Miten sitä olisi ainakin ulkoisesti zen? Pörröasu, balettineule ja muut ihanat kotivaatteet
Kotiasut
Miten sitä olisi ainakin ulkoisesti zen? Pörröasu, balettineule ja muut ihanat kotivaatteet
Kun oloasun valintaperusteena on ihanuus, siinä viihtyy myös kodin ulkopuolella. Tyylimuusana kotiasuille on malli Rosie Huntington-Whiteley.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 17.2.2023
Trendi

Brittimalli Rosie Huntington-Whiteleyllä, tai näin tuttavien kesken RHW:llä, pitää kiirettä. Victoria’s Secret -vuosien jälkeen hän on hypännyt menestyksekkäästi kauneusbisnekseen Rose Inc. -brändillään. Sen lisäksi työnkuvaan kuuluvat alusvaate- ja kenkämallistot sekä satunnaiset näyttelijäntyöt.

Kotona Lontoossa hänen ja näyttelijäpuoliso Jason Stathamin vapaa-ajan täyttävät kaksi alle 6-vuotiasta. Ehkä juuri tämä paletti on tehnyt hänestä elegantin hyggetyylin mestarin. Sen ytimessä ovat lämpimät neulemekot, joissa on mukava hengailla kotona ja sen ulkopuolella. Lisää vain saappaat ja takki.

1. Mukavuus edellä

Neulemekko on vastaus tyylikysymykseen: mitä päälle, kun haluat pukeutua rennosti mutta elegantisti. Sukkahousujen välttelijä kokeilee sitä trumpettimallisten villahousujen kanssa tai yhdistää pitkävartisiin saappaisiin.

2. Vähempi parempi

Neuleesi kiittää, kun peset sitä harvoin. Pidennä pesuväliä pukemalla alle kainalot peittävä t-paita, jotta hiki ei tartu suoraan neuleeseen. Suojaa poolokaulus meikiltä käyttämällä sovitushuivia pukemisen ja riisumisen yhteydessä. Yksittäiset tahrat saa putsattua sappisaippualla.

3. Tuoksuu kodilta

Rosie on tarkka parfyymistään. Jo Malonen kulttihajuvesi on hänen turvatuoksunsa ja lääke koti-ikävään, sillä myös hänen äitinsä ja isoäitinsä ovat käyttäneet sitä.

Ribbimekko 229 e, Uhana. Lime, Basil & Mandarin -hajuvesi 120 e, Jo Malone. Kašmirneule 229 e, Arket. Bralette 45 e, ja kietaisuneule 69 e, Cos.

4. Sitten plié

Nukkavieruissa kotivaatteissa olo on helposti nuupahtanut. Siksi oloasuun kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti jos opiskelee tai työskentelee kotona. Kietaisuneuleessa ja leggareissa voi larpata ryhdikästä ballerinaa. Parhaimmillaan asu inspiroi myös taukojumppaan.

5. Ihan zen

Maanläheiset sävyt rauhoittavat. Ei siis liene sattumaa, että kiireistä arkea pyörittävä Rosie viihtyy parhaiten lempeissä ruskeissa ja levollisessa luonnonvalkoisessa. Vaaleaan silkkiasuun kääriytyneenä olo voi olla aavistuksen enemmän zen.

6. Opit parhaalta

Mallivuodet ovat kartuttaneet Rosien kauneustietämystä ja hän jakaa takahuoneissa saamiaan oppeja suositulla YouTube-kanavallaan. Luotettuihin kuuluvat muun muassa Bioderman misellivesi, silkkityynyliina ja iS Clinicalin akneen taipuvaista ihoa rauhoittava ja kosteuttava Hydra-cool-seerumi.

Kentin neuleharja 44 e, Arkive Atelier. Hydra-Cool-seerumi 72 e, iS Clinical. Silkkipaita 99 e, ja -joggerit 99 e, H&M. GIA/RHW-malliston kengät 588 e, Gia Borghini.

7. Silmänkääntötemppu

Rosie rakastaa naisellisia saappaita. Niiden avulla talviasu on vähemmän pökkelö ja enemmän posh, kuten britit sanoisivat. Tyylivinkki pakkaspäiviin: valitse niin pitkät saappaat, ettei mekon helman ja varren väliin jää rakoa. Kun saappaiden varret ovat väljät, niiden alle mahtuu pukemaan lämpöleggingssit, eikä vilu yllätä.

8. Pilvien päällä

Muhkeat pörrötossut tekevät kotoilusta keskimäärin 100 % kivempaa, selviää toimituksen pikagallupissa. Pehmeästä askeleesta kiittää myös alakerran naapuri.

9. Ihan liki

Kun luvassa on laiskottelua, sanomme heipat kaarituille ja puristaville saumoille. Ruotsalaisen Understatementin alusvaatteet ovat niin nättejä, ettei niitä viitsisi piilottaa vaatteiden alle (eikä onneksi tarvitsekaan).

10. Tuplana, kiitos

Talvipäivän unelma-asu: villaa päästä nilkkoihin. Saman ajatusmallin jakaa Ekta, joka suunnittelee ja valmistaa neuleita korkealaatuisesta suomalaisesta villasta. Rosie yhdistäisi neulesetin samansävyiseen takkiin ja vaaleisiin saappaisiin.

Bralette 65 e ja alushousut 40 e, Understatement. Tossut 100 e, Shepherd. Pooloneule 280 e ja hame 245 e, Ekta. Satiinisetti 20 e, Lindex.

3 × hyvin säilytetty

Torju kuokkavieraat

Ötökät rakastavat järsiä kašmiria ja merinovillaa. Siksi vaatekaappiin kannattaa jemmata seetripuupalloja. Niiden luontaiset öljyt auttavat torjumaan ei-toivottuja vieraita.

Pinoon ojennu

Mitä muhkeampi neule, sitä varmemmin sen paikka on pinossa eikä roikkumassa henkarilla. Roikkuessaan neule venyy ja menettää muotonsa. Siksi neuleet kannattaa myös kuivattaa vaakatasossa.

Kotikori

Ongelma: vähän pidetyt kotivaatteet kerääntyvät ärsyttäviksi kasoiksi. Ratkaisu: kotivaatekori, joka on erillään muista vaatteista. Sitä voi myllätä rauhassa, eikä vaatekaapin siisteys kärsi.

Juttu on julkaistu Trendissä 10/22.

Kommentoi +