Pitkä tukka teippipidennyksillä
Kauneus
Pitkä tukka teippipidennyksillä
Mikä avuksi, kun tukka ei kasva? Lukijamme Jonna Rauta haaveili vuosia pitkästä tukasta ja sai sen nyt teippipidennyksillä.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 3.1.2020
Kauneus ja Terveys

Jonna Rauta

Ikä: 29

Ammatti: Lähihoitaja, joukkuevoimisteluvalmentaja

Asuinpaikka: Vantaa

Perhe: Sinkku, 9-vuotias poika ja Martta-koira

Muutoksen tavoite: Saada hiuksiin kunnolla pituutta, koska oma tukka ei kasva hartiamittaista pidemmäksi.

Aitohiuslisäkkeet näyttävät luonnollisilta, kun niitä hoitaa hyvin. Aivan huolettomalle hiustenpidennykset eivät sovi, sillä ne pitää selvittää ja kuivata huolellisesti pesun jälkeen.

Jonnalle laitettiin 40-senttiset hiustenpidennykset. Ne maksavat 400 euroa, pidennysten huolto 90 euroa/tunti.

Jonna heti kuvausten jälkeen: ”Hiuksista tuli vielä pidemmät kuin olin kuvitellut, mutta ne ovat upeat. Olen todella tyytyväinen.”

Kampaaajan vinkit aitohiuspidennysten hoitoon

1. Käy säännöllisesti kampaajalla, joka huoltaa pidennykset. Kun tyvikasvu ei pääse liian pitkäksi, omat hiukset pysyvät kunnossa. Tyypillinen huoltoväli on 1,5–3 kuukautta hiusten kasvuvauhdista riippuen. Samoja teippipidennyksiä voi käyttää 5–8 kertaa eli jopa pari vuotta, kunhan pidennystukka on kunnossa.

2. Letitä hiukset löysälle letille yöksi. Se ehkäisee pidennystukan kulumista ja takkuuntumista.

3. Harjaa hiuksia hellästi. Pidennyshiuksille tarkoitettu harja on hyvä sijoitus.

4. Älä tupeeraa pidennystukkaa. Tupeeraaminen voi tehdä takkuja ja heikentää teippikiinnityksiä. Aidoista hiuksista tehtyjä pidennyksiä voi kyllä suoristaa ja kihartaa lämpölaitteilla.

5. Pese pidennyshiukset hellästi, sillä ne eivät pidä sampoosta. Jos mahdollista, puhdista sampoolla vain tyvi hellästi painellen. Kuivaa hyvin pesun jälkeen.

6. Älä mene nukkumaan kostein pidennyksin tai aamusi on takkukatastrofi! Älä sauno pitkään kuumissa löylyissä. Liika lämpö voi hapertaa teippikiinnityksiä.

Jonna kuukauden päästä: ”Aluksi teipit tuntuivat nukkumaan käydessä, mutta totuin pian. Hoito on ollut helppoa. Vain föönaamiseen menee enemmän aikaa.

Suojaa & väriä

1. Jätettävä hoitoaine antaa UV-suojan ja kosteuttaa. Sim Sensitiven Ds Leave-in-Conditioner 16,90 e.

2. Näyttävä silmämeikki ripsienpidennysten pariksi syntyy violetilla. IsaDoran Perfect Eyes Majestic Mauve 32 -luomiväri 12,50 e.

Hiukset: Aki Raita, Q-hair Kampin kortteli. Meikki: Piritta Hirvanen.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 6/2019.

Kommentoi +