Onko ihonhoitotuotteiden valitseminen vaikeaa? Nyt avuksi voi saada DNA-testin, joka kertoo, mitä iho oikeasti tarvitsee
Kauneus
Onko ihonhoitotuotteiden valitseminen vaikeaa? Nyt avuksi voi saada DNA-testin, joka kertoo, mitä iho oikeasti tarvitsee
Pyyhkäise pumpulipuikolla poskeasi ja kohta tiedät, mitä DNA:si kertoo ihostasi. DNA:han perustuva kosmetiikka tekee ihonhoidosta yksilöllisempää ja siten tehokkaampaa.
Teksti

29.10.2022
 |
Eeva

Entä jos saisit parempia ja itsellesi sopivampia tuotteita, kun ensin tekisit DNA-testin? Vaikka ajatus voi kuulostaa tieteiselokuvan juonelta tai tutkijoiden villiltä ennustukselta, se ei ole enää sitä.

Yhä useammat ihonhoitobrändit kehittävät parhaillaan DNA-testejä ja DNA:han pohjautuvia ihonhoitotuotteita, joissa huomioidaan ihmisen yksilöllinen geeniperimä. Geenit kun ovat suurimmassa vastuussa siitä, kuinka nopeasti iho ikääntyy, miten ikääntyminen näkyy, kuinka herkästi iho pigmentoituu, miten helposti se herkistyy tai kuinka helposti finnejä tulee.

Kun normaalisti ihonhoitotuotteita tehdään joko kuivalle iholle, sekaiholle tai rasvaiselle iholle, DNA:han perustuvat ihonhoitotuotteet tekevät ihonhoidosta yksilöllisempää ja siten tehokkaampaa.

DNA:han perustuva kosmetiikka hoitaa yksilöllisesti

Ensimmäisenä DNA-pohjaiseen ihonhoitoon tarttuivat ruotsalaiset naiset, ihotautilääkäri Anne Wetter sekä tutkijaprofessori, dosentti Elisabet Hagert, jotka perustivat Allél-ihonhoitobrändin. Allél-tuotteet valitaan muutaman minuutin kestävällä testillä, joka analysoi 16 muunnelmaa DNA:sta.

Testi selvittää esimerkiksi, miten nopeasti kollageeni hajoaa ihossa, miten helposti iho ärtyy tai pigmentoituu. Testissä selvitetään myös elämäntyyliä, kuten tupakointia, ruokavaliota, stressitasoa, auringonottotapaa sekä unen määrää. Nämä kaikki vaikuttavat siihen, miten iho voi ja miltä se näyttää. Tämän jälkeen algoritmi muuntaa tiedot räätälöidyksi ihonhoito-ohjelmaksi.

Tanskalaiselta Nordic Healthilta taas on saatavissa sylkitesti, joka analysoi DNA:ta. Sen perusteella voi tilata yksityiskohtaiset ja yksilölliset ravitsemus- ja kauneudenhoitosuositukset.

Tänä syksynä markkinoille on tullut myös kotimainen DNA-testi, Puhdas+ Beauty DNA. Siinä tutkitaan kuutta ihon ominaisuutta: elastisuutta, kosteustasapainoa, antioksidanttista kapasiteettia, herkkyyttä auringonvalolle, hyperpigmentaatiota sekä ihon turvotusta sekä velttoutta.

Puhdas+ Beauty DNA -testi otetaan posken sisäpinnalta näytteenottopuikolla ja puikko lähetetään Puhdas+-laboratorioon analysoitavaksi. Parin viikon kuluttua saa testiraportin, jossa on yksityiskohtaista tietoa geeneistä. Raportin perusteella voi tilata iholle sopivan Beauty DNA -seerumin. Valittavana on kuusi erilaista tuotetta.

Kokeile näitä DNA-kosmetiikkatuotteita

Puhdas+ Beauty DNA -seerumeita on kuusi erilaista: Repair, Elastic, Flawless, Firm, Youth tai Moist. Testi maksaa 99 e ja seerumi noin 50 e.

Allél G-sarjan Kasvoseerumi vähentää ryppyjen syvyyttä ja kokoa kombuchan, mariatistelin, E-vitamiinin, karnosiinin ja pehmentävän rypäleensiemenöljyn avulla. 83,50 e.

Priori The Recovery Serum DNA fx 221 ei varsinaisesti ole DNA:han pohjautuva seerumi, vaan se korjaa ihon DNA-vaurioita entsyymeillä, C- ja E-vitamiinilla sekä ohrauutteella. 130 e.

Kommentoi +