Harkitsetko, ottaisitko kulmakarvojen tai silmänrajausten kestopigmentoinnin? Lue tämä!
Kauneus
Harkitsetko, ottaisitko kulmakarvojen tai silmänrajausten kestopigmentoinnin? Lue tämä!
Harkitsetko kulmakarvojen tai silmänrajausten kestopigmentointia? Lue tästä, kenelle pigmentointi sopii.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 14.12.2012

Kun kulmat tai silmänrajaukset on vahvistettu pigmentoinnilla, meikatessa pääsee helpommalla. Pysyvästä väristä on iloa myös, jos näkö on huono ja meikkaaminen hankalaa. Kestopigmentointi antaa kasvoille ryhtiä erityisesti, jos olet luontaisesti hyvin vaalea.

Kestopigmentointi suunnitellaan etukäteen paperilla. Kosmetologi havainnollistaa piirroksella, miltä silmät tai kulmat pigmentoinnin jälkeen näyttävät.

Luonnollisen lopputuloksen saa, kun pigmentointi tehdään vaalealla sävyllä. Väriä voidaan tummentaa toisella käynnillä, joka kuuluu hintaan.

Sattuuko pigmentointi?

Pigmentointi tehdään turvallisilla väreillä, jotka koostuvat vedestä, alkoholista ja elintarvike- sekä mineraaliväripigmenteistä. Ne eivät muutu iholla punertaviksi, vihertäviksi tai sinertäviksi ja kuluvat pois tasaisesti.

Kestopigmentointi ei satu. Iho puudutetaan pintapuudutusaineella, joten värin neulaaminen tuntuu lähinnä ihon rapsuttamiselta. Ihoa hoidetaan pigmentoinnin jälkeen voiteella viikon ajan. Aluksi iho voi olla hieman turvoksissa sekä aristaa ja punoittaa. Kun valitset hyvän kosmetologin, komplikaatiot, kuten tulehdukset, ovat harvinaisia.

Pigmentoinnin jälkeen ei saa saunoa eikä uida viikkoon. Hikiliikuntaa ei suositella neljään päivään. Silmänrajausten pigmentoinnin jälkeen on hyvä olla ilman ripsiväriä 2–3 päivää.

Pigmentointi sopii sinulle, jos…

  • näkösi on heikko, etkä näe meikata
  • kulmakarvasi puuttuvat, ovat epäsymmetriset tai erittäin vaaleat
  • hikoilet paljon esimerkiksi liikuntaharrastuksen vuoksi
  • kärsit alopesiasta eli olet menettänyt kulmakarvasi
  • kaipaat nopeutusta arkimeikkiin ja ryhtiä ilmeeseen.

ei sovi sinulle, jos…

  • olet raskaana
  • kärsit akuutista tulehduksesta
  • käytät verenohennuslääkkeitä: kudos vuotaa  pigmentoitaessa enemmän, eikä väri välttämättä pysy
  • sinulla on taipumus arpi­kudoksen liikakasvuun
  • olet allerginen pigmentointiväreille.

Mikä väri sopii sinulle?

Käytetyin kulmaväri on harmaaseen taittuva ruskea. Värejä voidaan myös sekoittaa. Kulmia ei koskaan pigmentoida mustalla. Silmänra­jaukset tehdään usein mustalla, josta on kahta voimakkuutta. Vaaleille suositellaan harmahtavaa sävyä.

Mitä kulmakarvojen ja silmärajausten pigmentointi maksaa?

400–580 euroa. Hintaan sisältyy kaksi pigmenointikertaa, joista toinen tehdään 3–8 viikkoa ensimmäisen jälkeen. Jälkipigmentointi varmistaa, että väriä on iholla riittävästi ja tasaisesti.

Miten kauan väri pysyy?

2–4 vuotta. Värin kestoon vaikuttavat iho- ja kudostyyppi. Väri pysyy paremmin kuivassa kuin rasvoittuvassa ihossa. Imettäminen, iho­sairaudet, kuten atopia ja psoriasis, sekä lääkkeet, kuten kortisoni ja reumalääkkeet, voivat heikentää värin pysyvyyttä.

Asiantuntija kosmetologi Cindy Riera

Kommentoi +