Piia Pasanen pitää vapauttavana, ettei aina tarvitse näyttää huolitellulta: ”Voin hyvin käydä kaupassa ilman meikkiä”
Ihmiset
Piia Pasanen pitää vapauttavana, ettei aina tarvitse näyttää huolitellulta: ”Voin hyvin käydä kaupassa ilman meikkiä”
Piia Pasasen pitää näyttää televisiossa huolitellulta, mutta vapaalla hän viihtyy meikittä ja rennoissa vaatteissa. Äidin kuolema opetti Piialle, että kannattaa elää mahdollisimman täysillä.
Teksti

Kuvat
,

28.1.2022
 |
Kauneus ja Terveys

”Kun aloitin uutistenlukijana parikymmentä vuotta sitten, eräs esimieheni sanoi, että olen vähän liian kaunis työhöni – mutta ikä tekee minusta uskottavamman.

Uutisankkurille ikä onkin vain plussaa: se tuo vakuuttavuutta ja tuttuutta. Uutiskasvoja ei vaihdeta nuorempiin.

En silti nuorempanakaan tuntenut, että kykyjäni olisi epäilty. Minulla on alan korkeakoulututkinto ja paljon työkokemusta. Olen aina luottanut siihen, että pärjään.

Laittautuminen kuuluu tv-työhön

Työssäni etusijalla ovat uutiset, ei uutisten­lukija. Ehkä sen tähden saan melko vähän palautetta ulkonäöstäni. Silloin tällöin joku haluaa arvostella sitä.

Kun palautteen lähettäjä ottaa ulkonäkökortin esiin, hän ei ole keksinyt huomautettavaa työstäni. Joskus kommenteista paistaa läpi naisviha. Ulkonäön arvostelu on vallankäyttöä ja keino pienentää. Tiedän, että kommentit kertovat niiden lähettäjästä, eivät minusta.

Vaikka olen ollut pitkään televisiossa, minulla ei ole ollut suuria ulkonäköpaineita. Laittautuminen kuuluu työhön: ruudussa olemuksen pitää näyttää siistiltä eikä saa olla liian erikoinen, juhlava tai arkinen. Siksi en juonna uutisia farkuissa ja tennareissa, vaikka tykkään niistä muuten.

Ulkonäköä ei voi myöskään muuttaa isosti, ettei tunnistettavuus kärsi. En voisi värjätä hiuksia turkooseiksi.

Lepoa hiuksille ja kasvoille

Ulkonäöstäni huolehtivat töissä yleensä meikkaajat ja kampaajat. Nyt koronan takia olemme joutuneet laittamaan itsemme puolitoista vuotta. Siitä on tullut stressiä.

Siksi on vapauttavaa, ettei aina tarvitse näyttää huolitellulta. Voin hyvin käydä kaupassa ilman meikkiä. Haluan myös antaa hiusteni ja kasvojeni välillä levätä.

Puhdistus on ihorutiinini a ja o, enkä mene meikeissä nukkumaan. Huolehdin myös kosteutuksesta ja käyn luottokosmetologillani muutaman kerran vuodessa.

Otan aina sen kasvohoidon, jota kosmetologi suosittelee. Minulle on tehty esimerkiksi mesoterapiaa ja ultraäänipuhdistus.

Kannattaa elää täysillä

Äitini sai kolme vuotta sitten keuhkosyöpädiagnoosin. Hän kuoli 73-vuotiaana.

Äiti huolehti aina itsestään eikä tupakoinut. Omaksuin tervehenkiset elämäntavat häneltä. Äidin kohtalo sai minut ajattelemaan, olenko minä seuraava.

Olen luonteeltani suorittaja, ja siihen kuuluu, että pidän terveydestä huolta.

Treenaan noin neljästi viikossa, mutta pyrin liikkumaan joka päivä. Vesijuoksen, käyn salilla ja teen koti­treenejä. Lisäksi pyöräilen työmatkat.

Minulla on aina ollut terve ruokasuhde, ja syön kaikkea. Otan vitamiineja ja sekoitan aamuisin vesilasiin kollageenijauhetta. Älysormus kertoo, että nukun tarpeeksi.

Täytän viisikymmentä vuotta parin vuoden päästä. Nuorena tuntui, että viisikymppiset ovat ikäloppuja, mutta ei enää. Ainakaan vielä ei ole tullut ikäkriisiä.

Äidin kuolema muistutti siitä, että mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Siksi kannattaa elää täysillä ja vaalia hyviä hetkiä.”

Piia Pasanen

on 48-vuotias Ylen uutisankkuri, joka on naimisissa MTV Uutisten päätoimittajan Tomi Einosen kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta.

Piia Pasasen luottotuotteet

Koko kehon kosteuttaja ”Kuivaöljy kosteuttaa hyvin muttei ole rasvainen eikä tahmaa. Vaatteet voi pukea heti. Sipaisen öljyä keholle, kasvoille ja hiuksiin. Tuoksu on ihana.” Nuxe Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil 39,20 e. Viimeinen silaus ”Ihailen kauniita kynsiä, mutten jaksa juosta kynsihuollossa. Kynsilakka piristää ilmettä nopeasti ja tekee huolitellun olon. Näissä lakoissa on loistava hinta-laatusuhde, toimiva sivellin ja hyvä värivalikoima. Lempisävyni ovat Fifth Avenue ja Lady Like.” Essie-kynsilakka 13,90 e.

Hiusten pikapesu ”Olen mukavuuden­haluinen enkä pese tukkaa joka päivä, ellei ole pakko. Kuivasampoo raikastaa hiukset nopeasti. Pidän sitä mukana treenikassissa ja matkoilla.” Batiste Original Dry Shampoo 6,90 e. Hellä couperosalle ”Suosin hellävaraisia mutta tehokkaita kuorintoja, sillä minulla on couperosa-iho. Kuorin tällä ihoni kerran viikossa ja laitan sen jälkeen naamion.” Bioeffect Volcanic Exfoliator 45 e.
Kommentoi +