Näihin kasvohoitoihin rakastut! Gua sha -hemmottelu, hiiliputsaus ja muut uudet kasvohoidot
Kauneus
Näihin kasvohoitoihin rakastut! Gua sha -hemmottelu, hiiliputsaus ja muut uudet kasvohoidot
Maskin alla muhineet kasvot ansaitsevat erityistä hemmottelua ja trendikkään tehokäsittelyn. Nämä kasvohoidot osoittautuivat superhyviksi.
Teksti
,

Kuvat

31.1.2022
 |
Trendi

1. Iho kuntoon valon nopeudella

Maailmalla yksi hoito kiinnostaa ylitse muiden: led-valo­terapia. Sen kehitti alun perin Nasa, kun se mietti astronauttien haavojen hoitoa avaruudessa.

Sinulle, jos... olet kokeillut jo kaikkea ja haluat monipuolisen hoidon. Kolme eri aallonpituutta vaikuttavat ihoon eri tavoin: yksi iskee epäpuhtauksiin, toinen kiihdyttää ihon uusiutumista ja kolmas rauhoittaa.

Parasta: Nopeus. Led-valolaite napsautetaan päälle ja käsittely kestää kaksikymmentä minuuttia.

Yllättävintä: Hoidon aikana silmät suojataan, mutta silti valoilmiö on mieletön. Mieli täyttyy kirkkaudella ja kokemus on suorastaan meditatiivinen.

Tehot: 3/5. Iho näyttää hoidon jälkeen aiempaa tasaisemmalta, mutta vaikutus ei ole yhtä radikaali kuin vaikkapa happohoidon jälkeen.

Hemmottelun taso: 5/5. Kuin olisi taivaaseen tupsahtanut. Kun led-vaikutti kasvoihin, jalat saivat hieronnan.

Dermalux Flex -valoterapia alkaen 60 e.

2. Kirurginveitset esiin

Dermaplaning-hoito on hyvin yksinkertainen. Kirurginveitsellä kuoritaan ihosta kuollut ihokerros ja samalla irtoaa poskista nukka ja pidemmätkin karvat. Ihosta tulee kiiltävän kuulas ja tehohoitoaineet imeytyvät paremmin ihoon.

Sinulle, jos... ihosi tuntuu samealta ja kuivalta eikä kotona tehtävät kuorinnat tunnu auttavan. Veitsi poistaa kuolleen ihon paremmin kuin kuorinta-aineet. Veitsikuorinta sopii myös heleyttäväksi hoidoksi juuri ennen juhlia.

Parasta: Lopputulos. Iho hehkuu ihan eri tavalla kuin ennen ja ihon pinta tuntuu aktiiviselta – melkein voisi kuulla, että iho alkaa uusiutua. Hoidon voi tehdä melkein kaikille: vain aktiivinen akne tai lukuisat luomet estävät hoidon.

Yllättävintä: Kuorinnan tekeminen veitsellä on jo itsessään hyvin yllättävää. Se ei satu, eikä iho reagoi lehahtamalla veitsellä rapsutteluun. Lohduttavaa on, ettei posken nukka ala kasvaa nopeammin tai paksumpana poistamisen jälkeen.

Tehot: 4/5. Selkeästi tehokkaampi kuin peruskuorinta. Iho tuntuu erilaiselta, puhtaammalta. Hoidon jälkeen seerumit tuntuvat hulahtavan ihoon! Kannattaa siis laittaa kaikki tehokkaimmat tuotteet ja kosteuttajat iholle lähipäivinä. Kuorinta ei kuitenkaan järkytä ihoa liikaa: vain päivän kaksi pitää välttää hikoilua ja saunomista. Aurinkosuojan käyttöä kannattaa jatkaa pidempään. Kuorinnan voi uusia korkeintaan neljän viikon kuluttua.

Hemmottelun taso: 3/5. Rapsuttelu on rauhallista ja miellyttävää. Jos haluaa hoidon aikana jutella, pitää huolehtia siitä, ettei ilmehdi liikaa tai tee äkkinäisiä liikkeitä – veitsi on ihossasi kiinni lähes koko ajan. Kuorinnan voi tehdä erikseen tai yhdistää kasvohoitoon, jolloin kokemuksesta voi tulla hemmottelevampi.

Dermaplaning 60 min, 99 e, Nordic Med Spa Helsinki, Hyvinkää, Turku ja Tampere.

3. Täydessä transsissa

Yin Your Skin Pro -hoidossa yhdistyvät lymfahieronta, sidekudoshieronta ja kiinalaisen lääketieteen gua sha. Sen on kehittänyt Suomen oma kauneusguru Katja Kokko. Hoidossa kasvot, päänahka, kaula ja dekoltee käsitellään gua sha -lastoilla ja ylellisillä öljyillä.

