Raitoja, pastelleja ja kirkkaita värejä – näyttelijä Pirjo Lonka esittelee raikkaan kevättyylin
muoti
Raitoja, pastelleja ja kirkkaita värejä – näyttelijä Pirjo Lonka esittelee raikkaan kevättyylin
Näyttelijä Pirjo Lonka etsii yhä tyyliään ja inspiroituu rohkeista pukeutujista. Hän esittelee Eevan muotikuvissa raikkaan tyylin, jonka tunnelman luovat raidat, vaaleat sävyt ja kirkkaat värit.
Teksti

Kuvat

9.3.2023
 |
Eeva

Koolla on väliä

Kun haluat sekä mukavan että tyylikkään asun, valitse jättibleiseri ja yhdistä se rentoon kokonaisuuteen. Kokonaan vaalea asu-kokonaisuus on trendikäs.

Bleiseri kierrätettyä villaa ja polyesteriä 79,99 e, Esprit. Vaalea farkkutakki 119,99 e ja farkut 99,99 e, Nanso. Nahkasandaalit 115 e, Unisa.

Sopivasti tyttömäistä

Simppelin tyylikäs asu syntyy leikkisästä paidasta ja vekkihameesta.

Pusero viskoosi-nylonsekoitetta 119 e, Gestuz. Vekkihame 189,90 e, Gant. Nahkalaukku 209 e, Tommy Hilfiger.

Krumeluuria arkeen

Röyhelöt piristävät muulloinkin kuin juhlissa.

Popliinipaita 129,90 e, Gant. Toppi paidan päällä, Sabina Eklund, hinta tiedusteltaessa.

Vaaleat sävyt toimivat myös asusteissa.

Nahkalaukku 89,90 e, Unisa. Hopeasormus 160 e, Kalevala. Kauluspaita 49,99 e, Esprit.

Raidat sekaisin

Kun yhdistät erilaisia raitoja, kokonaisuudesta tulee raikas.

Pusero 349 e, Red Valentino / Stockmann. Kauluspaita puuvillaa 49,99 e, Esprit. Villakangashousut 390 e, Totême / Stockmann. Sandaalit 115 e, Birkenstock.

Tarjolla värejä

Värikäs asu tekee päivästä vähän pirteämmän. Kokeile vaikka.

Villaneule 395 e, Boutique Moschino / Stockmann. Silkkipaita 129 e, Marella /  Stockmann. Housut 129 e, Vimma. Nahkasandaalit 115 e, Unisa.

Näyttelijä Pirjo Lonka, miten kuvailisit tyyliäsi?

Itsestäni tuntuu, että minulla ei ole mitään tyyliä, mutta se ei varmaankaan pidä paikkaansa. Monenlaisia tyylikausia on ainakin ollut. Nuorena olin hetken hippi, sitten pukeuduin mustiin ja kokeilin kaikkea muutakin siltä väliltä. Jossain vaiheessa yritin kapinoida vaatteilla sitä vastaan, mitä pitäisi olla.

En tiedä, olenko löytänyt tyyliäni vieläkään, mutta en ole siitä kovin huolissani. Pukeudun aina siihen, mikä innostaa, tuntuu hyvältä ja jos mahdollista on kierrätettyä tai muuten laadukasta ja kotimaista. Toki kaapista löytyvät myös kotiverkkarit.

Mikä on paras pukeutumisneuvo, jonka olet saanut?

En ole saanut suoranaisia neuvoja, enemmänkin omaksunut rohkeutta pukeutumiseen. Jos jokin vaate innostaa ja vetää puoleensa, siitä vain. Olen aika arka pukemaan kovin värikästä ja graafista päälleni, vaikka saatan sellaisesta tyylistä haaveillakin.

Mitä on viimeisin hankintasi?

Ostin näistä kuvauksista itselleni Vimman ihanat pinkit housut. Lunastan kuvauksista vaatteita, jollaisia en itse keksisi hankkia.

Keiden tyyliä ihailet?

Seuraan Sami Sykön vaateilottelua. Pukeutuminen voi tuoda myös iloa. Lisäksi ihailen tietenkin Maria Veitolan tyyliä. Myös Jorma Uotinen kantaa tyylikkäitä vaatteitaan kuninkaallisesti. Ajattelen tyylistä niin, että jos ihminen osaa kantaa itsensä, kaikki vaatteet näyttävät hyvältä hänen yllään.

Mistä vaatteestasi et luovu?

Minulla ei taida olla yhtään vaatetta, josta en voisi luopua.

Kuvauspaikka Gillet Bar & Bistro, Helsinki.

Tyyli: Noora Makkonen

Meikki ja hiukset: Fatma Bendris

Artikkeli on julkaistu Eevassa 03/22.

Kommentoi +