Pippa Laukka ja Iina Karonen: On vapauttavaa päästää irti paineista
Ihmiset
Pippa Laukka ja Iina Karonen: On vapauttavaa päästää irti paineista
Äiti Pippa Laukka ja tytär Iina Karonen vastaavat kysymyksiin itsetunnosta ja kehopositiivisuudesta.
Teksti

Kuvat

9.12.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Äiti Pippa Laukka, 49, ja tytär Iina Karonen, 20

Oletko tyytyväinen peilikuvaasi? Viihdytkö uima-asussa?

Pippa: Kyllä, pidän kropastani. Se on vahva ja sitkeä. Olen entinen kilpa­uimari, joten uimapuvussa on luontevaa olla. En koe, että se on esittäytymistä vaan liikunnallista toimintaa.

Iina: Vilpittömän tyytyväinen. Toimiva keho on ulkokuorta tärkeämpi. Uikkareissa on aina ollut helppo olla.

Mikä sinua on auttanut hyväksymään kehosi?

Pippa: Ikä, elämänkokemus ja vuosien terapia. Hyvän psykoterapeutin löytäminen on ollut ratkaisevinta. Nuorena aikuisena sain päähäni, että olisin laihempana parempi ihminen. Tie tasapainoon on ollut pitkä mutta antoisa. Nyt olen kiitollinen toimivasta kehostani joka päivä, enkä haluaisi muuttaa siinä mitään.

Iina: Olen saanut kasvaa ympäristössä, joka on luonut hyvän pohjan itsetunnolle. Minua ei ole arvosteltu. Perheessäni treenin tavoite ei ole ikinä ollut ­”bikini­-vartalo” vaan liikunnan tuoma energinen ja hyvä olo.

Mitä sanoisit naisille, jotka kipuilevat ulkonäkönsä kanssa?

Pippa: Olet ainutlaatuinen, ota siitä kaikki irti. Ei kannata tuhlata aikaa itsensä mollaamiseen ja muiden kadehtimiseen. Epätäydelli­syys ja aitous ovat kiinnostavaa ihmisessä. Kukapa jaksaisi tuijotella virheetöntä kuvaa tuntikausia.

Iina: Valitse lähellesi hyväksyviä ihmisiä. Vaikka itsensä hyväksyminen lähtee oman pään sisältä, älä anna kenenkään painaa itsetuntoasi alas. Keskity olennaiseen: on iso etuoikeus saada olla terve, liikkua, elää, rakastaa ja nauraa! On ihanaa ja vapauttavaa päästää irti täydellisyyden paineista. Ole ylpeä uniikista kropastasi.

Kehopositiivisuus on nyt ilmiö. Mitä mietit siitä?

Pippa: Aito tasapaino, hyvinvointi ja terveys heijastuvat tosiaan ulospäin koosta riippumatta. Itsetunto-ongelmat ovat kuitenkin syvällä. Ne eivät ratkea vain hokemalla ”tykkään itsestäni”. Keskustelussa on lisäksi jämähdetty räyhäämään liian ulkonäkökeskeisesti oikeudesta olla minkäkokoinen tahansa. Lääkärinä haluaisin puolustaa myös sisäelinten oikeutta terveellisiin elintapoihin.

Iina: Pidän ajatuksesta, että kaikilla on mahdollisuus tykätä itsestään sellaisena kuin on. Kehopositiivisuus ei silti estä vaikkapa liikkumattomuuden tuomia sairauksia. Ilmiöön ei pitäisi tukeutua hyvinvoinnin kustannuksella.

Pippa, mitä olet opettanut tyttärillesi itsensä hyväksymisestä? Iina, millaisen naisen mallin olet saanut?

Pippa: Opetan heille itsekunnioitusta arkisissa tilanteissa. Tuon turvaa ja olen läsnä. Pidän huolta itsestäni, en arvostele kehoani enkä ole ronkeli ruoan suhteen. En moiti tyttä­riäni, jos heillä on sohva­peruna- tai mättöpäivä.

Iina: Itsevarman, rakastavan ja lämpimän esikuvan. Äiti on luonnonkaunis ja ihan girl boss!

Pääkuvassa Iinalla Eden Aop Swim -toppi 20 e ja -housut (XS–XL) 12 e, Weekday. Pipalla bikiniliivit (36–44) 20 e ja alaosa (XS–L) 13 e, Lindex. Korvakorut 10 e, Weekday.

Meikki Riia ­Koivisto, FAB makeup & hair/Vita Liberata.

Molempien kasvoilla itseruskettava, heleyttävä voide Beauty Blur Sunless Glow Latte Light sekä hennosti päivettävä, matta aurinkopuuteri Trystal Pressed Self Tanning Bronzing Minerals Bronze. Vartalon ihon päivetys itseruskettavilla liinoilla pHenomenal Organic Tan Infused Cloth. Vartalon ihoa tasoittava vartalomeikki Body Blur HD Finish Latte Light.

Kuvauspaikka Hotel Hanasaari, Espoo.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 7/2019.

2 kommenttia