Näin ostat hajuveden lahjaksi
Kauneus
Näin ostat hajuveden lahjaksi
Viisi kikkaa, joilla onnistut ostamaan tuoksun lahjaksi.
Teksti

Kuvat

17.12.2019
 |
Trendi

Älä kiirehdi

Tuoksu muuttuu iholla tuntien saatossa, joten älä kiirehdi ostoksilla. Suihkuta tuoksuja tuoksukortteihin ja kävele hetken ympäriinsä. Ota huomioon tuoksun eri osat: tuoksut koostuvat alku-, sydän- ja pohjatuoksusta. Alkutuoksussa on sitruksisia ja raikkaita raaka-aineita, jotka haihtuvat iholta nopeimmin ja jotka haistaa tuoksusta ensimmäisenä. Sydäntuoksussa on kukkaisia, hedelmäisiä ja mausteisia raaka-aineita, ja ne kestävät iholla noin kaksi - kolme tuntia. Pohjatuoksu tulee selkeimmin esiin vasta muutamien tuntien jälkeen, joten se voi määritelläkin yllättäen, tykkääkö kantaja tuoksusta.

Tunne lahjan saaja

Kysy kosmetiikkamyyjältä apua ja kuvaile tälle lahjan saajan luonnetta, tyyliä, ja sitä, mitä uskot lahjan saajan haluavan tuoda itsestään esiin. Myös ikä voi olla hyödyllinen tieto. Pohdi myös, haluaako lahjan saaja raikasta, luonnollista ja kevyttä tuoksua. Vai onko hän syvemmän ja mausteisemman tuoksun ystävä? Rakastaako hän klassista pukeutumistyyliä vai bongaileeko hän trendejä? 

Suosi suosittua

Lahjoissa voi hyvin tukeutua klassikkoihin, koska ne ovat syystä suosittuja. Kysy myyjältä, mikä tuoksu on ollut vahva menestyjä parin vuoden ajan. Limited edition -tuoksuja ei kannata välttämättä hankkia, sillä ne saattavat mennä metsään, tai sitten niitä saa metsästää jatkossa urakalla.

Hurahda

Hifistele ja tutustu 56 000:een tuoksuun Fragrantica.com-sivustolla. Sivustolla äänestetään vuosittain eri kategorioissa kymmenen parasta tuoksua. Lisäksi siellä voi keskustella tuoksuista, tutustua raaka-aineisiin, etsiä tuoksuja maakohtaisesti tai valita tuoksun pullon sävyn perusteella.

Mieti ekologisuutta

Jos lahjan saaja arvostaa erityisen paljon ekologisuutta, valitse luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikan tuoksut säilyvät tosin iholla heikommin – ellei niitä lisäile reippaasti tai suihki vaatteisiin ja hiuksiin. Synteettinen tuoksumaailma ei ole kovin pitkällä vastuullisuudessa. Pakkausmateriaalia ja uudelleentäyttömahdollisuutta voi sen sijaan miettiä. Googlaa ja kysy, minkä brändien pullot voi täyttää uudelleen.

Asiantuntija: Sirowa Finlandin kouluttaja Suvi Halonen.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendin ja Lilyn uutiskirjeessä.

Kommentoi +