Anna iholle aikaa, jumppaa ja lämpöä – näin teet ihanat kasvohoidot kotona
Kauneus
Anna iholle aikaa, jumppaa ja lämpöä – näin teet ihanat kasvohoidot kotona
Kasvosi kaipaavat talven jälkeen hellää hoivaa. Näillä kotikonsteilla saat ihanan ihon.
Teksti

Kuvat
,

5.5.2021
 |
Kauneus ja Terveys

1. Vaahtoa rauhassa

Tehoaineet imeytyvät huomattavasti paremmin puhtaaseen kuin pesemättömään ihoon. Ota mallia japani­laisista ja tee kaksoispuhdistus. Se on tymäköitä ihonpuhdistuksia hellävaraisempi ja tehokkaampi tapa. Ensin on puhdistusbalsamin tai -öljyn vuoro. Niiden rasva liuottaa myös vedenkestävän meikin. Toinen vaihe on geelipuhdistus, joka pesee ihon raikkaaksi ja syväpuhdistaa ihohuokoset. Jos kaksoispuhdistus tuntuu työläältä, kokeile kotikäyttöön tarkoitettua ultra­äänipuhdistajaa. Liu’uta sitä pitkin kasvoja, jolloin laitteen korkeataajuiset ultrasooniset aallot syväpuhdistavat ihon hellävaraisesti ja tehokkaasti. Älä unohda kasvovettä. Jos ennen ajateltiin, että kasvovesi on puhdistuksen viimeinen vaihe, nykytuotteet ovat niin hoitavia, että kasvovesi on itse asiassa ihon kosteutuksen ensimmäinen tai joskus jopa ainoa askel.

Clarins Expert Cleanser Total Cleansing Oil -puhdistusöljy, 35 e. Atopik Hydrate Puhdistusgeeli, 18,50 e. Dr. Hauschka Lotion Tonifiante Facial Toner -kasvovesi, 32 e. Beautybic Ultraäänipuhdistaja, 74 e.

2. Kuori tehot esiin

Kuorinta pehmentää ihon pintaa, mutta se myös raivaa tietä tulevien vaiheiden tehoaineille. Myös herkkää ja kuivaa ihoa kannattaa kuoria. Jos sinulla on couperosaa, vältä rakeista kuorintaa ja kokeile sen sijaan hellävaraisempaa PHA-happokuorinta-ainetta. PHA-hedelmähappo ei ärsytä ihoa vaan kuorii kevyesti, kosteuttaa tehokkaasti ja vahvistaa ihon omaa suojaa. Salisyylihappoa sisältävä rakeinen kuorinta sopii rasvaiselle iholle, joka on kuivaa ja herkkää ihoa paksumpi. Jos kuorit hapoilla, muista aurinkosuoja (vähintään SPF 30), sillä hapot herkistävät ihoa pigmenttimuutoksille.

Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder, 73,10 e, ja Exuviance Professional Glycolic Polish, 62 e, sopivat kaikille paitsi herkkäihoisille. Allergiasertifioitu Ecooking Face Scrub käy herkälle iholle, 26,70 e. Lumene Puhdas Deeply Purifying Birch Scrub on paras rasvaiselle ja seka­iholle, 9,90 e.

3. Lainaa keittiöstä!

Hiero huulet pehmeiksi ja sileiksi kiinteällä hunajalla.

4. Kollageenia, kiitos

Lisää kollageenia aamusmoothieen. Jauhe sitoo ihoon kosteutta ja tuo kimmoisuutta.

Vivania Beauty Collagen Natural -jauhe, 18 e.

5. Anna iholle lämpöä

Saunailta on paras naamiointi-ilta, sillä löylyt avaavat ihohuokoset ja tekevät ihosta vastaanottavaisen tehoaineille. Jos sinulla ei ole saunaa, lämmitä iho höyrykylvyllä. Kylmään vuodenaikaan voit naamioida ihoa jopa kolmekin kertaa viikossa ilman, että on vaaraa ylihoitamisesta. Jos sinulla on sekaiho, tee kuten kosmetologit ja levitä rasvaiselle t-alueelle (otsa, nenä ja leuka) savipohjainen puhdistava naamio ja kuiville alueille ravitseva ja kosteuttava naamio. Samea iho kirkastuu C-vitamiininaamiolla.

Shiseido Waso Purifying Peel Off Mask puhdistaa ihoa ja supistaa ihohuokosia, 39,90 e. Esse Probiotic Clay Mask -savinaamio rauhoittaa stressaantunutta ihoa, 41 e. Lancôme Rénergie Multi-Lift Ultra Wrap Mask silottaa, kirkastaa ja napakoittaa ihoa, 19 e.

