Paljetteja pallohihoilla, pinkin ja oranssin liitto ja ihanan väljä hopeamekko! Noora Dadu esittelee juhlakauden säkenöivimmät asut
juhlatyylit
Paljetteja pallohihoilla, pinkin ja oranssin liitto ja ihanan väljä hopeamekko! Noora Dadu esittelee juhlakauden säkenöivimmät asut
Näyttelijä-ohjaaja Noora Dadu esittelee vuoden upeimmat juhla-asut ja kertoo, mikä on hänen oman vaatekaappinsa aarre eli vanhin käytössä oleva vaate.
Teksti

Kuvat

13.12.2022
 | Päivitetty 8.12.2023
 |
Eeva

Pitkän kaavan mukaan

Täyspitkä juhlamekko on aina näyttävä.

Mekko 419 e, The FNRM / Liike.

Kimallus kunniaan

Pallomaiset hihat tuovat paljetit esiin.

Paljettimekko 499 e, Miia Halmesmaa / Liike.

Värillä on väliä

Voimakkaat värit loistavat tänä vuonna.

Mekko polysterielastansekoitetta 229 e, Karl Lagerfeld / Stockmann.

Koru täydentää tyylin

Hienostuneet korut kruunaavat juhlatyylin.

Eettisesti valmistetut korvakorut, hinta tiedusteltaessa, Hanna Tommola Jewellery. Mekko 100 e, vainio.seitsonen / Liike.

Yhdessä vahvat

Kun yhdistät kirkasta väriä ja neutraalia sävyä samaan asuun, kokonaisuus pysyy tasapainoisena.

Helsingissä mittatilauksena valmistettava pellavapusero 182 e, Atelier Laleh. Hame 190 e, Katri Niskanen. Nahkalaukku 1 590 e, Marni / Stockmann. Nahkasandaalit 86 e, Unisa.

Mukavuusalueella

Väljät linjat ovat nyt trendikkäitä.

Sifonki-mekko hopeisin yksityiskohdin 139 e, Vimma.
Näyttelij-ohjaaja Noora Dadu onnistuu yleensä tuhoamaan rakkaimmatkin vaatteensa. Salitrikoilleen hän toivoo pitkää ikää.

Miten kuvailisit tyyliäsi, Noora Dadu?

Tyylini vaihtelee aika paljon. Se elää vahvasti tilanteen ja oloni mukaan.

Perustyylini, johon aina jossain vaiheessa palaan, on aika androgyyni. Painotus on vahvasti mukavuudessa, ja viime aikoina olen panostanut erityisesti lökäpöksyihin. Aina välillä hankin jonkin iltapuvun ja kaikenlaisia ihmeellisiä kimaltavia hepeneitä ja korkokenkiä, mutten juuri koskaan käytä niitä. Ne tuntuvat naamiaisvaatteilta.

Myös sisäinen katse vaikuttaa tyyliin, se miten katsoo itseään. Nuorempana hain enemmän tietynlaista naishahmoa ja samastuin aika ankaraan ja arvottavaan katseeseen. Nykyään olen vapaampi.

Mikä on viimeisin hankintasi?

Ruosteenvärinen iso villatakki. Se on lämmin, pehmeä ja ihana.

Mikä on vaatekaappisi vanhin käytössä oleva vaate?

Varmaan äitini vanha Nanson musta korkeakauluksinen t-paita 1980- tai 90-luvulta. Se on ollut käytössä yli 30 vuotta ja kestää aina vain.

Mistä vaatteesta et luovu koskaan?

Olen niin rönttöpetteri, että olen onnistunut tuhoamaan kaikki rakkaimmatkin vaatteeni sotkemalla, juuttumalla teräviin asioihin, polttamalla tai väärällä pesuohjelmalla.

Toivoisin, että siniset salitrikooni kestäisivät ikuisesti tai edes elämäni loppuun saakka. Ne ovat tosi kivat päällä, ja niissä on kiva heilutella jalkoja, kun niiden ääriviivat tulevat näkyviin. Trikoilla on hyvät mahdollisuudet kestää: käyn salilla tosi harvoin ja silloin kun käyn, en syö, kokkaa tai sytytä avotulta siellä.

Tyyli Noora Makkonen

Meikki ja hiukset Fatma Bendris

Kuvauspaikka: Kukkatukku, Helsinki

Juttu on julkaistu Eevassa 05/22.

Kommentoi +