Stringit hiuspompulana ja muut #pamcoren asuvinkit, jotka kannattaa taas kopioida Pamela Andersonilta
Kesämuoti
Stringit hiuspompulana ja muut #pamcoren asuvinkit, jotka kannattaa taas kopioida Pamela Andersonilta
Ysärikulmat, kanadalainen smokki ja punaiset uikkarit. Taas fanitetaan Pamela Andersonin rantatyyliä – ja asennetta.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 5.7.2023
Trendi

Ikonisin uikkarityyli? Ei epäilystäkään, että ensimmäinen mieleen tuleva on 1990-luvun hittisarjan Baywatchin punainen uimapuku ja Pamela Anderson. Netflixin tuore Rakkaudella, Pamela -dokumentti ja Disney+:lla katsottavissa oleva Pam & Tommy -draamasarja ovat nostaneet Andersonin nimen ja tyylin jälleen pinnalle.

Anderson on ollut uransa alkuajoista lähtien edelläkävijä niin tyylinsä kuin kannanottojensa puolesta. Hän on puhunut muun muassa kauneuskirurgiasta, seksistä ja eläinten­oikeuksista avoimesti, mihin ei oltu 1990-luvun mediassa totuttu. Pamela on kertonut kokeneensa paljon vähättelyä ja turvautuneensa huumoriin, tyyliin ja taiteeseen.

Entä se tyyli? Ysäri-Pamelan ohuet kulmat, kerroksittain leikattu tukka ja kokofarkkuasut ovat ajankohtaisempia kuin vuosikymmeniin.

10 ideaa rantatyyliin

Uimapuku 193 e, Hunza G. Polly-aurinkolasit 150 e, Monokel. Biker-sortsit 50 e, Girl­friend Collective. Puuvillatoppi 39 e, Gauhar. Vyö 23 e, Zign/Zalando.

1. #PamCore

2023 on Pamelan vuosi – sen todistaa myös somessa leviävä #PamCore, jota käytetään kuvailtaessa nuoren Pamelan simppeliä tyyliä. Nyt 55-vuotias Pamela luulee tietävänsä, mistä ilmiö kumpuaa: nykyään halutaan näyttää joltakulta toiselta, kun taas ysärillä kaikki halusivat olla mahdollisimman uniikkeja.

2. Rantavahdin punaisissa

Tänä kesänä uikkaritrendeissä näkyy Baywatch: punainen on kuumin väri (poislukien nenänvarsi ja olkapäät) ja jalantiet uurretaan korkeuksiin. Korkea leikkaus lupaa hämätä lisäsenttejä sääriin, jos sellaisia halajaa.

3. Läpiveto

Luonnonmateriaalit, verkkokankaat, pitkät halkiot ja väljyys. Kuuman kelin suosikkivaate on sellainen, jossa ilma pääsee kiertämään. Vältyt märiltä kainaloilta, kun valitset yläosan, jossa on reilusti tilavat kädentiet.

4. Kesäleggarit

Jos vietät 90 prosenttia ajasta leggingseissä, meillä on sinulle hyviä uutisia: jatka kesähelteellä samaan malliin, mutta pätkäise lahkeet sortsimittaan. Pamela ja prinsessa Diana ovat tämän tyylin esikuvia. Kokeile bikereita vintagecollegen, vitivalkoisten urheilusukkien ja juoksulenkkareitten kanssa.

Huultenrajauskynä, sävy Spice, 21 e, Mac. Toppi pellavasekoitetta 220 e, By Malina. Bandana huivi 15 e Levi’s. Punoshattu 55 e, Brixton. Farkkusortsit 49 e, Arket.

5. Stringitukka ja kanelihuulet

Ohuet kulmat, kerroksittain leikattu tukka ja vaalea huulikiilto ruskeilla rajauksilla. Kuumimpien kauneustrendien jäljet johtavat Pamelaan. Pam & Tommy -sarjan meikkaaja käytti Pamela-huuliin Macin kanelinruskeaa rajauskynää. Pamela itse taas paljastaa, että avain täydelliseen sotkunutturaan on ponnarin vaihtaminen stringeihin. Kokeilkoon ken haluaa.

6. Suomi mainittu

Sattumaako: Pamela, jolla on kanadansuomalaiset sukujuuret, rakastaa sinivalkoisia asuja ja kanadalaista smokkia eli kokofarkkua. Hän solahtaa helposti maailman seksikkäimmän naisen rooliin superlyhyine farkkusortseineen, mutta yhtälailla Pamelaa on pukeutua naapurintyttömäiseen farkkuhaalariin. Viesti kuuluu: nainen voi olla kaikkea.

7. Tuplasuoja

Pamela kutsuu itseään vapaaksi sieluksi, joka rakastaa rantaelämää. Yhtä asiaa hän kuitenkin katuu: aurinkovoiteen käytön laiminlyömistä. Onneksi hän on sentään tunnettu hattujen käyttäjä. Parasta on valita molemmat: suojakerroin ja hellehattu.

Bikinien yläosa 52 e ja alaosa 48 e, Aya Label. Puuvillamekko 165 e, Ganni. Mokkabuutsit 545 e, Aeyde.

8. Solmutemppu

Oppitunti parikymppisen Pamelan tyylikirjasta: tylsästä peruspaidasta tulee hottis, kun se solmitaan edestä. Kikka toimii erityisen hyvin rannalla. Uikkarin päälle solmittu kauluspaita suojaa herkkiä olkapäitä ja tyyliin sopii myös elämää nähnyt yksilö. Sellainen, joka muuten kelpaisi korkeintaan mökkivaatteeksi.

9. Roskasta ranta-asuksi

Myös bikineissä näkyy ysäri. Niistä voi bongata kaaritukia ja rypytettyä tekstuuria. Aya Labelin 1990-luvusta inspiroitunut uikkarimallisto hyödyntää materiaaleissaan merestä kerättyjä kalastusverkkoja. Eettisiä uikkareita valmistavat myös Lilja The Label ja Understatement.

10. Amerikan kullanmuru

Cowboybuutseja, stetsonhattuja ja westernvöitä, jiihaa! Nuoren Pamelan asustevalintoja voisi kuvailla peri­amerikkalaisiksi. Tyyli ei lipsahda rooliasun puolelle, kun puet listalta vain yhden kerrallaan. Vaaleat mokkabuutsit ovat täydellinen pari valkoiselle hellemekolle.

3 × asuste lomalle

1. Viilennystä, kiitos

Pamelan laukusta löytyy aina viuhka kuumia aaltoja varten. Tyylikäs viilentäjä on pakollinen myös, jos lomasuunnitelmiin kuuluu visiitti Savonlinnan oopperajuhlille tai järjestät juhlat hellepäivänä.

2. Huivi kolmella tapaa

Kesälomareissun hyödyllisin asuste? Ohut jättihuivi. Taittele siitä rantasaronki tai päähine, tai levitä alustaksi extempore-piknikille. Tavoite: tänä kesänä emme istu puistossa sanomalehtien päällä.

3. Uudet pokat

Pikakeino uudistaa lomatyyli on uusia aurinkolasit. Nyt ne huokuvat 1990-lukua. Mieti ohuita metallikehyksiä ja pieniä ovaalinmuotoisia linssejä. Hyvä uutinen? Näitä trendipokia löytyy mökkikunnan kirpparilta.

Juttu on julkaistu Trendissä 5/23.

Kommentoi +