Näin ostat tuoksun netistä – ilman testinuuhkaisua!
Kauneus
Näin ostat tuoksun netistä – ilman testinuuhkaisua!
Tyhjenikö hajuvesipullo, etkä tiedä, minkä ostaisit seuraavaksi ja miten ostos hoidetaan etänä? Selvitimme, miten onnistuneen tuoksuostoksen voi tehdä netissä – ilman tuoksun tuoksua.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 26.5.2021
Trendi

1. Tutki tuoksun kuvailua.

Rakastatko jasmiinia tai sitrusta? Etsi niitä tuoksun kuvailusta. Tuoksuissa on usein kolme osaa: ensituoksu, sydäntuoksu ja pohjatuoksu. Jos haluat lempiraaka-aineesi tuoksuvan vahvasti, sen olisi hyvä olla sydän- tai pohjatuoksussa, sillä ensituoksu haihtuu iholta nopeasti. Jos et tiedä tarkasti, mistä kukista, hedelmistä tai puista pidät, jo tieto siitä, pidätkö enemmän kukkaistuoksuista tai itämaisista tuoksuista, voi auttaa valinnassa.

2. Luota brändiin.

Onko sinulla monta tuoksua Hugo Bossilta tai Byredolta? Jos olet tykästynyt saman brändiin 2–3 tuoksuun, on todennäköistä, että pidät brändin muistakin tuoksuista. Monella yrityksellä on oma tapansa tehdä tuoksuja sekä patentoida ainesosia. Siksi suosikkibrändiesi uutuustuoksuissakin voi olla jotain, mistä pidät.

3. Etsi kokemuksia.

Ystävän suositukset eivät välttämättä osu oikeaan, sillä hänen iholleen sopiva tuoksu voi olla sinun ihollasi kitkerä. Yhden mielipiteen sijaan etsi satoja. Tuoksuihin keskittyvältä Fragrantica-sivustolta saa nopeasti tietoa, miten käyttäjät arvioivat esimerkiksi tuoksun pysyvyyttä ja vahvuutta. He myös kertovat, minkä klassikkotuoksun kaltainen uutuus on.

4. Luo oma tuoksu kerrostamalla.

Jos tuoksuvalinta ei mennyt ihan nappiin tai haluat vaihtelua tuoksuihisi, laita tuoksuja päällekkäin. Esimerkiksi intensiivinen, tumma juhlatuoksu sopii hyvin arkeenkin, jos sen päälle suihkauttaa kevyttä sitrustuoksua.

Juttu julkaistu aikaisemmin Trendissä

Kommentoi +