Prinsessa Madeleine on aina halunnut suurperheen äidiksi
Ihmiset
Prinsessa Madeleine on aina halunnut suurperheen äidiksi
Ruotsin kuningasparista Kaarle Kustaasta ja Silviasta tulee seitsemännen kerran isovanhemmat ensi keväänä, kun prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill saavat kolmannen lapsensa. Prinsessa Leonore, 3, käy esikoulua Tukholmassa, prinssi Nicolas, 2, Lontoossa – kansainvälisen perheen arki saattaa olla aika monimutkaista!
Teksti
Julkaistu 28.8.2017
Eeva

Ilmoitus tuli poikkeuksellisen varhain, ennen kuin raskaus oli edennyt ohi kriittisenä pidetyn kolmen kuukauden rajan. Elokuun viimeisenä sunnuntaina Madeleine oli ystäviensä kanssa brunssilla Hotelli Diplomatissa Tukholmassa ja tuli luikauttaneeksi salaisuutensa julki. Eivät malttaneet kamut olla hissukseen, ja illan tullen hovi katsoi parhaaksi vahvistaa vellovat huhut. Vauvan laskettu aika on maaliskuussa 2018.

Toinen mahdollinen syy on sympaattisempi: Madeleinen isoveli Carl Philip ja prinsessa Sofia saavat toisen lapsensa näinä päivinä: uutistila jää nyt tälle tapahtumalle.

Nähtäväksi jää, kuinka kasvavan perheen sukkulointi onnistuu Tukholman ja Lontoon välillä.

Paljon lapsia ja pian!

Madeleine, 35, on aina julistanut haluavansa perheen ja paljon lapsia. Perheen perustaminen viivästyi, kun ensimmäinen kihlaus kuninkaalliseen perheeseen avosylin tervetulleeksi toivotetun Jonas Bergströmin kanssa kariutui sulhon syrjähyppyyn. Sitten Madeleinen piti odotella isosiskon kruununprinsessa Victorian avioitumista.

Prinsessa Leonore syntyi helmikuussa 2014 New Yorkissa, kun edellisen vuoden kesäkuisista häistä oli kulunut juuri sen verran, ettei uteliaiden tarvinnut seota laskuissaan. Prinssi Nicolas syntyi alle puolitoista vuotta myöhemmin kesäkuussa 2015. Hän ehtii isoveljeksi alle kolmivuotiaana.

Tahti on hitusen kiihkeämpi kuin aikoinaan kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian lapsilykyssä. Victorialla ja Carl Philipillä on ikäeroa alle kaksi vuotta, Carl Philipillä ja Madeleinella kolmisen vuotta.

Carl Philipin ja Sofian esikoinen prinssi Alexander tuskin ehtii vuoden ja viiden kuukauden ikään ennen ylenemistään isoveljeksi.

Veljensä häissä pari vuotta sitten Madde odotti jo prinssi Nicolasta.

”Ruotsi on koti”

Elokuun puolivälissä prinsessa Leonore, 3, aloitti esikoulun Östermalmilla Tukholmassa. Samaan aikaan kerrottiin, että prinssi Nicolas, 2, aloittaa oman opintiensä esikoulussa Lontoon Belgraviassa. Perhe asuu kahdessa maassa, kahdessa kaupungissa, kirjoilla he ovat Lontoossa.

Chris O’Neill työskentelee kansainvälisessä yrityksien toimintaa rahoittavassa Wilton Payment -yhtiössä.  Hän ylistää Lontoota asuinpaikkana: sieltä ehtii vaikka Zürichiin tai Milanoon päivän aikana – takaisin perheen luokse kotiin yöksi.

Madeleine sanoo toistuvasti, että Ruotsi on koti ja että yhteys Ruotsiin on tärkeä myös perheen lapsille. Myös sen takia, että Kaarle Kustaa myönsi tyttärenlapsille prinssin ja prinsessan tittelit, vaikka O’Neill on kieltäytynyt kaikista ruotsalaisista arvonimistä. Siksi hän on hovin tiedotteissa aika karunkuuloisesti herr, herra O’Neill.

Avioliittonsa alkuaikoina herra O’Neill perheineen asui New Yorkissa. Hetkeksi he asettuivat Tukholmaan, kunnes löytyi sopiva asunto Lontoon Belgraviasta. Siis niiltä rauhaisilta, isojen yhden perheen talojen aukioilta, jotka ovat tulleet tutuiksi Kahden kerroksen väkeä – ja Dowton Abbey -sarjoista.

Kohta edessä saattaa olla asettuminen Tukholmaan, siellä Madeleinella on perhe, tukiverkosto ja ystävät. Chris opettelee ruotsia, ja etenee mielestään hitaasti mutta varmasti. Lapsilla on Lontoossakin ollut ruotsalainen lastenhoitaja.

Twitter-tilillään prinsessa Madeleine kertoo kolmannen lapsen odotuksesta sanoin: odotamme että neljä muuttuu viideksi!

Kommentoi +