Tässä ovat parhaat hiusten muotoilulaitteet – kuivaat, siloitat, kiharrat ja tuuheutat näppärästi yhdellä monitoimijalla
Kauneus
Tässä ovat parhaat hiusten muotoilulaitteet – kuivaat, siloitat, kiharrat ja tuuheutat näppärästi yhdellä monitoimijalla
Kauneustoimittaja testasi hiusten muotoilulaitteet, joissa on monta toimintoa samassa. Ne muun muassa kuivaavat ja kihartavat sekä tuuheuttavat ja suoristavat. Yhden laitteen taktiikalla säästät sekä aikaa että tilaa kylppärin hyllyssä.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 21.12.2022
Eeva

Putkahtaako päähäsi aina yksi harmaa hius lisää, kun on aika pestä hiukset? Ensin takkujen selvitys, sitten aikaa vievä kuivatus ja sen jälkeen vielä ranteita rasittava muotoilu. Kenellä on aikaa tai jaksamista tuohon aikaavievään ja vaivalloiseen hommaan? Siksi monitoimityökalut on keksitty. Ne säästävät ajan lisäksi tilaa kylpyhuoneessa.

Toki 2-in1-, 3-in-1- ja 4-in-1-laitteet ovat lähes poikkeuksetta jonkinlainen kompromissi. Täsmävälineillä, kuten föönillä tai muotoiluraudalla, tukka kuivuu nopeammin, kihartuu kestävämmin ja suoristuu sileämmäksi. Parhaat muotoilulaitteet voivat kuitenkin olla todellisia arjen pelastajia.

Pienellä vaivalla voit kuivata hiukset, kohottaa tyveä, silottaa pörröt ja taivuttaa latvat. Perinteisin monitoimija on puhallinkiharrin. Nykytrendin mukaan ne ovat harjaosaltaan melko isoja ja kuivaamisen lisäksi antavat liikkuvaa volyymia ja vain kevyen taivutuksen.

Pienellä vaivalla voit kuivata hiukset, kohottaa tyveä, silottaa pörröt ja taivuttaa latvat.

Laadukkaimmissa kihartimissa on keraaminen tai turmaliinipinnoite tai niiden yhdistelmä sekä ionitoiminto, joka vähentää hiusten sähköistymistä ja pörrööntymistä. Monissa niissä on myös useampi muotoilupää, joilla voi kihartamisen ja kuivaamisen lisäksi silottaa tukkaa ja kohottaa tyveä. Moderneimmat myös ehkäisevät hiusten vaurioitumista kuumuuden vuoksi älykkäillä lämmönsäätötoiminnoillaan.

Oli laite tai sen materiaali mikä hyvänsä, se on aika vaihtaa uuteen, jos pinnoite on vaurioitunut (polttaa hiuksia) tai harjakset rispaantuneet (rikkovat hiuksen pintaa).

Hiusten muotoilulaitteet testissä

Lämpötilaa säätävä ilmakiharrin

Remington Proluxe You -ilmakiharrin

Mikä? Remington Proluxe You -ilmakiharrin

Kenelle sopii? Tuuheuttamiseen huonokuntoisille, hennoille hiuksille ja kiireiselle hiustenlaittajalle.

Millainen? Ilmakihartimessa on anturi, joka lukee hiusten lämpötilan jopa 1800 kertaa muotoilun aikana, syöttää lämpötilalukemat mikroprosessoriinsa ja säätää lämmön hiuksille sopivaan lämpötilaan. Kihartimessa on hiuksia silottava ja kiillottava sekä sähköisyyttä ehkäisevä ionisointitoiminto, hiuksissa kitkattomasti liukuva ja tasaisesti lämpenevä timanttikeraaminen pinnoite ja kolme erilaista muotoiluosaa: yksi tuuheuttamiseen, toinen tyvikohotukseen ja yksi kihartamiseen.

Mikä on parasta? Ilmakihartimen sensori tallentaa hiuksille sopivan lämpötilan muistiinsa, joten sinun ei tarvitse muistaa sopivia lämpöasetuksia. Itsensä ympäri pyörivä palloniveljohto ei mene solmuun hiuksia kuivatessa tai muotoillessa. Hiuksista tulee silminnähden sileämmät ja tuuheamman näköiset.

Mistä miinusta? Ilmakihartimen iso harjaosa on todellakin iso (50 mm), joten se sopii lähinnä pitkähiuksiselle ja vain löysien kiharoiden tekemiseen.

Hinta 99,95 e

Pisteet 4/5

Kaikki yhdessä laitteessa

Dyson Airwrap Complete

Mikä? Dyson Airwrap Complete

Kenelle sopii? Hänelle, joka haluaa kaiken yhdessä laitteessa – ja on valmis maksamaan siitä.

