti ajasta. Lyhyt tukka tarvitsee vähemmän väriä mutta enemmän leikkausaikaa, joten käynti ei välttämättä ole paljonkaan halvempi kuin pitkätukkaisella.

Mikä on tavallisin syy leikata hiukset lyhyiksi?

Hiusten huono kunto, hento hiuslaatu ja hiusten oheneminen. Ja toki vaihtelunhalu. Haluan kumota harhaluulon, että tietyn iän jälkeen naisilla pitäisi olla lyhyt tukka.

Kannattaako ohut tukka leikata?

Hentoa tukkaa ei kannata pitää väkisin pitkänä vain, jotta sen saa kiinni. Todella ohut tukka ei näytä hyvältä todella pitkänä. Lyhyen lisäksi on toki muitakin vaihtoehtoja, kuten erimittaiset polkat. Ohut tukka näyttää aina paksummalta tasamittaisena.

Usein paras kampaaja löytyy ”viidakkorummun”, somen tai toisen lyhyttukan avulla. Kysy siis rohkeasti hyvätukkaiselta, kuka leikkaa hänen hiuksensa.

Asiantuntija: Kampaaja Mika Yli-Hannuksela/Enigma Hair

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 6/2019.

Kommentoi +