Toimiston uudet tähdet ovat tässä! Rento ja persoonallinen työtyyli syntyy farkusta, paljeteista ja voimaväreistä
tyylivinkit
Toimiston uudet tähdet ovat tässä! Rento ja persoonallinen työtyyli syntyy farkusta, paljeteista ja voimaväreistä
Inspiroidu diskopallosta ja pukeudu kokofarkkuun! Kati Heiniö toivoi Kauneus ja Terveys -lehden muotijutussa lisää rohkeutta kokeilla uusia tyylejä ja vinkkejä nuorekkaan tyylikkääseen pukeutumiseen. Nyt lukijamalli näyttää esimerkkiä siitä, miten rento työtyyli toimii aamusta iltamenoihin asti.
Teksti
,

Kuvat

Julkaistu 3.1.2023
Kauneus ja Terveys

Lukijamalli Kati Heiniö, 49

Pituus: 165 cm

Vaatekoko: 36

Työ: viihdejohtaja

Asuu: Helsingissä

Lisää sporttia työpäivään

Kuosilliset urheilusukat tuovat asuun särmää ja kyllä – ne toimivat myös korkkareiden kanssa. Takki 69,95 e ja nilkkasukat 6,95 e, Zara. Mekko 129 e, & Other Stories. Lippalakki 19,99 e, Mango. Sneakerit 45,99 e, Reserved.

Miesten vaatekaapista lainattu rennon trendikäs, pilottitakin urheilullinen serkku baseball- takki saa nyt olla reilusti väljä. Sen pariksi puetaan verkkareiden sijaan kaunis, tyköistuva mekko tai vaikka paljettihame. Kiharapilvi kuorrutetaan virtaviivaisella lippalakilla.

Vuorittomassa pinkissä college-takissa on reilu mitoitus. 50 e, H&M. Sinisen unisex-mallisen takin alle mahtuu muhkea neule. 49,90 e, Emmiol. Keinonahkahihainen punainen takki henkii klassista sporttityyliä. 170 e, Superdry.

Matkusta maata pitkin

Unohda jakkupakko! Laadukas neule sijaistaa rentoa bleiseriä. Mekko 69,95 e, Zara. Neuletakki 265 e, Arela X Hakola. Korvakorut 35 e, & Other Stories. Sormus 35 e, Edblad. Laukku 229 e, Pihka Collection. Loaferit 239 e, Vamsko. Nahalla päällystetty sivupöytä 1 857 e, Minotti/Skanno.

Syksyn luonnosta poimitut täyteläiset sävyt sointuvat kauniisti yhteen. Sesongin ainoa ja oikea helmanpituus on pitkään jatkuneen minimitan jälkeen maksi – ei haittaa, vaikka mekko laahaisi maata.

Klassiset loaferit lainaavat pohjansa traktorilta ja 1970-luvun alaspäin leveneviltä tolppa­koroilta. Näillä pysyy pystyssä tuulisillakin säillä eivätkä kurakelitkään haittaa.

Hiekanvärisillä platform-loafereilla huijaat helposti muutaman lisäsentin pituutta. 135 e, Pavement. Nahkaloaferien upea ilme syntyy nelikulmaisesta korosta, tehosteväristä ja strassikoristeesta. 346 e, Ganni. Yhdistä keinonahkaiset korkoloaferit boheemin mekon pariksi. 79,95 e, Tamaris.

Ota mallia diskopallolta

Paita 99,95 e, Neo Noir/Stockmann. Hiuspanta 29,95 e, Zara.

Paljettia, glitteriä, silkkiä ja satiinia – säihkyvät juhlavaatteet pääsevät vihdoin vaatekaapista pölyttymästä arkikäyttöön. Mikä olisikaan loistavampi yhdistelmä kuin kimaltava yläosa farkkujen tai muhkea neule hohtavien housujen kaverina?

Arkityyli muuntuu hetkessä iltamenoihin, kun sujautat päähän näyttävän pannan. Sointuva sävymaailma pitää kokonaisuuden tyylikkäänä.

Pue farkkua farkun päälle

Bleiseri 179 e, Philosophy Blues Original. Toppi 25,95 e, Zara. Farkut 79 e, & Other Stories. Korvakorut 44,95 e, kaulakorut 49,95 e/kpl ja rannekorut 19,95–49,95 e/kpl, A Beautiful Story. Laukku 129 e, Huhtadesign.

Denim on nyt ykkös­materiaali, ja sitä puetaan eri sävyissä päästä varpaisiin. Trendikkään väljät ja leveälahkeiset farkut yhdistetään niin tennareiden kuin korkeiden korkojenkin pariksi.

Jos et ole housutyyppiä, valitse vyötäröä muodikkaasti korostava farkku­mekko tai -hame. Molempi parempi, kunhan on denimiä.

Juttu on julkaistu alun perin Kauneus ja Terveys -lehdessä 12/22.

Kommentoi +