Näin lakkaat kynnet oikein
Kauneus
Näin lakkaat kynnet oikein
Hyvä tekniikka, harkittu työjärjestys ja laadukkaat välineet nostavat koti­manikyyrisi uudelle tasolle.
Teksti

Kuvat
,

20.4.2015
 |
Kauneus ja Terveys

Kolme lakkaa ja pikakuivattaja

Valitse aluslakka, joka sopii kynsillesi. Saatavilla on versioita, jotka vahvistavat, kovettavat, kosteuttavat, ravitsevat, täyttävät koloja ja häivyttävät keltaisuutta. Tasaiset ja vahvat kynnet on helppo lakata, ja lopputulos näyttää hyvältä ja kestää pitkään.

  • Kun hankit värilakkaa, kokeile testeriä. Mieti, tuntuuko sivellin näppärältä ja onko se sopivankokoinen sinun kynsillesi. Tunnustele myös, istuuko sivellin käteen, levittyykö lakka sulavasti ja peittääkö se tarpeeksi.
  • Pikakuivattava lakka, tipat tai suihke on hyvä apuri kärsimättömälle ja kiireiselle. Pikakuivattajan ansiosta huolellinen lakkaus ei sotkeudu, kun puet sukkia tai kaivat bussikorttia laukusta.
  • Päällyslakka tasoittaa värilakan pinnan, suojaa kolhuilta ja pidentää lak­kauksen kestoa. Voit valita lakan, joka lisää kiiltoa, antaa mattapinnan, loistaa pimeässä tai tuoksuu hyvältä. Päällyslakkaa voi käyttää myös pikakuivattajan päällä.

Kokeile myös: Kynsien huuhteleminen jääkylmässä vedessä nopeuttaa lakan kuivumista.

Lakkaus onnistuu parhaiten hyvin hoidettuihin kynsiin

Leikkaa ja viilaa kynnet samanpituisiksi. Voitele kädet ja anna voiteen imeytyä. Painele kynsinauhat hellästi siisteiksi, poista rasva kynsiltä lakanpoistoaineella, levitä aluslakka ja anna sen kuivua.

Lakkaa yksi kerros ja kynsi kerrallaan

Aloita oikeasta pikkusormesta, jos olet oikeakätinen, ja vasemmasta, jos vasenkätinen. Levitä ensin kerros värilakkaa kynnen kärkeen poikittaisvedoin. Sivele reunasta reunaan kärjen muodon mukaan kaareutuvilla poikittaisvedoilla.   

Levitä lakkaa yhdellä vedolla keskelle kynttä

Aloita muutama milli kynsinauhan yläpuolelta. Työnnä sivellintä kevyesti kynsinauhaa kohti. Jatka tasaisella pystyvedolla kynnenkärkeen asti. Lakkaa on siveltimessä sopivasti, kun se peittää muttei valu.

Lakkaa kynnen sivut vuorotellen pitkittäisvedoin

Aloita tyvestä ja seuraa kynnen reunan muotoa kärkeen. Puhdista sotkut iholta lakanpoistokynällä. Lakkaa kaikki kynnet tarvittaessa toiseen kertaan ja viimeistele pikakuivattavalla päällyslakalla.

Kommentoi +