Päivitä ihonhoitorutiinisi syksyyn
Kauneus
Päivitä ihonhoitorutiinisi syksyyn
Vuodenaikojen vaihtuessa myös ihon tarpeet muuttuvat. Kun ilma viilenee ja auringonvalo vähenee, iho tarvitsee lisää kosteutta. Kuivumisen ennaltaehkäisy pienillä muutoksilla pitää ihon kosteutettuna ja tasaisen värisenä.
Teksti

Kuvat
,

3.10.2019
 |
Kauneus ja Terveys

1. Kevennä ihonpuhdistusaine

Vaihda voimakkaasti vaahtoavat ja pesevät puhdistustuotteet hellävaraisempiin. Kokeile kevyesti vaahtoavia puhdistusvoiteita ja -geelejä. Kuivaihoiselle sopii puhdistusmaito. Rasvoittuva iho tykkää öljyttömistä pesunesteistä.

2. Kuori iho heleäksi

Kuorinta kirkastaa ihoa, mutta moni välttelee sitä kesäisin, koska ei halua luopua kauniista rusketuksesta. Rusketus kuitenkin paksuntaa ihoa ja tekee siitä helposti tunkkaisen näköisen. Viimeistään nyt on aika kuoria kasvot kunnolla. Jos haluat tehokkaamman pudistuksen, käytä kuorinnan jälkeen syväpuhdistavaa naamiota.

3. Lisäkosteutta naamiolla

Ennaltaehkäise kiristävä tunne iholla käyttämällä kerran viikossa kosteuttavaa kasvonaamiota. Kaikille ihotyypeille on saatavilla sopivia naamioita.

4. Muista kasvovesi

Kasvovesi tasapainottaa ihon pH-arvon takaisin normaaliksi pesun jälkeen ja auttaa hoitotuotteita imeytymään paremmin. Valitse syksyllä alkoholiton kasvovesi, joka ei kuivata ihoa.

5. Kokeile seerumia

Seerumit ovat tehoaineita sisältäviä tiivisteitä. Kaikenlaisiin ihopulmiin löytyy oma seeruminsa. Tunnustele miten ihosi voi: tarvitseeko se esimerkiksi kosteutta, kiinteyttä, heleyttä tai ehkä niitä kaikkia.

6. Vaihda tuhdimpaan

Kesäisin kevyet ja geelimäiset voiteet riittävät kosteuttamaan, mutta sään viilentyessä kannattaa siirtyä hieman paksumman voiteen käyttöön. Viima ja kuivempi ilma saavat kosteuden haihtumaan nopeammin iholta kuin lämpimässä ja kosteassa ilmastossa.

7. Korjaa ja silota retinolilla

Jos iho on kovin kärsinyt kesän jäljiltä, kokeile retinolia sisältäviä tuotteita. Retinoli on a-vitamiinijohdannainen, joka korjaa UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita, häivyttää pigmenttiläiskiä ja silottaa pieniä juonteita. Retinoli kuivattaa jonkin verran ihoa, joten aloita sen käyttö vähitellen ja katso miten iho reagoi.

+ Käytä aurinkosuojan sisältävää päivävoidetta, jos liikut paljon ulkona, koska UV-säteilyä on ympäri vuoden.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä vuonna 2015.

Kommentoi +