Kaipaatko vaatekaappiisi selkeyttä? Ashley Olsenin tyylistä saa loistoideoita vaatekaapin karsimiseen
muoti-ikoni
Kaipaatko vaatekaappiisi selkeyttä? Ashley Olsenin tyylistä saa loistoideoita vaatekaapin karsimiseen
Ashley Olsen on pelkistämisen ja pitkien linjojen taituri. Tyyliin kuuluu jotain väljää, jotain boheemia ja jotain miesten puolelta lainattua.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 18.7.2023
Trendi

Maailman tunnetuimmat kaksoset, yhdysvaltalaiset muotisuunnittelijat ja ex-lapsitähdet Ashley ja Mary-Kate Olsen ovat olleet julkisuudessa aina. He aloittivat näyttelemisen yhdeksän kuukauden iässä ja kasvoivat aikuisiksi kameroiden edessä.

Aikuistuminen on tiukentanut kaksosten suhdetta julkisuuteen ja esillä olemiseen. Ensin näyttelemisen lopetti Ashley, jolla oli mielessä jo uusi urahaave: suunnitella täydellinen t-paita ja perustaa vaatemerkki. Pian myös Mary-Kate lopetti näyttelemisen, ja he perustivat yhdessä The Row -merkin.

Ashleyn tyylissä viehättää sen vaivattomuus. Kun katsoo paparazzikuvaa hänestä aamukahvi kädessä, kolme kokoa liian suuressa villakangastakissa ja tukka pörrössä, on helppo ajatella, että tuollainen boheemi minimalisti minäkin voisin olla.

10 vinkkiä selkeään tyyliin

Kašmirpoolo 365 e, Soft Goat. Satiininen Karla-laukku 155 e, Marimekko. Brow Care -kulmien muotoilu­vaha 10 e, Lumene. Slip-on tennarit 70 e, Vans. Pitkä silkkimekko 199 e, Massimo Dutti.

1. Mustanpuhuva

On yleinen vitsi, että stailistit ja muoti­suunnittelijat pukeutuvat työn vastapainoksi vain mustaan ja kiertävät trendit kaukaa. Sama pätee myös Olseniin. Hän pukeutuu klassikoihin, mutta yllättävät mittasuhteet tekevät asuista kiinnostavia.

2. Yllätyspari

Klassikoista koottu asu pysyy kiinnostavana, kun välttelee itsestäänselviä valintoja asusteissa. Olsenin kikka? Mitä siistimpi look, sitä rennommat kengät. Hänen luottotennarinsa ovat skeittimerkki Vansin slip-onit.

3. Karvat ojossa

Olsenin tavaramerkki ovat geeni­lotossa voitetut vahvat kulmat ja pitkä laineileva tukka, jonka tekstuuri ja mattapinta saavutetaan kuivasampoolla. Hänen kampaajansa on paljastanut, että boheemi tukkatyyli syntyy harjaamalla hiuksia vain suihkussa, antamalla tukan kuivua luonnollisesti ja lisäämällä sitten yksittäisiä laineita u-kirjaimen muotoisella kihartimella.

4. Tuttu siluetti

Juhlavaateostoksilla saattaa toisinaan ajautua sivuraiteille ja päätyä liian kauas mukavuusalueeltaan. Jatkossa kun kipuilemme juhlapukeutumisen kanssa, kokeilemme Olsenin lähestymistapaa: pysymme tutussa siluetissa. Jos siis tykkäät yksivärisyydestä ja pitkistä linjoista arkena, valitse niitä myös juhlaan.

Villakangaspaita 179 e, Arket. Nahkavyö 28 e, Zign/Zalando. Leveälahkeiset housut 115 e, Cos. Ruutupaita 440 e, Isabel Marant. Boston-pistokkaat 140 e, Birkenstock.

5. Muototietoinen

Helposti sovellettava tyylikikka Olsenien repertuaarista: pitkä ja väljä siluetti ei hukuta uumeniinsa, kun jätät ranteet ja nilkat näkyville ja viimeistelet asun vyöllä. Erityisen hyvin vyö toimii pitkän takin tai liehuvan maksimekon kanssa.

6. Vähempi vaiva

Kaksosia on kiittäminen monista helposti omaksuttavista trendeistä, kuten puutarha-Birkenstockeista puvunhousujen kanssa. Yhdistelmässä piilee oppitunti vaivattomasta tyylistä. Asussa täytyy olla ainakin yksi elementti, joka sanoo: en miettinyt tätä liikaa.

7. Hyviä vaikutteita

Ashley Olsenin tyylissä käytännöllisyys on tärkeää. Siksi siihen on helppo samaistua. Oma persoonallinen tyyli löytyy, kun on avoin erilaisille vaikutteille ja sekoittelee niistä omannäköisen cocktailin. Olsenin asuissa on aina mausteena jotakin boheemia tai grungea.

Satiinipaita 320 e ja housut 340 e, By Malene Birger. Väljästi istuva villasekoitetakki 395 e, Filippa Hägg. Pitkähelmainen kauluspaita 350 e, Totême Manta-aurinkolasit 150 e, Chimi.

8. Ponnarikikka

Tyylivinkki kurakautta ennakoiden: jos haluat suojata ylipitkiä lahkeita ulkona, pyöräytä lahkeensuiden ympärille housujen väriset ponnarit. Niiden avulla lahkeet asettuvat hauskasti pussille eivätkä laahaa maassa.

9. Ryhtiä löysäilyyn

155-senttinen Ashley kumoaa vanhentuneen säännön, ettei pienikokoisen sovi pukeutua väljiin vaatteisiin. Hän viihtyy ylipitkissä lahkeissa, käyttää useimmiten matalia kenkiä ja rullailee takkien hihoja tarvittaessa. Se toimii, kun asussa on jotain räätälöityä ja selkeä muoto. Parhaiten asun terävöittää takki tai bleiseri, jossa on skarppi olkalinja.

10. Tilaa kahdelle

Unohda koko ja keskity fiilikseen. Olsenin tyylissä oversize tarkoittaa aidosti isoa, ei vain aavistuksen reilua mitoitusta. Uskalla siis kokeilla kunnolla isoa kokoa ja muista myös miesten osastot.

Olsenit ovat tarkkoja yksityisyydestään: he antavat haastatteluja harvoin, eivätkä käytä somea. Faneja mystisyys kiehtoo, ja kaksosten tyyliin keskittyvillä fanitileillä on satoja tuhansia seuraajia.

3 × Näin löydät oman tyylin

1. Lukitse adjektiivisi

Boheemi, romanttinen ja klassinen? Vai moderni, pelkistetty ja skandinaavinen? Adjektiivit auttavat kiteyttämään tyylin. Käytä niitä muistilistana, kun mietit asuja tai olet epävarma sovituskopissa.

2. Kenen mielipidettä kuuntelet?

Less is more pätee myös tyyli-idoleihin: liian monta seurattavaa voi sekoittaa pään. Tyylimuusa voi olla tosielämän tuttu tai joku, jonka asuja seuraat vain puhelimen näytöltä.

3. Hyväksy arki

Millaisista tilanteista päiväsi koostuvat? Osta vaatteita niihin hetkiin. Panosta arkivaatteisiin, älä niihin, joita käytät vain joskus (vaikka juhlamekon ostaminen on kivempaa kuin farkkujen).

Juttu on julkaistu Trendissä 8/22.

Kommentoi +