Hyvää tekevät plexit! Uudenlaiset hiustuotteet paikkaavat vaurioituneita latvoja – 14 euron kotimainen naamio vahvistaa hiuksia ja suojaa väriä
Hauraat latvat
Hyvää tekevät plexit! Uudenlaiset hiustuotteet paikkaavat vaurioituneita latvoja – 14 euron kotimainen naamio vahvistaa hiuksia ja suojaa väriä
Ovatko hiustesi latvat räjäytetty värikäsittelyillä tai kuumilla raudoilla? Ongelmaa paikkaamaan on kehitetty monenlaisia plex-hiustuotteita. Mutta toimivatko ne?
Teksti

Kuvat
,

3.4.2023
 |
Eeva

Vuonna 2014 sai alkunsa uudenlainen hoitoaine, jonka kuviteltiin pelastavan kaikki vaalennetut, raidoitetut ja kuumilla raudoilla räjäyttetyt hiusten latvat. Hoitoaine oli nimeltään Olaplex, joka on sittemmin saanut kymmeniä vastaavia plex-hiustuotteita paikkaamaan samoja ongelmia.

Plex-tuotteet korjaavat hiusta sisältäpäin

Mitä plex-hiustuotteet sitten tekevät? Vaalentaminen, raidoittaminen tai muut kemialliset käsittelyt vaurioittavat hiuksen pinnan lisäksi myös sen sisäistä rakennetta. Tähän ongelmaan auttavat plex-tuotteet. Siinä missä perinteiset hoitoaineet lähinnä vain hoitavat hiusten pintaa ja ikään kuin naamioivat hiuksen terveeksi, plex-tuotteet lupaavat parantaa hiuksen sisäisten sidosten muodostumista ja siten parantaa hiusten kuntoa sisältäpäin.

Jo haaroittuneita latvoja ei voi kuitenkaan palauttaa siihen kuntoon, missä ne olivat ennen vaurioitumistaan eli terveiksi, sileäpintaisiksi ja kiiltäviksi. Ainakaan pysyvästi.

Paikkaa latvoja jo hyvissä ajoin

Oli plex-tuote kuinka hyvä tahansa, se lähinnä ehkäisee tulevia ongelmia ennalta – niin kotihoidossa kuin kampaamohoitonakin. Mieti kuivaa ja haaroittunutta käpyä – sillä sitä kuivahtanut ja vaurioitunut hius muistuttaa. Ei käpykään muutu takaisin kiiltäväksi, suljetuksi ja sileäksi, vaikka tekisit mitä.

Plex-tuotteet eivät ole liimaa, joten haaroittunut latva pysyy haaroittuneena tai ainakin ”räjähtää” taas auki seuraavassa pesussa.

Jos siis suunnittelet vaalennusta tai raitoja ja haluat säästää hiuksiasi, pyydä kampaajaasi (luultavasti hän ehdottaa sitä itsekin) tekemään hiuksiisi plex-hoito ja osta kotiin plex-teknologian sisältävä kotihoitotuote. Näin hiuksesi eivät vaurioidu käsittelyssä, pesussa ja föönauksessa enää enempää.

Kokeile näitä plex-hiustuotteita

Ennen hiustenpesua käytettävä käsittely on tehty vaurioituneille hiuksille. Shampoon sisältämä sitruunahappo imeytyy hiusten pinnan läpi ytimeen asti ja vahvistavaa ja korjaa katkenneita sidoksia. L’Oréal Paris Elvital Bond Repair Rescue Pre-Shampoo 12 e.

Kaipaatko kuivashampoota, joka myös hoitaisi hiuksia? Olaplexin patentoitua molekyyliä sisältävä kevyt ja tuuheuttava kuivashampoo imee hiuspohjasta ja hiuksista ylimääräistä rasvaa ja poistaa hajuja. Olaplex No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo 35,90 e.

Suomessa kehitetty ja valmistettu edullinen hiusnaamio rakennepaikkaa ja vahvistaa hiuksia. Sen luvataan tekevän hiuksista jopa kolme kertaa aiempaa vahvemmat sekä suojaavan hiusväriä haalistumiselta. Biozell Professional Bioplex Bonder mask No 3 13,90 e.

Kommentoi +