Petteri Orpon koira kertoi mielipiteensä budjettiesityksestä yllättävällä tavalla
Ihmiset
Petteri Orpon koira kertoi mielipiteensä budjettiesityksestä yllättävällä tavalla
Ministeri Petteri Orpo ihailee Pessi-koiransa elämänasennetta ja kujeilevaa luonnetta.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 16.3.2018
Eeva

Kun olin pikkupoika, perheessämme oli kissa. Salaa haaveilin koirasta, mutta se toive toteutui vasta aikuisiällä.

Kolme vuotta sitten päädyimme vaimon ja lasten kanssa italianvesikoiraan, koska sitä kehutaan oppivaiseksi ja ihmisrakkaaksi. Sen pitäisi olla myös hyvä vahtikoira, mutta totuus on, että Pessi heiluttaa häntää innoissaan jokaiselle vastaantulijalle. Toisaalta juuri iloisuus on Pessin paras ominaisuus. Koira saa olemuksellaan koko perheen hyvälle tuulelle.

Pentuna Pessi oli melkoisen villi. Se juoksi pitkin huonekaluja ja jyrsi tavaroita terävillä kulmahampaillaan. Leikkisä se on vieläkin. Kun 11-vuotias poikani tulee koulusta, kaksikko jaksaa painia loputtomasti olohuoneen lattialla. Jos erehdymme vain istumaan sohvalla, Pessi kiikuttaa vinkuvaa lelua luoksemme niin kauan, että joku suostuu leikkimään.

Itse nautin viikonloppuisin pitkistä kävelylenkeistä Pessin kanssa. Voimme olla ulkona parikin tuntia ja samoilla lähimetsissä. Pessi tuntee kaikki lähialueen koirat ja niiden omistajat, joten pysähdymme vähän väliä juttelemaan heidän kanssaan.

Kerran Pessi luikahti omille teilleen ja ohikulkija oli napannut irrallaan juoksevan koiran talteen. Pessi oli matkustanut poliisiauton takapenkillä Turun Eläinsuojeluyhdistykseen, jonka suojista sen lopulta löysin.

Pessi on myös poliittisesti valveutunut, sillä yhtenä aamuna ihmettelin Helsinkiin ajaessani, miksi autossa haiskahtaa pahalta. Paljastui, että Pessi oli pissannut työsalkkuuni. Ehkä se oli koiran tapa antaa palautetta budjettiesityksestäni.

Pessi on inspiroinut minua muutenkin työasioissa. Hänen ansiostaan ymmärsin, että lainsäädännössä vuosikymmeniä roikkunut koiravero oli aikansa elänyt. Ehdotinkin viime vuonna sen poistamista.

Pessi viettää kesälomat perheen mökillä Puolangassa: "Se tykkää uimisesta ja vedessä touhuamisesta", isäntä tietää.
Kommentoi +