Millainen? Tämä on todellinen hiusten monitoimilaite, jossa on lähes kaikki, mitä hiusten muotoiluun tarvitset: se kuivaa, suoristaa, kihartaa ja tuuheuttaa. Laite ei kuumene koskaan liian kuumaksi eli et onnistu vahingoittamaan sillä hiuksiasi. Puhallinkiharrinosalla saat kauniin ja tuuhean hollywoodföönauksen, silottavalla kuivausosalla saat sähköiset hiukset ja pikkupörröt piiloon ja silottavilla harjoilla suoristat hiukset luonnollisen liikkuviksi mutta sileiksi. Pakkauksessa on kaksi erikokoista (30 mm ja 40 mm) kiharrustikkua, jotka sopivat pienten ja isojen kiharoiden tekemiseen.

Mikä parasta? Etenkin kiharrinosia on todella helppo käyttää. Laite kietoo itse hiusosiot kiharrusosan ympärille (ikään kuin imee ne itseään vasten), eikä sinun tarvitse tehdä mitään – paitsi jakaa hiukset sopivan kokoisiin osioihin.

Mitä miinusta? Hinta on todella korkea.

Hinta 579 e

Pisteet 4/5

Tuuheuttava ilmakiharrin

Hot Tools Professional Volumiser BlackGold Limited Edition

Mikä? Hot Tools Professional Volumiser BlackGold Limited Edition

Kenelle sopii? Lisää tuuheutta (etenkin tyveen) kaipaavalle, puolipitkille ja pitkille hiuksille.

Millainen? Helppokäyttöinen ilmakiharrin toimii sekä hiusten kuivaamisessa että tuuheuttamisessa. Huolimatta harjan suuresta koosta, se on yllättävänkin näppärä käyttää, kiitos sen soikeanmuotoisen harjaosan. Puhaltimessa on kolme lämpötilaa ja kolme puhallusnopeutta, joten se sopii kaiken kuntoisille hiuksille. Viileä puhallus ”kiinnittää” muotoilun.

Mikä on parasta? Kihartimen harjakset muistuttavat luonnonharjaksista pyöröharjaa, ja rungon titaanipinnoite liukuu hiuksissa kitkattomasti. Yhdistelmä tekee hiuksista ihanan sileät ja kiiltävät.

Mistä miinusta? Tällä harjalla saa selvästi lisää tuuheutta ja sileyttä, mutta jos haluaa kihartaa, siihen ainakin kotikampaaja tarvitsee perinteisen kihartimen.

Hinta 119 e

Pisteet 3/5

Pyörivä ilmakiharrin silottaa

Babyliss Hydro-Fusion 4-1 Hairdryer Brush

Mikä? Babyliss Hydro-Fusion 4-1 Hairdryer Brush

Kenelle sopii? Pörröisiä hiuksia muotoilevalle ja kuivaavalle.

Millainen? Pyörivässä ilmakihartimessa on kosteutta tasapainottava kaksoisionijärjestelmä, jonka luvataan ylläpitävän hiusten kosteustasapainoa ja vähentävän hiusten pörröisyyttä. Kihartimessa on neljä vaihtopäätä, joilla hiukset voi kuivata, silottaa, suoristaa ja tuuheuttaa. Siinä on kaksi lämpöasetusta ja viileäpuhallus. Kihartimen 1000W:n teho ei ole riittävä paksujen hiusten kuivaamiseen ja muotoiluun, mutta hennommille hiuksille se riittää kyllä – eikä rasita tai vahingoita herkistyneitäkään hiuksia.

Mikä on parasta? Normaalisti hyvinkin pörröiset hiukset silottuvat silminnähden. Neljä vaihtopäätä sopii monenlaiseen hiustenlaittoon.

Mistä miinusta? Hivenen muovisen oloinen runko saa miettimään sen kestoa päivittäisessä käytössä.

Hinta 79,90 e

Pisteet 3/5

Volyymia pitkälle polkkatukalle

Björn Axén Tools Magic Style Brush -muotoiluharja

Mikä? Björn Axén Tools Magic Style Brush -muotoiluharja

Kenelle sopii? Erityisen hyvä long bobin eli pitkän polkan muotoiluun ja latvojen taivutukseen.

Millainen? Olet varmaan joskus tuskaillut käsien riittämättömyydessä, kun yrität föönata ja pyörittää pyöröharjaa yhtä aikaa? Tämä muotoiluharja ei kuivaa, mutta toimii kuin pyöröharja föönauksen yhteydessä – paitsi se lämpenee, jolloin tarvitset vain yhtä kättä hiusten muotoiluun. Kuinka näppärää. Pyörivä johto ei sotkeudu, vaikka joutuisitkin vähän kikkailemaan takatukan kanssa. Harjan keraamisen materiaalin ja turmaliinin yhdistelmä tekee hiuksista sileät ja kiiltävät, ionitoiminto vähentää sähköisyyttä, ja harjan tiheät sekä ohuet piikit erottelevat hiukset tehden niistä kauniisti ja luonnollisesti liikkuvat.

Mikä on parasta? Saat runsaasti kestävää volyymia, taipuisat latvat ja kaunista kiiltoa vain yhdellä laitteella.

Mitä miinusta? Harja on melko iso (38 mm), joten se sopii lähinnä puolipitkille ja pitkille hiuksille. Jäin myös hieman kaipaamaan kuivaamisominaisuutta.

Hinta 69,90 e

Pisteet 2/5

Kommentoi +