Mitä kosmetiikka sisältää? Pikaopas inci-listan lukemiseen
Kauneus
Mitä kosmetiikka sisältää? Pikaopas inci-listan lukemiseen
Älä ole ehdoton, tutustu rauhassa! Luonnonkosmetiikkamerkki Bybin perustajat Elsie Rutterford ja Dominika Minarovic kertovat, mitkä niksit helpottavat kosmetiikan ainesosaluettelon eli inci-listan lukemista.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 17.12.2019
Trendi

Yksinkertainen on hyvä alku

Inci-listoissa vähemmän on usein enemmän, koska listan ensimmäiset ainesosat ovat ne, joilla on suurin vaikutus. Haluatko päästä helpolla? Etenkin luonnonkosmetiikassa listat voivat olla pelkistetympiä, joten niihin voi olla helpompi pureutua.

Tärkeimmät ensin

Ainesosat ovat usein sanahirviöitä, joten opettele muutama tärppi. Tuotteen tärkeimmät ainesosat ovat listalla ensimmäisenä, joten perehdy niihin. Googlaa "inci dictionary" ja suomenna esimerkiksi incin kolme ensimmäistä ainesosaa.

Bongaa aqua

Jos sana aqua eli vesi on ainesosaluettelossa ensimmäisenä, tuote sisältää paljon vettä. Esimerkiksi Bybin tuotteissa käytetään veden sijaan kukkaisvesiä, koska niissä on paljon vaikuttavia ainesosia.

Löydä hitit ensin

Puhuvatko kaikki retinolista ja hapoista? Inci-listaa voi lukea trendien bongailumielessä. Esimerkiksi Bybin Bakuchiol Booster sisältää trendikästä, luonnollista retinolia, bakuchiolia, joka ehkäisee ihon ikääntymistä.

Säilytä maalaisjärki

Kosmetiikkaan tutustuminen voi olla palkitsevaa löytöretkeilyä, mutta toisaalta stressaavaa. Suhtaudu inci-listan lukemiseen maalaisjärjellä: älä ala pelätä jokaista ainesosaa vaan suhtaudu uusiin tuotteiseen avarakatseisesti ja uteliaasti.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendin ja Lilyn uutiskirjeessä.

Kommentoi +