Mitä eroa on 65 euron ja alle 20 euron nukanpoistajalla? Testasimme puolestasi
teknologiatesti
Mitä eroa on 65 euron ja alle 20 euron nukanpoistajalla? Testasimme puolestasi
Usko pois, myös nukanpoistaminen on laji, jossa voi satsata tai säästää. Selvitimme, millaisia eroja on hienomman ja halvemman nukanpoistajan välillä.
Teksti

Kuvat
,

23.4.2023

Milloin nukanpoistamisesta tuli yksi uusi kotityö? Ehkä silloin, kun joku keksi valmistaa sitä varten laitteen. Tai siksi, että meillä on kaapit täynnä nukkaantuvia tekstiilejä. Ilmeisesti myös jotkut kalliit luonnonkuidut, kuten kašmir, nukkaantuvat, mutta kašmirin hoito tuskin on massamarkkinoilla ilmenevä tarve.

Nykyään nukanpoistaja on vähän kuin silitysrauta: pakollisen oloinen kotitalouden laite, vaikkei itse olisikaan sen ahkerin käyttäjä. Nimittäin kun nukkaan alkaa kiinnittää huomiota, sitä onkin yllättävän paljon kaikkialla: trikoopöksyissä, collegepaidoissa, torkkupeitoissa, sijauspatjoissa, sohvakankaassa ja niin edelleen.

Nukkaa voi myös poistaa hyvin eri hintaryhmissä olevilla laitteilla. Selvitimme, mikä ero on kahdella erihintaisella nukanpoistajalla.

Nukanpoistajat kaksintaistelussa – näitä laitteita testasimme

  • Steamery Pilo no. 2 sävyssä salvia, 65 e.
  • Philips Fabric shaver, 19,90 e.

Markkinoiden tyylikkäin nukanpoistaja

Steamery Pilo no. 2 sävyssä salvia, 65 e.

Ensivaikutelma ja ominaisuudet

Luksuskokemus alkaa jo, kun pyörittelee nukanpoistajan viimeisen päälle mietittyä pakkausta käsissään. Se on kuin suunniteltu suoraan influenssereiden unboxing-videoihin. Ruotsalaisten markkinointiosaaminen hönkii laatikon joka sivulta. Tämä ei ole vain nukanpoistaja, vaan nukanpoistaja, jolla on missio: Haluamme inspiroida ja opettaa ihmisiä pitämään parempaa huolta vaatteistaan, lootan kyljessä ilmoitetaan englanniksi.

Nostelen sage- eli salvia-sävyisen nukapoistajan paketin auki. Se on kuin kalliin hajuveden monikerroksinen pakkaus. Nukanpoistaja on hienostuneen vihreän sävyinen ja lieriön mallinen. Pinnassa ei ole mitään, ainoastaan eleetön käynnistysnappi ja usb-c-liittimen kolo. Tämä ei pilaa pöydällä lojuessaan vaativaakaan sisustusta.

Pilon etu on ehdottomasti sen ladattavuus. Nykyihmisen sisällä asuvaa pientä ekoilijaa nimittäin ahdistaa aina vain lisääntyvä paristokäyttöisen tavaran määrä. Lienevätkö nämä akkukäyttöiset sen parempia, mutta ainakin säästyy patterirumbalta.

Ajan mukaisesti Pilon mukana tuleva usb-c-latausjohto on niin lyhyt kuin suinkin mahdollista. Laitteen luvataan latautuvan 2,5 tunnissa, ja täydellä akulla saa kaksi tuntia käyttöaikaa. Pilo no 2 kehuu myös olevansa markkinoiden levein eli tehokkain nukanpoistaja.

Käyttökokemus

Ensin Pilo no. 2 tuntuu käteen vähän kummalliselta, sillä siinä ei ole kahvamaista muotoilua kuten muissa vastaavissa laitteissa yleensä on. Pian design käy kuitenkin järkeen: tärkein käyttöohje nukanpoistajissa on, ettei niillä saa painaa kangasta liian kovaa. Lieriömuoto takaa sen, että laite pysyy kädessä, mutta sitä ei käytä liian voimakkaasti.

Poistan nukkaa ensin sijauspatjan päältä ja sitten lempi-collegestani. Jälki on sileää, ja nukat katoavat laitteen säiliöön. Laite on helppo avata ja kipata nukat roskiin. Teriin on jäänyt aika paljon nukkaa kiinni. Ne puhdistetaan mukana tulevalla pikkuharjalla

Plussat

+ tekee mitä lupaa eli poistaa nukkaa tehokkaasti

+ tyylikäs ulkonäkö

+ ladattavuus

Miinukset

- hinta

- pieniin teriin jää nukkaa ja ne on hankalampi puhdistaa

Alle 20 euron nukanpoistaja

Philips Fabric shaver, 19,90 e.

Ensivaikutelma ja ominaisuudet

Philipsin nukanpoistajalla ei ole upeaa nimeä eikä erikseen nimettyä värisävyä. Philips Fabric shaverin pakkaus on sellainen kuin kodinkoneiden paketit usein ovat: täynnä teknistä tekstiä ja lyhenteitä eri kielillä. Pienissä, koomisen puoleen taittuvissa piirroskuvissa yritetään havainnollistaa nukkainen tekstiili ennen ja jälkeen. Käyttöohje ja pieni puhdistusharja ovat koruttomasti Minigrip-pussissa.

Itse laite on musta ja muistuttaa erehdyttävästi takavuosien parranajokonetta. Ei ehkä kannata säilyttää sellaista tämän vieressä. Pyöreän, keskeltä avoimen muovisuojuksen merkitys ei valkene.

Tässäkin on vain on-off-nappula, laite käy kahdella AA-paristolla, jotka ovat pakkauksessa mukana. Nappula ja reunus ovat pronssinsävyistä glitter-muovia. Nukka kertyy erikseen irrotettavaan säiliöön.

Käyttökokemus

Testaan Philipsiä samaan sijauspatjaan ja collegepuseroon. Laite liukuu hyvin ja poistaa nukkaa tehokkaasti, vaikka siinä on ”vain” kolme terää Pilon kuutta terää vastaan. Kääntelen tekstiilejä, koetan erilaisia liikkeitä, suoria ja pyöreitä ja yritän havainnoida, olisiko laitteiden nukanpoisto-ominaisuuksilla jotakin eroa. Ei kyllä ihmissilmin havaittavaa eroa näy.

Philipsin käteen käyvän kahvan kanssa pitää enemmän varoa, ettei ala painamaan laitetta liikaa. Säiliöön on parin päivän käytön aikana kertynyt nukkaa, mutta terät ovat puhtaat.

Plussat

+ toimii hyvin

+ halvempi hinta

+ teriä ei tarvitse puhdistaa niin usein

Miinukset

- paristokäyttöinen

- ei niin tyylikäs

Kumpi nukanpoistaja voitti kaksintaistelun?

Kahden laitteen välinen kilpailu päättyi tasapeliin. Molemmat tekevät minkä lupaavat. Toinen on huomattavasti halvempi, toinen on huomattavasti paremman näköinen.

Pilo No 2:n latausominaisuus on plussaa, tosin laitteiden hintaeron kuromiseksi ostaa Philipsiin aika pitkään paristoja.

Kommentoi +