6. Treenaa lihaksia

Ihonhoitoon on nyt jos jonkinlaista kotilaitetta, ja välineurheilu on jopa suotavaa. Napakoita kasvoja mikrovirralla. Laite johtaa pieniä määriä mikrovirtaa ihoon ja aktivoi kasvolihaksia kuten pienoiskuntosalilaite. Levitä alle vesipohjaista seerumia, geeliä tai voidetta. Voit myös kokeilla rullausta ja lisätä ihon kollageenin tuotantoa. Lyhyet kotineulat (0,2 millimetriä) tehostavat aineiden imeytymistä ja pitkät puolen millimetrin neulat nopeuttavat ihon uudistumista. Iho ei rikkoudu, kunhan neulat ovat teräviä. Hoidon ei pitäisi myöskään sattua. Kuten urheilussa, toisto on tehokasta mutta liika on liikaa. Kaksi rullauskertaa viikossa riittää. Muista desinfioida rulla ennen käyttöä ja levitä lopuksi rauhoittava voide tai seerumi.

Foreo Bear -mikrovirtalaite, 299 e. Swiss Clinic Skin Roller, 59 e.

7. Ulota hoito rintavakoon asti

Lopetatko useimmiten ihonhoidon leukaperiisi? Kaula ja dekoltee kaipaavat vähintään saman verran huomiota kuin kasvot. Kaula on lähes yhtä paha ikääntymisestä kertova kielikello kuin silmänaluset ja kädet. Hoidon laiminlyömisen huomaa usein vasta, kun on jo vähän liian myöhäistä. Ennakoi ja ulota kuorinta, naamiointi ja rasvaus rintavakoon asti. Kasvotuotteetkin riittävät, mutta kaulalle ja dekolteelle tarkoitetut voiteet ja seerumit on suunniteltu juuri näille herkästi rypistyville ja veltostuville alueille. Tuotteet kiinteyttävät ja taklaavat myös toiseksi tyypillisimmän ongelman: ne tasoittavat ja kirkastavat ihon­sävyä ja vaalentavat pigmenttimuutoksia.

Oriflame Novage Sculpting Neck & Decollete Serum, 50 e. Clarins Extra-Firming Youthful Lift Neck & Décolleté Care, 77 e. Sisley Neck Cream Enriched Formula, 163 e.
Yöllä iho korjaa itseään. Levitä siksi ennen unia kaikista tehokkaimmat aineet.

8. Pane iho kuurille

Seerumit eli tehotiivisteet on yleensä tarkoitettu kuuri­luontoiseksi hoidoksi. Kuuri kestää seerumipullon verran. Ainoa poikkeus on kosteuttava seerumi, jota voi käyttää läpi vuoden. Valitse tehotiiviste ihosi kulloisenkin tarpeen mukaan. Talven jälkeen samea iho kirkastuu ja ihon sävy tasoittuu hedelmähappoja tai C-vitamiinia sisältävällä seerumilla. Levitä se iholle ennen voidetta. Seerumi imeytyy silloin paremmin mutta auttaa myös sen päälle levitettävän voiteen vaikuttavia aineita kulkeutumaan ihon syvempiin kerroksiin. Voide lukitsee tehotiivisteen ihoon.

Kiinteyttä tuo Evolve Organic BioRetinol + C Serum, 32 e. Sameaa ihoa kirkastaa La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum, 43 e ja aikuista ihoa silottaa L’Oréal Paris Revitalift Filler 1,5% Hyaluronic Acid Anti-Wrinkle Serum, 21,90 e.

9. Hiero väri pintaan

Ota tavaksi hieroa yövoide kasvoille sivelyn sijaan. Hieronta lisää pintaverenkiertoa, poistaa turvotusta ja tehostaa voiteen imeytymistä. Tehostunut pintaverenkierto näkyy kasvoilla myös aiempaa terveempänä värinä. Oikea hieronta­suunta on aina ylöspäin: aloita kaulalta ja etene otsaa kohti. Jos haluat lisätehoja, ota avuksi turvotusta vähentävä ja rentouttava jaderulla tai paristoilla toimiva hierontatikku. Ohut silmän­ympärysiho on ainoa kasvojen alue, jota ei pidä hieroa. Siksi silmänympärysvoidekin tulee levittää taputellen, jotta pergamenttimainen iho ei veny eikä rypisty.

Beautybic Beauty Bar, 45 e. Yin Your Skin Kuulas Jaderulla, 24,90 e.

10. Hoida kylmällä

Jääkaapinviileä silmänympärysnaamio vie turvotuksen pois.

Kocostar Princess Eye Patch -lappunaamio, 20 e.
Kommentoi +