Sanna Saarijärvi: ”Bobby on turvasatamamme ja terapiakoiramme”
Ihmiset
Sanna Saarijärvi: ”Bobby on turvasatamamme ja terapiakoiramme”
Näyttelijä Sanna Saarijärven maltankoira Bobby Ewing jakaa iloa ja lohtua perheelleen.
Teksti

Kuvat

2.6.2021
 |
Eeva

Näyttelijä Sanna Saarijärvi kertoo, että maltankoira Bobby Ewing aistii perheen tunteet.

Koira tuli taloon

”En koskaan ajatellut, että perheessämme voisi olla koira, sillä olen allerginen ja astmaatikko. Perheelläni on kuitenkin aina ollut hevosia. Isäni on menestynyt ravihevosten kasvattaja, valmentaja ja ohjastaja.

Kiersin ravikilpailuissa isäni avustajana ja sain oman varsankin, jonka nimesin ranskan opiskelujeni innoittamana La Belle Dawniksi.

Koiran hankimme nopeasti ja intuition vieminä. Tyttäremme Fanny-Amanda oli tietämättämme haaveillut koirasta ja etsinyt rotua, joka ei aiheuttasi allergiaoireita. Eräänä päivänä Fanny ilmoitti, että haluaa maltankoiran. Halusimme rauhoittaa hänen koirakuumettaan ja lupauduimme katsomaan Lohjalla syntynyttä pentuetta, se oli menoa.

Maltankoira Bobby Ewing patistaa Sanna Saarijärven lenkille silloinkin, kun tätä ei huvittaisi.

Fanny keksi pennulle nimen Bobby Disney-elokuvasta. Dallas-fanina lisäsin sen sukunimeksi Ewing.

Aluksi Bobby oli aivan mahdoton: se kakkasi ja pissasi parhaille matoillemme. Pienestä koostaan huolimatta se räksyttää ikkunan ääressä tiellä liikkujille ja luulee siten suojelevansa meitä. Se ei ole paras kaveri muiden koirien kanssa, mutta ihmisiä se rakastaa.

Rakas terapiakoira

Bobby on turvasatamamme ja terapiakoiramme, koska se aistii perheenjäsenten tunteet. Se on helppo hellyyden kohde lapsillemme Fannylle, Bertalle ja Wommalle.

Kun kokoonnumme pelaamaan lautapelejä, Bobby on mukana menossa. Se lekottelee selällään rapsutusten toivossa. Vastalahjaksi se nuolee naamaa ja pusuttelee. Bobby nauttii myös veneilystä Tuusulanjärvellä omissa pelastusliiveissään.

Vaikka Bobby on Fannyn koira, olemme kaikki sille yhtä tärkeitä. Bobby tulee ovelle vastaan aina iloisena häntää heiluttaen. Siinä saa itsellekin hymyn kasvoille, ja hyvän mielen voi jakaa eteenpäin.”

"Maltankoira Bobby tuo iloa koko perheelle", Sanna Saarijärvi hymyilee.

Artikkeli on julkaistu Eevassa 5/2020. Lue lisää lemmikkijuttuja täältä.

Kommentoi +