Myönnä pois, sinäkin rakastat teinisarjoja!
Kulttuuri
Myönnä pois, sinäkin rakastat teinisarjoja!
Rakastitko Skamia ja kaipaat jotain samanlaista katsottavaa? Listasimme sarjat, jotka ilahduttavat myös entisiä nuoria.
Teksti

Kuvat

12.5.2020
 |
Trendi

Oletko sinäkin entinen nuori, joka uppoaa mielellään hetkeksi teinielämän ongelmien seuraamiseen? Silloin tiedät, miten paljon hyvin tehdyistä teinisarjoista voi oppia vaikkapa nykynuorten elämästä tai kulttuurieroista!

Jos siis rakastuit Skamiin, joko tutustuit näihin?

Bileet. Yksi yö, yhdet bileet. Kenellä oli salasuhde, kuka otti toisesta alastonkuvan ja mistä ilmestyi myös ase? Noin vartin jaksoissa selviää, mitä malmöläisnuorten elämässä oikein tapahtuu. Yle Areena.

Derry Girls. Kevyttä ja hauskaa katsottavaa neljän teinitytön elämästä Pohjois-Irlannissa 1990-luvulla. Jokainen päähenkilö onnistuu ärsyttämään vastenmielisyydellään ja hellyyttämään täydellisellä teineilyllä. Netflix.

End of The F**king World. Melankolisen hauska ja karmaisevan viihdyttävä kertomus hieman överistä teinirakkaudesta ja iästä, johon tuskin kukaan meistä haluaa palata. Netflix

Glee. Klassinen koulusarja, jossa on kaikki tutut hahmot: epäsuositut oppilaat, koulun kaunein tyttö, urheilusankari ja hölmöjä ja luotettavia opettajia. Mutta ne lauluesitykset ovat kyllä hienoja, jos sellaisista sattuu tykkäämään. 6 kautta. Netflix.

Hasbeen. Tarina entisestä teinitähti Niklaksesta, jota painaa teinitähden maine ja epätietoisuus omasta paikasta. Roolissa on hurmaava Johannes Brotherus, ja hänen parasta ystäväänsä Sallaa esittää ihana Mimosa Willamo. Kiinnostava tarina ja saa miettimään tosielämän teinitähtien kohtaloa. Kaksi kautta + yksi ekstrajakso. Yle Areena.

Never have I ever. Mindy Kalingin ja Lang Fisherin käsikirjoittama komedia on raikasta katsottavaa teinien mielenmaisemasta, ihastuksesta, äitisuhteista ja ystävyydestä. Tässä on kaikki mitä teinisarjalta toivoo! Netflix.

Sekasin. Mielenterveysasioista ei ole aina helppo tehdä sarjaa, mutta psykiatrisen sairaalan suljetusta osastosta kertova sarja koukuttaa. Samaistuttavia asioita ja uusia oivalluksia mielenterveyskuntoutujan näkökulmaan. Onneksi kausia on tehty kaksi! Yle Areena.

Semester. Jos tykkäsit Skamista, katso Skamin Chrisin oma sarja. Hän esittää Erlingiä, joka etsii paikkaansa ulkomaan reissujen jälkeen. Luvassa rakkautta ja haastavia ihmissuhteita. Lyhyitä jaksoja on tehty ahmittavaksi kolmen kauden verran. Yle Areena.

Sex Education. Nerokas brittisarja päivittää seksuaalivalistuksen nykypäivään. Tarinan keskiössä on seksuaaliterapeutin poika Otis, joka päätyy puolivahingossa koulun seksuaalineuvojaksi ystävänsä Maeven kanssa. Hurmaavien hahmojen tarinat syvenevät jakso jaksolta, ja tuoreet ajatukset parisuhteista ja seksistä tekevät sarjasta 2020-luvun nuorten Sinkkuelämää-mukaelman. Naurattaa ja liikuttaa sekä ilahduttaa upealla visuaalisuudellaan. 2 kautta. Netflix.

Skam. Klassikkosarja, joka herättää yhä ihastusta sekä puhetta siitä, mikä kausista oli todella paras. Vielä ehtii katsoa sarjan monta kertaa, sillä sarjan kaikki kaudet ovat nähtävillä Yle Areenassa kesään 2021 asti. Yle Areena

Stranger Things. Pikkukaupungissa tapahtuu yliluonnollisia. Juonen keskiössä ovat teinipojat, jotka tutustuvat outoon tyttöön, jolla on outo nimi, Eleven. Kun yksi pojista katoaa, käy selväksi, että pimeä uhka on todellinen. Nuorten näyttelijäsuorituksia on ihailtava, ja päähenkilö Millie Bobby Brown kannattaa ottaa seurantaan myös tosielämässä (vaikuttava tyyppi ja tyyli!). Jännittävässä sarjassa nähdään myös Winona Ryderin upea paluu. 3 kautta. Netflix.

17 - Sytten. Norjalaiset osaavat tehdä nuorten sarjoja! Tämä norjalais-somalialaisesta Abdista kertova sarja on myös hyvää yleissivistystä siitä, miten kulttuurierot näkyvät nuorten maailmassa. Abdi haluaisi elää norjalaisten nuorten elämää, mutta perhe odottaa häneltä muuta – eikä rahaakaan ole aina niin kuin muissa perheissä. Yle Areena.

Sabrina. Teininoita Sabrinan modernissa versiossa Sabrinaa näyttelee upea Mad Men -sarjasta tuttu Kiernan Shipka. Sabrina on puoliksi noita ja puoliksi ihminen, joka opiskelee sekä tavallisessa highschoolissa että saatanaa palvovassa Yön kirkon oppilaitoksessa. Sabrina kamppailee kuolevaisuutensa ja noitapuolensa välillä ponnekkaasti ja katsoja odottaa jännityksellä, onko päähenkilö hyvis vai pahis. Kolme kautta. Netflix.

Puuuttuiko sinun suosikkisi listalta? Kerro se kommenteissa!

Kommentoi +