Näkyykö stressi myös ihossasi? Auta sitä näillä tuotteilla!
Kauneus
Näkyykö stressi myös ihossasi? Auta sitä näillä tuotteilla!
Kun sinä stressaat, niin tekee myös ihosi. Rauhoita mielesi ja ihosi - kokeile näitä täsmätuotteita.
Teksti

Kuvat

20.12.2021
 |
Trendi

Eikö ihosi pidä oikein mistään: se lehahtelee punaisena, näppyjä pukkaa koko ajan ja akne tai rosacea tuntuu vain pahenevan? Syy saattaa olla elämäntilanteessasi: jos sinulla on stressiä, sitä on myös ihollasi.

”Aivojen ja ihon yhteys on selkeä, ja muutokset aivojen kortisolitasossa voivat vaikuttaa ihoon. Erityisesti äkillinen sokkireaktio tai pitkään kestänyt stressi näkyvät ihossa”, sanoo vanhempi asiantuntija Lauren du Preez Vitamionista.

Ihon reaktiot voivat olla monenlaisia. Toisille ilmestyy pari näppyä, jollekin tulee kutiava ja punoittava ihottuma, kolmannella pahenee rosacea tai akne. Joillakin iho herkistyy niin, etteivät ennen hyvin sopineet tuotteet enää käy.

Reaktiot ovat usein voimakkaampia rasvaisessa ihotyypissä, jossa muutenkin näkyy herkemmin hormonaalisten muutosten vaikutukset.

Suojaa ihoa stressiltä

Ihon stressiin auttaa sama kuin stressiin yleensä: elämän rauhoittaminen ja mielen hyvinvoinnin lisääminen. Myös ihon suojaaminen ulkoisilta stressitekijöiltä kuten kovalta auringonvalolta, saasteilta ja lämpötilan vaihteluilta kannattaa.

Akuuttia stressireaktiota on helpompi hoitaa: lemahduksia ja tulehdusta voi helpottaa ihoa rauhoittavilla tuotteilla, jotka parantavat ihon vastustuskykyä.

Jos stressi on jatkunut pitkään mielessä ja ihossa, se kaipaa pitkäjänteisempää hoitoa. Tehokas apu on A-vitamiini, joka auttaa ihoa uudistumaan. Jos sitä ei ole käyttänyt aikaisemmin, se kannattaa aloittaa varovaisesti. Myös antioksidantteja sisältävät tuotteet auttavat ihon soluja uusiutumaan.

”Uusi raaka-aine on Japanista tuleva malakiitti. Myös se auttaa ihoa korjaamaan stressin tuomia vaurioita.”

Talvi voi stressata ihoa niin paljon, että ihotyyppikin muuttuu hetkellisesti. Pakkaskelit ja sisätilojen lämmitys voivat saada ihosta herkemmän ja kuivemman.

Malakiittiuutetta sisältävä yöseerumi sopii erityisesti uupuneille ja stressin kireyttämille kasvoille. Seriénce-yöseerumi 95,50 e, Environ.
Päivävoide lupaa suojata ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä, kuten saasteilta ja siniseltä valolta. Urban Life Collagen Revitalizing -voide 25 e, Saapio.
Voide suojaa kasvojen ihoa muun muassa saasteilta ja UV-säteiltä sekä vahvistaa ihon suojakerrosta. Cera Repair Barries -voide 23 e, ­Biotherm.
Kevyessä voiteessa on A-vitamiinia ja kasviperäistä bakuchiolia. Aluksi voidetta kannattaa käyttää vain joka toinen yö. Bella-yövoide 13,90 e, ­Orion.
Syväkosteuttava seerumi auttaa silmien siristelystä tulleisiin juonteisiin. Night Repair Matrix -silmänympärysseerumi 69 e, Estée Lauder.
A-vitamiinia sisältävä seerumi aktivoi soluja uudistumaan. Sisältää myös antioksidanttista E-vitamiinia. Age Delay -seerumi 23, 50 e, Aco.

Kommentoi +