Sattuuko sokerointi, pitääkö brasilialaisessa pyllistellä typerästi? Kysyimme kaikki nolot kysymykset karvanpoistosta
Kauneus
Sattuuko sokerointi, pitääkö brasilialaisessa pyllistellä typerästi? Kysyimme kaikki nolot kysymykset karvanpoistosta
Oletko matkalla karvojenpoistoon? Kosmetologi neuvoo, miten karvanpoistoon kannattaa valmistautua. Vinkki: kasvata karvoja vielä vähän.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 29.6.2021
Trendi

Miten selviän karvojen kasvatusvaiheesta, SKY-Cidesco kosmetologi ja kouluttaja Camilla Kaipiainen CK Beautysta?

”Karvoja kannattaa kasvattaa mahdollisimman kauan ennen ensimmäistä vahausta tai sokerointia. Mieti, minkä ajan pystyt kestämään – toisille se on viikko, toisille kuukausi. Mitä pidempään kestät, sen parempi, jotta karvaa on esillä mahdollisimman paljon.

Karvat kasvavat eri tahtiin: kun toinen karva on jo ihon pinnalla, toinen on vasta nousemassa. Siksi pidemmän kasvatusvaiheen jälkeen vahan tai sokerin mukana lähtee mahdollisimman monta kasvuvaihetta. Jos et ole ehtinyt kasvattaa, siirrä aikaa – saat rahoille vastinetta, etkä pety.

Minulla on kuukautiset, voinko mennä karvanpoistoon?

”Voit – ja joidenkin suorastaan kannattaa. Juuri kuukautisten alettua se voi olla huono idea, jos olo on huono. Sen sijaan kuukautisten loppupuolella monen mielestä karvanpoisto sattuu vähemmän kuin muulloin. Jos karvoja poistetaan intiimialueilta, voi laittaa kuukupin tai tamponin – narun siirtely ei haittaa yhtään!”

Nolottaa, että minulla on karvoja oudoissa paikoissa. Kehtaanko pyytää niiden poistoa?

”Lähes jokainen asiakas luulee olevansa karvaisin ikinä, ja ettei kellään muulla kasva karvaa niin kummallisissa paikoissa. Siksi minulle on rutiinia esimerkiksi sanoa, että sääriä vahatessa siistin myös jalkapöydät ja varpaat, ja bikinirajaa käsiteltäessä kysyn, otetaanko takapuolen puolelta.”

Haluan brasialaisen, mutta nolottaa olla ilman housuja!

”Eikä tarvitsekaan! Sokerointi voidaan tehdä, vaikka pitäisit pikkuhousut jalassa koko ajan – kangasta vain siirrellään tarpeen mukaan. Useimmista hoitoloista myös saa kertakäyttöiset alushousut käsittelyn ajaksi. Asia kannattaa varmistaa jo aikaa varatessa. Kummallisiin pyllistysasentoihin päätymistä ei tarvitse pelätä. Etuosan karvat poistetaan selällään maatessa, takaosa kylkiasennossa, hieman pakaraa kädellä kohottaen.”

Äh, karva alkaa kasvaa ennen kuin seuraava aika lähestyy. Mitä jos sorrun höyläämään kertojen välissä?

”Siirrä aikaa. Karvanpoistosta ei ole hyötyä, jos iho on ajeltu pari päivää aiemmin. Jos yksittäiset karvat häiritsevät karvanpoistojen välillä, nypi ne pinseteillä, jotta ne lähtevät juurineen. Jotkut käyvät kesällä tiheämmin, esimerkiksi 3 viikon välein, ja talvella harvemmin, 4–6 viikon välein. Sokerilla saa pois pienenkin sängen, mutta se vie hurjasti aikaa ja vaatii saman kohdan käsittelyä useasti. Pikkuhiljaa karvankasvu alkaa hidastua, kun karvat poistetaan juurineen säännöllisesti. Usein karvat myös heikkenevät – yksittäisiä karvoja voi napata pois jo pelkillä sormilla.”

Iholle muodostuu näppylöitä, mitä tehdä?

”Toisilla on enemmän taipumusta sisäänpäin kasvaviin karvoihin. Ihon kuoriminen ja kosteuttaminen on silloin tärkeää, jotta iho pysyy joustavana ja karva pääsee ihon läpi. Vuodenajan muutos voi vaikuttaa. Keväällä karvankasvu usein vilkastuu, mutta kuiva huoneilma ja lämmitykset kuivattavat yhä ihoa.”

Ajatus kivusta on kamala, voiko sitä hellittää?

”Kipu on yksilöllistä, joten vaikka kaveri sanoisi yhtä, sinun kokemuksesi voi olla toinen. Etukäteen otettu särkylääke voi auttaa, ja apteekista voi ostaa puudutegeeliä, jolla helpottaa kipua herkimmiltä ihoalueilta. Tuubi maksaa kympin, ja sen annetaan vaikuttaa ennen hoitoa. Kehonosilla on myös eroja – häpyluun päältä sattuu enemmän kuin muualta. Kokenut kosmetologi tekee karvanpoiston rivakasti ja sammuttaa kivun kädellä. Kipu on hetkellistä, eli ei tarvitse pelätä, että iho olisi hellä jälkikäteen. Myös päivissä on eroja. Moni kertoo karvanpoiston sattuvan enemmän esimerkiksi yövuoron jälkeen tai stressaavana päivänä.”

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +