Oletko stressihikoilija, hikiliikkuja tai herkkäihoinen? KT testasi 20 deodoranttia ja valitsi parhaat eri tarpeisiin
Kauneus
Oletko stressihikoilija, hikiliikkuja tai herkkäihoinen? KT testasi 20 deodoranttia ja valitsi parhaat eri tarpeisiin
KT-toimitus teki hikisen työn puolestasi ja testasi 20 erilaista deodoranttia. Kurkkaa täältä parhaat dödöt!
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 4.5.2021
Kauneus ja Terveys

1. Paras hikiliikkujalle

Antiperspirantissa alumiini­suolat supistavat hikirauhasia, jolloin kainalot pysyvät kuivina tunnin jumpassakin. Hajusteeton ja alkoholiton antiperspirantti on ollut apteekkien myydyin dödö jo liki 20 vuotta, ja syystä. Jos se ei kellastaisi t-paidan kainaloita, se olisi täydellinen. TripleDry Original Roll-on 10,50 e.

2. Paras stressaajalle

Aina ei tarvitse liikahtaakaan, kun kainalot jo kastuvat. Riittää, että stressaa. Raikastuoksuinen, alkoholiton antiperspirantti sisältää Periscalm-yhdistettä. Se estää lämmönmuodostusta ja siten stressihikoilua. Käy myös käsille ja jaloille. Vichy 72H Stress Resist Anti-Perspirant Intense Treatment Roll-on 13,90 e.

3. Paras herkälle iholle

Herkkäihoisille suunnatun kosmetiikkamerkin alkoholiton antiperspirantti estää kainaloiden kastumisen tehokkaasti. Tehon takaavat muun muassa riisitärkkelys ja alumiini­suolat. Hajusteetonta hikoilun­estäjää voi levittää tarvittaessa myös käsiin ja jalkoihin. Ducray Hidrosis Control Roll-on 13,90 e.

4. Paras edullinen

Uutuusdeon teho perustuu luonnolliseen magnesiumiin. Se toimii kuin antiperspirantti eli pitää kainalot kuivina selvästi tehokkaammin kuin perusdeo. Vaikka tuoksu on miellyttävän pehmeä, tästä toivoisi myös hajusteettoman version. Hinta-­laatusuhde on loistava. Nivea Magnesium Dry Roll-on 3,75 e.

5. Paras ekoilijalle

Luonnonkosmetiikkamerkin sitruunaisen yrttinen deo torppaa hienhajua eteeristen öljyjen avulla. Totuta keho siihen vähitellen ja käytä ensin joka toinen päivä. Hyvä arkideodorantti, joka ei jätä paitoihin keltaisia läikkiä. Ei toimi kovassa treenissä. Frantsila Luonnon Deodorantti 16,50 e.

Kommentoi +