Sillä chic: 5 tyylivinkkiä koruihin
Tyyli
Sillä chic: 5 tyylivinkkiä koruihin
Aito koru kestää aikaa ja imartelee niin juhla-asua kuin lempineulettasikin.
Teksti

Kuvat

25.2.2019
 |
Trendi

1. Kirkastusjuhla

Rihkamakorut ovat edullisia, mutta kulahtavat nopeasti – ja pysyvästi. Jalometallista, kuten platinasta, kullasta ja hopeasta, valmistetun korun taas voi puunata aina uudestaan kuin, no, uudeksi. Vaikeat värjääntymät kiillottaa kultaseppä, kotona riittävät mieto astianpesuaine ja pehmeä hammasharja. Muista myös kultakaupoissa myytävät puhdistusliinat ja -liuokset.

2. Kiiltävät pinnat

Valkokultaiset korut viimeistellään rodinointikäsittelyllä, joka saa korun hohtamaan kirkkaana. Samaa käsittelyä tehdään nykyään myös hopeakoruille . Muutaman kympin käsittelyn voi tehdä myös vanhalle korulle, joka kaipaa pintaansa vähän lisää blingiä.

3. Metallifani

Ihoärsytys aiheutuu useimmiten korujen alle jääneestä liasta tai korujen seosaineista, kuten kuparista, ei itse jalometalleista. Esimerkiksi ruusukulta valmistetaan kullan, hopean ja kuparin seoksesta. Herkän varmin valinta? Platina-, titaani- ja teräskorut.

4. Hei kulta

It-laukku ei ole sijoitus, kulta on. Ja se on sijoittajien suosikki syystä: kulta on harvinais-ta ja sen louhiminen kallista. Siksi romukullastakin maksetaan hyvin ja kultaa myös kierrätetään: kultaseppä voi sulattaa katkenneen kultaketjun ja rikkinäisen kultakorviksen ja muotoilla niistä jotain aivan uutta – hyvä idea sille exäsi antamalle sydänriipukselle.

5. Helmen pelastaja

Jalometallikorujen kanssa voi käydä suihkussa ja uimassa, mutta jalometallipinnoitettujen, kuten kullattujen, korujen kanssa ei kannata uida merivedessä tai uima-altaassa. Helmet ovat herkkiä kosmeettisille aineille. Suihkuta hiuslakka ja hajuvesi ensin ja pue herkät korut viimeiseksi.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +