"Kuivahuuliselle taivaan lahja" – tässä ovat parhaat hoitavat huuliöljyt
Kauneus ja Terveys testaa
"Kuivahuuliselle taivaan lahja" – tässä ovat parhaat hoitavat huuliöljyt
Kauneus ja Terveys testasi erilaiset huuliöljyt ja valitsi parhaat eri tarpeisiin.
Teksti

Kuvat
,

11.10.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Paras luonnonkosmeettinen

Tuote Idun Minerals Oil-infused Tinted Lip Elixir (SPF 15)

Lupaus Luonnonkosmeettinen huuliöljy hoitaa huulia luonnollisilla öljyillä ja suojaa niitä auringolta. Se antaa kevyen kiillon ja näyttävän värin.

Tykkäsimme Tässä kosteuttavia jojoba- ja manteliöljyjä sekä ravitsevaa karitevoita ja arganöljyä sisältävässä huuliöljyssä on yllättävän paljon pigmenttiä, jopa enemmän kuin useissa huulikiilloissa. Plussaa paksuhko eliksiiri saa myös UV-suojasta ja hajusteettomuudesta.

Mietimme Sävyä on jopa niin paljon, että huuliöljyä pitää levittää peilin kanssa. Pieni miinus tulee myös siitä, että se vähän maistuu. Hinta 18,90 e. ●●●●●

Paras edullinen

Tuote Nyx Professional Makeup Fat Oil Lip

Lupaus Kevyesti sävytetty lakan- ja vadelmansiemenöljyä sekä skvalaania sisältävä huuliöljy kosteuttaa, suojaa ja antaa huulille upean kiillon.

Tykkäsimme Ihanan pehmeä, ­mukavan hoitavan oloinen, koostumukseltaan paksuhko – jopa hieman voidemaisen tuntuinen – huuliöljy korostaa huulten omaa punaa ja antaa kauniin kiillon. Huolimatta tuhdista koostumuksesta öljy imeytyy mukavan nopeasti, eikä tahmaa. Tätä lähes sävytöntä öljyä voi sutia huulille vaikka ilman peiliä.

Mietimme Hieman esanssinen tuoksu ja hitusen halvan oloinen pakkaus tuovat mieleen teini-iän meikit. Hinta 11,90 e. ●●●●●

Paras hoitava

Tuote Nuxe Rêve de Miel Honey Lip Care

Lupaus Huuliöljy sisältää Provencen laventelihunajaa ja luomucamelinaöljyä. Se saa huulet tuntumaan ja näyttämään ravituilta, pehmeiltä ja sileiltä.

Tykkäsimme Etenkin kuivahuuliselle tämä öljy on lähes taivaan lahja. Se pehmentää rohtumat heti. Koostumus on selvästi muita testattuja tuotteita öljyisempi mutta ei tunnu tahmealta. Plussaa tulee näppärän kokoisesta aplikaattorista ja hauskasti hunajakennolta näyttävästä pakkauksesta.

Mietimme Koostumus on niin öljyinen, että tätä ei voi levittää huuli­punan päälle, jos haluaa punan kestävän. Melko voimakas hunajan tuoksu. Hinta 21,50 e. ●●●●●

Paras klassikko

Tuote Clarins Lip Comfort Oil

Lupaus Clarinsin suosittu huuliöljy on päivitetty entistä luonnollisemmaksi koostumukseltaan. Se sisältää runsaasti huulia hoitavia raaka-aineita kuten luomujojoba- ja hasselpähkinäöljyjä.

Tykkäsimme Testatuista näyttävim­män kiillon antavan huuliöljyn hoitavuuden huomaa heti, kun sitä levittää. Ihanan pehmeää! Öljyisestä koostumuksesta huolimatta se ei tunnu tahmealta eikä leviä huulia ympäröiviin juonteisiin. Plussaa kevyen hunajaisesta tuoksusta ja kauniista pakkauksesta.

Mietimme Minimiinus isosta aplikaattorista: kapeille huulille levittäessä saa olla tarkkana. Hinta 26,50 e. ●●●●●

Paras punan päälle

Tuote BeautyAct HydraOil Lip Care

Lupaus Miellyttävän tuntuinen, kosteuttavaa hyaluronihappoa sisältävä huuliöljy antaa upean kiillon sekä hyvin hienovaraisen sävyn huulille.

Tykkäsimme Hieman muita testattuja huuliöljyjä ohuempi koostumus antaa kivan kiillon mutta ei tahmeaa ja öljyistä tunnetta. Se sopii siksi myös huulipunan päälle antamaan lisäkiiltoa. Ohuella aplikaattorilla öljyä saa levitettyä tarkasti huulten rajojen sisäpuolelle. Kaunis mutta isohko pakkaus.

Mietimme Hivenen saippuamainen, tosin samalla miellyttävän marjaisa tuoksu jakaa varmasti mielipiteitä. Iso pakkaus vie tilaa käsilaukussa. Hinta 17,90 e. ●●●●●

Näin testi tehtiin

Kaksi testaajaa kokeili huuliöljyt löytääkseen parhaat eri tarpeisiin. He arvioivat muun muassa kestoa, käyttömukavuutta, ja hinta-laatusuhdetta. Tuotteet saivat kokonai- suudesta 0–5 pistettä. Tämä juttu esittelee kunkin kategorian parhaat.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 12/2023.

Kommentoi +