Pariisilainen polkka - näin se tehdään
Kauneus
Pariisilainen polkka - näin se tehdään
Tämä hiuslook huokuu ranskalaista tyylikkyyttä. Katso kuvat ja vinkit polkan muotoiluun.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 3.6.2015

Pariisin kevät käveli kirjaimellisesti kampaamomme ovesta sisään, kun seuraava neitonen saapui paikalle raitapaidassaan ja raikkaassa polkassaan.

Paksu ja luonnontaipuisa tukka aiheuttaa kasvaessaan hyvin takapainoisen fiiliksen, joten leikkasimme takaa reippaasti pituutta ja jätimme etuosan lähes kokonaan koskematta. Talvella laitetut raidat toivat sinällään riittävästi vaaleutta ja eloa hiukseen, mutta janosivat jo uutta sävyä ja kiiltoa pintaansa. Päädyimme siis hellävaraiseen, mutta näyttävään kiiltokäsittelyyn.

Niskahiusten pätkäisy pidensi kaulaa ja teki mallista valtavan naisellisen! Edestä katsottuna hiukset tuntuvat oikeastaan yhtä pitkiltä kuin ennenkin, joten niskaa uskaltaa lyhentää reippaastikin ilman lyhyen tukan fiilistä. Hiukset laskeutuvat nyt myös kauniimmin huivien kanssa eivätkä hartiat paina latvoja taipumaan ulospäin.

Kiiltokäsittely toi väriin aivan uutta syvyyttä ja hehkua! Lämpimät suklaan- ja toffeenruskeat sävyt tuovat tämänkertaisen asiakkaamme ruskeat silmät upeasti esiin ja saavat ihon hehkumaan.

Mikäli kiiltokäsittely on uusi tuttavuus, niin kyseessä on kestoväripohjainen käsittely, jolla saadaan hiuksen pintaan uutta sävyä ja kiiltoa. Yleensä käsittely tehdään pesupaikalla märkiin hiuksiin ja sen vaikutusaika on kymmenisen minuuttia. Hellävaraisuutta lisää se, että väriseos tehdään kaikista miedoimmalla hapetteella ja sekaan laitetaan vielä hoitoainetta.

Tummennukset ja vaalennukset eivät sen avulla onnistu, joten lopputulos on hyvin luonnollinen eikä näkyvää tyvikasvua tarvitse pelätä!

Näin onnistut polkan muotoilussa kotona:

  • Panosta hyvään leikkaukseen- Älä jätä föönausta väliin, sillä tuuhea pohja on onnistuneen lookin edellytys. Panosta myös hyvään muotovaahtoon.
  • Säästä käsivarsiasi ja kuivaa hiukset vapaasti lähes kuiviksi ennen pyöröharjaan tarttumista. Olennaista on tehdä viimeistely pyöröharjan avulla. Mikäli pyöröharja ei tahdo pysyä hyppysissä, samantyylisen lopputuloksen saat aikaiseksi föönaamalla hiukset pää alaspäin ja sen jälkeen käymällä hiukset läpi suoristusraudan kanssa. Rautaa kannattaa kääntää kevyesti sisäänpäin, jotta saat latvoihin taipuisuutta.
  • Tupeeraa tyvi kevyesti, jotta tuuhea fiilis pysyy koko päivän.
  • Viimeistele hiukset hyvin kevyellä hiuskiinteellä ja rento pariisilaislookki on valmis!

Ruuhkapolkan pätkäisy naiselliseen, niskan paljastavaan polkkaan näyttää jälleen kerran yhtä raikkaalta kuin seilorityyli ja raitapaidat keväällä! Bonne journée!

Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia.

Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Kommentoi +