Ota kaikki irti hajuvedestäsi! Näillä asiantuntijan vinkeillä saat hajuveden kestämään kauemmin
Kauneus
Ota kaikki irti hajuvedestäsi! Näillä asiantuntijan vinkeillä saat hajuveden kestämään kauemmin
Laitoitko aamulla tuoksua eikä siitä ole mitään jäljellä työpäivän puolessa välissä? Tuoksuasiantuntija Tanja Djeddou kertoo, miten niiden kestoa voi pidentää.
Teksti
|
Kuvat
,
Julkaistu 13.9.2022
Trendi

1. Kosteuta iho.

Tuoksujen kestoissa on eroa: eau de toilette -tuoksu kestää 4–6 tuntia, eau de parfum 6–8 tuntia, aito parfyymi pidempään. Jos ihon kosteuttaa hyvin, tuoksu sitoutuu paremmin. Voit myös kokeilla sipaista tuoksukohtiin hajusteetonta vaseliinia tuoksun alle. Tai hanki tuoksusarjan oma vartalovoide vahvistamaan sitä.

2. Laita tuoksu oikeaan paikkaan.

Ranne on aina hyvä paikka tuoksulle, mutta decolteen ja kaulan sijaan kannattaa suunnata suihkaus niskaan ja polvitaipeisiin. Jos tuoksu on ihan nenän alla, siihen turtuu ja sitä voi käyttää liikaa. Hiuksiin tuoksua ei kannata laittaa, jos se sisältää kuivattavaa alkoholia. Hiuksiin sopivat paremmin aidot hiustuoksut, joissa on myös hoitavia ainesosia. Kesällä kannattaa suihkauttaa alkoholia sisältävät tuoksut vaatteiden alle: aurinko ja alkoholi voivat aiheuttaa yhdessä ihomuutoksia kuten maksaläiskiä tai luomia.

3. Paina, älä hiero.

Tuoksua voi painaa ihoon kevyesti, mutta sitä ei kannata hieroa: se rikkoo tuoksumolekyylit, mikä voi tehdä tuoksusta kitkerän.

4. Säilytä pahvipakkauksessa.

Tuoksu on herkkä pilaantumaan. Kylpyhuoneen lämmönvaihtelut ovat sille kauhistus, samoin valo, joka muuttaa tuotteen väriä ja tuoksua. Siksi paras säilytyspaikka on vaatekaappi ja oma pahvi­pakkaus. Niin tuoksun saa kestämään pidempään kuin oletetun 3 vuotta. Tuoksuöljyjä sisältävä aito parfyymi säilyy parhaiten jääkaapissa.

5. Kerrosta oma tuoksu.

Jos juhliin hankkimasi tuoksu meinaa jäädä käyttämättä, tee siitä kerrostamalla arkeen sopiva. Kokeile yhdistelmiä paperilapuilla: toiselle patsulia, myskiä, ambraa tai nahkaa sisältävää, toiselle kukkaista tai sitruunaista. Haista niitä yhdessä, onko se uusi tuoksusi?

6 x uutuustuoksu, jota kannattaa kokeilla

1. Raikas kuin kimppu freesioita ja vähän santelipuuta. Knoppitieto: tuoksun alkoholi on uutettu punajuuresta! Ginza EdP Murasaki 83 e/50 ml, shiseido. 2. Kevyestä suihkeesta erottaa sitruunaa, marjoja ja jasmiinia. Voi käyttää toisen tuoksun kanssa.N°1 De Chanel L’eau Rouge -tuoksu 110 e/100 ml, chanel. 3. Appelsiinejä Meksikosta ja teetä Sri Lankasta – niistä syntyy intensiivinen sukupuolineutraali tuoksu. CK Every- one EdP, 65 e/100 ml, calvin klein. 4. Ylellinen kukkaistuoksu etenkin iiriksen ja ruusun ystäville. Myös ripaus vaniljaa ja vadelmaa. Oui La Vie est Belle EdP 91 e/50 ml, Lancôme.5. Vadelma, vetiver ja bentsoiini tekevät tuoksusta paitsi hedelmäisen myös pitkäkestoisen. Alive Instense EdP 73 e/30 ml, hugo boss. 6. Kevyt ja virkistävä tuoksu sisältää mehukasta litsiä ja raikasta limeä. Edullinen! Green Tea Lychee Lime EdT 36 e/50 ml, elizabeth arden.

Psst!

Tuliko laitettua tuoksua liikaa? Pese ranteet saippualla tai pyyhi meikinpoistoliinoilla. Se poistaa tuoksu­molekyylejä iholta.

Kommentoi +