Sinulle, jos... haluat poistaa kasvoilta turvotuksen ja hemmotella itseäsi. Hoidosta saa myös hyviä huomioita koti-gua shaahan, esimerkiksi sen olennaisen tiedon, miten kovaa gua sha -kammalla kannattaa painella.

Parasta: Syvärentoutus. Ajantaju katoaa ja mieli uppoaa miellyttävään horrokseen. On vaikea sanoa, onko hereillä vai unessa, mutta olo on levollisempi kuin vuosiin.

Yllättävintä: Kun transsi hoidon jälkeen hiljalleen väistyy, mieli on harvinaisen virkeä. Loppupäivän työt hoituvat hetkessä ja fiilis on voittamaton.

Tehot: 4/5. Nesteet lähtevät näkyvästi liikkeelle: poskipäät pomppaavat hoidon jälkeen esiin ja turvotus silmien ympäriltä on laskenut. Myös ihon sävy on tasainen ja ihon pinta kuultaa.

Hemmottelun taso: 6/5. Rentouttavin hoito, jota olen koskaan kokeillut. Tähän on pakko päästä uudelleen! Tiedän myös, mitä jatkossa ehdotan hemmottelulahjaksi vauvakutsuille ja polttareihin.

Yin Your Skin Pro -kasvohoito 90 min, 149 e, Jolie Spa.

4. Uusi naama hapoilla ja hiilellä

Oletko koukussa happohoitoihin, jotka silottavat ihon hetkessä? Siinä tapauksessa haluat testata V Carbon -hoitoa. Aktiivihiili puhdistaa huokoset ja tymäkkä seos muun muassa maito- ja glykolihappoja kuorii ihon tehokkaasti. Hoidon spesiaalimauste on gabellina-niminen molekyylikompleksi, joka tiivistää ja siten kohottaa ihoa.

Sinulle, jos... haluat häivyttää ihon juonteita ja liftata kasvoja lounastunnilla. Hoito on ohi puolessa tunnissa. Käsittelystä hyötyy myös epäpuhdas kasvojen iho ja löystynyt, arpinen vartalon iho.

Uskomattominta: No morjensta! Kasvot näyttävät heti hoidon jälkeen kuin uusilta. Poissa on rankan vuoden kuluttama harmaa ja väsynyt lärvi ja tilalla heleä, kirkas ja tasainen iho. Poskipäätkin näyttävät hitusen pulleammilta.

Harmillisinta: Hoitoon jää koukkuun – ja sitä suositellaankin kolmen hoidon sarjana, mikä näkyy pankkitilillä.

Kipukerroin: Ihoa kihelmöi muttei kirvellä kuten perinteisessä happokuorinnassa. Kasvoja on suojeltava muutama päivä auringolta, mutta iho ei hilseile eikä kuoriudu.

Tehot: 4/5. Kuorii kuin tehokas hiomakone vanhan tuolin pinnan.

Hemmottelun taso: 2/5. Nukahtaa ei ehdi mutta rentoutua kyllä.

V Carbon system -hoito alkaen 119 e.

5. Taktista sormipeliä

Tanskassa kehitetyssä pHformulan Inside Out Touch -terapiassa yhdistyvät vyöhyketerapia, akupunktio ja neuro­anatomia. Kasvojen ihoa hierotaan ja painellaan napakasti ruusunmarjaöljyllä, ihon tarpeiden mukaan valitun hoidon mukaisesti.

Sinulle, jos... rakastat hierontoja ja haluat kerrankin helliä selän sijaan kasvojasi.

Parasta: Ihmisen kosketus, jonka tarkkuuteen ei yllä yksikään kone. Hoitajan sormet painautuvat taktisesti juuri sinne, missä kireys tuntuu, ja olo on todella erityinen, jopa rakastettu.

Yllättävintä: Mielen matka. Vaikka hoito tapahtuu pään ulkopuolella, pään sisälläkin sädehtii. Hoidon jälkeen olo on superrentoutunut.

Tehot: 3/5. Yksinään hoito on ennen kaikkea rentouttava, mutta kun sen yhdistää esimerkiksi hapoilla tehtävään pinnoitushoitoon, tulos on silminnähtävä. Tein juuri niin ja kadotin kerralla korona-ajan jäljet tukkoisista ihohuokosista pigmenttiläiskiin.

Hemmottelun taso: 5/5. Hoidon jälkeen on pakko etsiä YouTubesta kasvohierontavideoita ja alkaa painella kasvoja.

pHformulan Inside Out Touch -terapia alkaen 50 e.

Juttu on julkaistu Trendissä.

Kommentoi +